E-MAIL

88azinur@gmail.com

Monday, November 29, 2010

♥ Annoying Me... ♥

terase lame x bukak BLOG...malah FB juge baru kejap tadi mengconfirm mereke2  nk jadi member kiter tp kan xsemua..sebb kiter betl2 xsempat...sorry lambat di confirm kan...bukan itu saje....malah masej2 tepon, bill2 segala hutang piutang (ceeewahh byknye hutang huhu) xsempat aku nk reply, xsempat aku nk bayooo, xsempat aku cucuk duit........


TERASE berdose pule x BW....


TERASE mengjengkelkan diri ini bilamana aku xmembalas kunjugan u olls...


TERASECsebal ni...sungguh...SORY BANYAK2 EA...


sume ni bukan salah ku...sume ni salah mereke2 2.....xmenang tangn n buat sume 2..nasib tagn ade dua aje...kalu ade 6....myb sempat la aku nk mereply msj...menghupdate blog...uiss mengarut...



MATE pun dah jadi PANDA....kejap sepet, kejap boolat, kejap tutp xmau bukak2....


TELINGE pun naik sakit...bak terngiang2 sore2 org mintak itu ini.....even dlm tido pun aku bekerja...


BZnye cik jahhh!!.....amboi2 


dalam kesibukkan....aku rindu kat kawan2 mse blaja dulu...baru setahun xjumpe rase mcm dah berabad2 lamenye...really miss u...makan same2, gelak same2, kembung perut pun same2, memekak same2, sume same2....kalau gaduh je xsame2...tp kejap je...xleh lame2 gaduh, nanti ade rindu....huaaa....


kalau lah mase leh berputar.....(pastinye xboley) atau kalau lah mase leh kedepan sekejap tgk ape jadi di mase depan mcm citer flash 4ward 2...


myb ramai yg xsabar nk abes blaja kan kan....percayela kegembiraan mase belajar ade satu kenangan yg sangat indah, yang pahit akan jadi manis...yg manis menjadi permata yg nilainye xde tandingan!! 


**touching nyee di saat ini...T__T

ini je kesempatan yg ade....sekian, adios... =(

Tuesday, November 23, 2010

♥ sedang berusaha! ♥

line tenet arini agak siput la....menyampah lak aku melayan...tp aku gagahi juga BW sorang 2...

bukan pasal line aku nk bebel kan.....ianya pasal rase xpuas hati lagi ni..adat manusia la 2 huhu...aku masih xpuas hati dgn penampilan blog aku ni....bukan sebb xcun (blagak pulak...huhu) tp ianya agak berat..prasan x...prasan x...mesti la u olls perasan aku tau korang sume lagi pawer dr aku pasal bende2 ni...


ekceli dah mcm2 care aku buat supaye ianya nmpk agak 'soft' dan sedap mate memandang...mate aku cirik mandang pun rase kaciwee....sume aku udah buang...xde dah bintang kelip2, xde dah segale gadjet yang aku ase xpenting 2...aku ade try 1 kaedah kat satu blog ni...ni tp xberkesan plak pade blog aku...nape ekkk... kalu nk ikutkan aku xbubuh mcm2 gadjet pun...
berat dose ape blog ni...huahuahuaaaa merepek!


jadinye kalau2 ade yg terbace entry aku ni korang tau camne nak buat...harap dpt lah membantu...

****(tulisan kecik) sape bejaye tulun kiter blajer cendol pulut...pemes punyer tempat ni!
sekian~~ adios

Monday, November 22, 2010

♥ kongsi rase SUKE! siri 5 ♥


hohohohooo yippiii......(terancat ape?!)

haiii2....dpt award lgik...terpikir kejap layak kah aku dpt award ini sihh?? pusing hehe pape pun tengss

sengsangat kat DALIA sebb tanpe beliau saye xdpt la award ini...hihihiiiiii.....jum tgokk!!



yang penting ianya berwarne pink..ade lep2 g2....soo suiittt....seswaila sgt dgn tema blog ni yg pinkkk...
bab entry terbaik 2...alamak spe nk jawab...terbaik la sebb 2  kiter dpt..eye x??....(blagak pulak 2!) hahaa ahaks....

award ni memang TERBAIKKK!!

Sunday, November 21, 2010

♥ kongsi rase SUKE! siri 4 ♥

kite xnyempat2 nk huplod award yg dtgnye dr UFAA trimas banyak2 150 juta....hehe 
sebb ianya berkait rapt cam adik beradik dgn pink...gile xmau tayang..mestila nk tayang laju2...hahaa

heepp jgn peygang2 ini kite punyer...huhu

lawakan kelip2 lagi 2...then, cam besela msti jawb pekse dulu...
sonang ja..kacang rebus (jage badan..hukhuk)

KENAPE SUKE GILA DENGAN PINK??
ha.ah ek nape suke gila ngn pink nape bukan hijau ngape bukan oren..ngape2 dan mengape...jawapanye ialah teng teng teng.....

sebab 1: PINK itu melambangkan ala2 keperempuanan...

sebab 2: PINK itu indah dimata ku!

sebb 3: PINK adelah jembuuu....

sebab 4: kalu pegi beli baju dgn tidak sengajenye trus amek pink...bleh x itu dijadikan sebb?? sebb ape pun sebenanye xtau...tau2 ade pink kat tgn...tau2 ade pink kat almari...tau2 ade pink kat blog...haha


TAG 5 ORANG YG PINK??hehe





♥ kongsi rase SUKE! siri 3 ♥

adeh pent badan seharian mendermakan tenage untuk majlis khatam n doa selamat my kazen....balik2 pale dah ting tong akibt makan segala makanan yg xpernh dimakan pun aku telan konon2 nk merase...terel la katekan.....haha


ok2 direct to the point! aku nk huplod award yg baru aku trimas dr falia shazana, Fatin terime kasih xterhingge xtercapai dek akal ku! kerane sudi beri award ni pade blog kiter yg xseberape ni....blasing2 yang amat ni....nk tgok rupenyee x.....ekceli kite kan kan sebeno benonye kan secare jujurnyekan kan dah lame nk award rupe yg cengini sebb tgok kat blog org len award ni sgt sgt cantek di mate ku! pape pun alhamdulillah sebb ade yg sudi beri ye x...membebel lak aku ni! yokk scroll bawahhhhhh


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
jeng jeng jeng
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
jing jing jong....haha

syukerr lorr....

 ade Q gakla mcm yg lepas.....



(1)
Thanks to the person who gives you award and link the person :

really want to say thank q very muchhh, if u dont mind i wanna hug u (hihi...) falia shazana


(2) 
Spread the words to the 15 blogger who you like and think their blog are awesome :
5 dulu bleh? hehe

Saturday, November 20, 2010

♥ 2 hari 2 malam ♥

bermalam atau bercuti dikampung memang seronok weii...ape yg seronok, leh tgk astro...macm2 cerite ade....haha bukan bukan..bukan ini yg aku mau cerita....


pengalaman aku tidur di kampung belah omak....ekceli felda....seronok memang seronok..lebih seronok tidur umah atok berbanding rumah sendiri...yeke?! huhu...sebonanya hati berbelah bagi sameade nk lame2 kat kampung atau pun tidak...mane xnye 2 hari aku x on9 dan x menghupdate pape status sameade di FB atau di Blog pale otak aku jadi biul....makan xlalu...mandi xmau..kejap duduk kejap tidur..kejap pandang lame2 kat broadband celcom...


betul2 memang betul...walaupun kat felda xde line 3g aku masih leh on9 dgn menggunakan line gprs...tp aku sgt dukacita dan aku ni bukanla penyabar orgnye saat menunggu ia melooodingg sesuatu dengn 'siput'nye...jadinye aku mengambil keputusan untuk x on9 sepanjang 2 ari tersebut...


kecewe ke aku? mstlaaaa keciwa sket...tp dipikir2 aku ni dahla jarang nk bermalam kat kampung..apela sesekali lupekan sekejap hal2 dunia blog n sebagainye ni...insaf la pulak...xseptutnye aku merungut tempoh hari dek gare2 line yg semput...sebak lak dado d kale saat ini terkenang wajah atok....


sekarang dah pulang ke rumah tp hati masih di kampung sebb semacm xpuas lak burak ngn atok semlam.....huaaa malam2 gini emo lak aku!

Friday, November 19, 2010

♥ kongsi rase SUKE! siri 2 ♥

Dpt award lagikkk....ade lagikkk tp mlm ni nak huppdate 1 je la dulu kot.....hihihi 

sicomel pemberi award blognye cantek penggiler pink juge...huhu:  

measihh bebayak...kali ni rase nk jumpe lepak sesame makan coconut shake kat tpi pantai klebang...hahaa
tp kan kan kan ade Q lak...xbyk 2 aje...tp kan kan kan mcm xmau jawb malam ni..leh x ekkkk... =P

santek x...santekkkk mesti puji lebey...kot2 dpt lagik...lalala

soklan soklanye terdiri daripade:

7 tentang saye?!: (ayoyo susah ni!)

(1) sagtt haapeeninggg........

(2) sangtla peramah! dan mudah mesra dgn sesape pun....

(3) suke berangan plus melawaaa....

(4) TAK boley tgok karpet tergulung, alas meja tergulung atau ape saje...msti cepat2 nk betol kan!

(5) suke tumit tinggi...

(6) palingg rajin memasak....hebat didapurr..hahaa betul ni tau!

(7) cepat2 nk cube bende baru sebb xnk ketinggalan!...


beri award pade 10 blogger

Wednesday, November 17, 2010

♥ Aidil Adha 1 ♥

tetbe pgi raye ni gatal tgn nak update blog nak huplod pic gedix mengedix sekeping dua posing amek cirik (sukati aku laa!).huahuahuaaa...sedang masing2 sibuk nak bersiap g sembahyang raye aku sibuk jugak...sibuk berangan..huhu xmandi agi ni...bu siap ngemas2 dapur! hahaa..juadah raye tahun ni ade nasi empit, rendang, lodeh, sambal goreng jawa, ayam engkong (mesti xpenh dgr kan kan kan....emmm ceedappp) ade kek wane warni aku lupe namenye ape mals nk pikir berat2 xsuke pagi2 dah kene pikir! huhuhu...kakak ngn ibu yang buat..aku tolong juge tolong kacau! hahaa....buuubaiii camat arii layerrr.....adiooss~~





Tuesday, November 16, 2010

♥ Selamat Hari Raye Haji ye!! ♥

salam semua.......

raye haji kini mejelma kembali..megimbau tahun lepas beraye tnpe parents...sedang mereka sibuk mengerjakan ibadah haji disana kami disini amat merindukan mereka...thun ni alhamdulillah kami se-family beraye besame2 dirumah...ape juadah u olss??...kiteorg sebijik mcm raye aidifitri yang lepas...haha..mcm2 adooo...haha paling best raye ni kami yang gegurlz ni pakai jubah ibu n abah beli mase kat makkah dulu! sooo excited! huahuahua...apela rupe sebona aku...jeng jeng jeng....

jubah kaler hitam berbunga maroon...santekk! tp aku pakai wat amek2 pic jek..sebb aku mesti nk pakai baju kaler pink! itu adelah wajibbbb! semua org pun tau...dan semua org xleh nk kate ape..itu kerane PINK dan SAYE xkan terpisah jauh...fullamakkk xleh blahh..kang ade mase aku huplod pic!~~~ 

adioss~~

**hampir ku terlupe!  SELAMAT HARI RAYE HAJI SEMUA SEMUA SELURUH ALAM SEMESTA..(hikhikhik)


♥ happy....happy DAY! ♥

Lalalalalala jengjengjengjengjeng......

ape yg happy sangt ni....happy sebb sume adik beradik berkumpul diumah raye ni...kakak dah cuti sem adik dah balik asrama...same2 sambut raye haji tahun ni...besttnyeee....ekceli tahun lepas kami xsambut dgn parents sebb parents g mengerjakan haji dan umarah....lain entry aku cerita pasal parents aku g mengerjakan haji dan umarah ye!...skrg nk stoly molly about my sibling loveling..huhu


  • Izzah sebagai...anak sulong....masih lagi blajar di UIA insyallah tinggal tahun akhir...
  • anak number 2...aku la 2...la xpayah la stoly....besenye nye anak number 2 ni pelik2 perangai haru biru plus tsunami leh dibuatnyee..kihkihkih...
  • Faiz anak number 3...die dah kejo nagn ayah...sengkan xpayah cr keje..(huhu...) die fresh graduate POLISAS tahun depan konvo die...insyallah kami akan ke pahang! YIPPIII.....
  • Afiq anak number 4...die abes SPM tahun lepas kat Teknik BP...sibuk nk sambung blaja...alhamdulillah dpt kat Politeknik Merlimau (tempat aku dulu 2.....huhu) insyallah bulan 11 ni die pergi sudeh....Yippii kami akan bersuti-suti di melaka kot...(melakaaa i miss u!!!)
  • Nasuha anak bungsu...last copeq munyer!...huhu die masih blaja lam tingakat 2..tahun depan tingkatan 3. student MRSM BP...tinggl die je la yg masih bersekolah...berpakaian sekolah...bawk beg sekolah...almaklumlah budak skolah pandai...aku je idokk merase...hahaa

oleh kerane cuti mereke2 ni panjang..kami se-family merancang tempat untuk 'family trip' tahun ni...any suggestion??...aku suggest g MELAKA...kanak2 riang yg len sibuk nak g mandi mande..huh what a bored!! xpe2 pemilihan dan undian terbanyak akan dilaksanakan xlame lagi...mintak2 ceq menag naa...haha untuk diserah pade BOSS! daaa...adioss~~


***sume name dorang aku kalerkan PINK...sebb dorag cube nak boikot pink! hahaa padan muke ollss....

Sunday, November 14, 2010

♥ kongsi rase SUKE dpt AWARD! ♥

Tik-Tok-Tik-Tok: 11.15pm



sebelum tido ni nak share rase terharu...gembire dan segale mcm rase macm menang Anugerah Skrin macm menang Cabutan bertuah (saye menang motor!) rase nak lompat2 (toink toink!) almaklumlah baru setahun jagung dalm bidang ni bayk lagi nk kene perbakiki mutu blogku syg ni...haha...TERIME KASIH yang xterhingge....atas award yg diberi...(blashing2!) huahhhaaaa~~~


sekalung dan berkalung2 jutaan terima kasih pade Nina Syakina yang support blog baru cam saye ni (sob sob!)...


pemberi award:

TQ very muchh rase nk pelukk lage2 pipi!huhu

Nina ade kate n kate2 nye saye sukee!: "nina nak tolong promote sikit
ahli-ahli blogger yang baru nak naik ini... huhu
(^^)v p.e.a.c.e" -
tq Nina

TERIMA KASIH DAUN KELADI...BILER2 DPT LAGI...(HIHI)

Sunday, November 7, 2010

♥ kempen Aurat Saya Maruah Saya ♥

Mari Bersama Menjaga Aurat! 
Aurat Kita Maruah Kita! 
Maruah Kita, Maruah Islam! 
Maruah Islam, Perjuangan Kita!


ini adalh unkapan atau slogan bagi kempen menutup aurat 2010...aku jumpe page KEMPEN AURAT SAYA MARUAH SAYA kat laman FB....hurmm ape pandangan msing2 mengenai kempen tersebut....
  bagi aku kempen ni sgt baik...sebb mendidik kita agar lebih pandai menjaga diri terutama aurat perempuan sekarg yang semakin hari dianggap remeh...erkk betul ke??

aku post kempen ni kat entry aku bukan berniat nk memerli...tp sama2 kita ingat mengigati..aku pun kadang kala leka dngan tuntutan menutup aurat antara sebb aku leka myb aku kuat berfesyen....suke melaram....

islam tidak melarat umatnye berfesyen...tp haruslah menjaga tatasusila dan adab dalam berpakaian...aku juga sering mengingatkan diri supaya menjaga2 setiap penampilan agar tidak terlalu menjolok mata....aku juga akui kadang2 aku ade DEGIL sikit bab2 berpakaian ni...hihi 

aku slalu berdoa agar suatu hari nanti pintu hati aku terbuka untuk menjadi muslimah terbaik bukan setkat dimata manusia tetapi di mata islam juga....sekarg bukan xsopan...myb kurang sopan....setiap orang ade tanggapan masing2...bagi aku ini satu isu yang sensitif btl x...jadi perlu berlembut dalam menutur kata...aku juga xlayak menasihati orang mengenai aurat sebb aku sendiri masih lagi tidak sempurna untuk melahirkan satu bentuk nasihat...insyallah janjiku aku akan berubah menjadi yang terbaik...

kalu nk bercerita mengenai aurat...slalu yg 'bising2' mengenai aurat ni ialah IBU ku...ialah mak mana yg xrisau lau tgk anak die berpakaian xsopan pulak 2 tergedik2 bila jalan...(cam aku je) huhu...alhamdulillah aku mendapt keluarga yg boley dikatakan sgt mengikut adab dan tataterbit berpakaian dalam islam...aku?? aku masih lgi dengan cara aku tp tetap sopan cuma kadang2 suke pakai tudung singkat2 n bajut agak fit...walaupun dah bayak nasihat dorang bg....bg aku la...blum sedia~~ ha 2la slalu jawapan aku...

aku percaya bahawa ramai wanita diluar sana pun xmau ketinggalan dunia fesyen...setiap hari ade saja fesyen2 terbarukan...geram x? mestilah geram...hahaa....tp aku xlah sampai lupe daratan dalam berfesyen aku masih lagi menutup aurat tp tidak la sesempurnah adik beradik n IBU ku...aku msih lagi waras dalam mahu menjaga maruah ku bukan setakat maruah ku semata2 malah maruah keluarga terutama ABAH dan IBU...aku xmau orang mengumpat bahawa...''wah2 anak pak haji pak bilal n hajah pakai baju ketat2 mcm ni ke didik anak?!" aku xmau ayat2 ni menjengah telinga mereka...maklumlah mulut periuk leh ditutup, mulut manusia boleh??...sebagai contoh...IBU ku slalu kate IBU xnak tegur2 anak org berpakaian mcm mana sekalipun sebb IBU tau anak2 IBU pun pakai baju 2X5...hihihi...(akulah yg paling terase...) 




panjang lak aku berleter kat entry kalini.....sebgai menutup tirai...(wahh g2!) aku support kempen sebegini...dan diharapkan agar dimasa2 akan datg kempen ni jadi gilang gemilang dan dapt mnarik sume serata dunia mengenai pentingnya menutup aurat dengan sempurnah semstinya....

aku ade bg link KEMPEN AURAT SAYA MARUAH SAYA  untuk maklumat lanjut lau rajin2 leh la view~~ adioss ~~