E-MAIL

88azinur@gmail.com

Saturday, April 30, 2011

♥ Recycle ME! ♥

hye salam saturday...hari ni aku nak ajar korang care berjimat cermat yang mendatangkan hasil yang boleh di katekan baik....


ye! aku memang dah naik gaji...



ye! aku memang nak beli apam balik untuk sebulan...siut je korang ek...haha



dan ye! aku memang tak berniat nak belanje sape-sape....hahahahahhaa lagi kijam aku cepat-cepat mengelak budak-budak opis mintak belanje kepc...aku cume mampu belanje apam balik je kat dorang...aku happy korang mesti happy...haha



aku ngaku aku memang kemut kedekut taik idung masin masin manis bak kate mommy..haha....jadi??korang rejam la aku sampai mati...haha



aku bukan kedekut sebetulnye...aku memeygang konsep ''simpan kan lebih bagus...'' ha tak gitu...sebabnye aku nak nak nak tuttt bukan kawen...aku nak bawak korang pergi unibersal studioo kat singapore nun sane dekat je dengan opis aku..ecehceh...mau tak mau tak...



memang! aku memang kecur tengok perkataan JIMAT...PERCUME..aku cepat je sambar...tak payah di ajak aku mencapap sendiri..ahaha...

aku nak makan ni sebetulnye..kan jimat untuk due orang...tapi budak kat department aku bukan dua orang..satu aeroplane kau!...aku kansel je hajat nak makan ni!






jadi aku beli je meggi cawan..lagi berbaloi..kalau kembang kan nampak macam banyak..hahahaa


ha amek kau...tutup die abes terkoyang dek tangan aku yang ganas nih!...aku tutup je pakai kotak antivirus tu..hahaa gile pemalas nak pergi pantry!




boleh tunggu lima minit...nak gossip dengan brader meja sebelah pon boleh..tak de hal...asal jangan mintak meggi aku sudah..haha




ha jadik dah...kembang sebesen..bau die memang kemaruk...sanggup tepon bekas awek mintak secawan...huhaha




lepas 30 saatt abes licin!! amek napas sikit...semput peluh peluh dahi mase makan kan...jadi lepak kejap minum air suam...





then, pergi basuh...jagan malas-malas lepas makan basuh la...bogel kan skali cawan tu...ha ceksi sikit.....




lepastu.........












jeng jeng jeng....



















































nebes dulu....
























































hahaha






























aku kedekut ke??











































salah ke berjimat cermat??




























lalala

















































salah tu tidak...tapi jangan la melampau-lampau sampaikan...........





















































bekas pensil pon aku tak nak beli! sanggup pakaii bekas cawan megi ni..haha

eh, cop ni bukan kedekut...tapi mengamalkan konsep kitar semula ok...

aku rancang nak touch-up sikit...bagi cun...kihkihkih 












Kitar Semula...ayuh selamatkan BUMI!......

FIKIR DULU SEBELUM BUANG!

this message brought to you by:










Wednesday, April 27, 2011

♥ Memang BerBALOI-BALOIII seyh! ♥

hye malam semua...malam ni update entry lambat pulok...^____^

tadi balik opis dalam pukol 8.00 aku sampai rumah terus terbongkang atas tilam bunge-bunge pink gitu dengan..tak bukak stoking tak bukak jam tangan..tak cuci muke..uh paling sopan tak bukak tudung plus beg siap tergalas cantek kat bahu.....hahaa giler aku sangat ngantuk dan sangat penat...aku drive pakai dagu je tadi...haha..sile percaye~


aku terjago tatkala aku terhidu bau anak lipas mati bawah bantal....ku sangke lipas rupenye minyak gamat tumpah! adoii sape pulak gatal tangan amek minyak gamat keluaran orang kampung aku ni! menyirap ni..abes cador pink baldu aku!

&&&&&



aku nak mintak maahap lagi sekali buat korang geram-geram nak gigit telinge aku sampai putus!...mommy punye geram sampai nak geletek haku...hhahaa lawak la korang ni...aku suke aku suke..aku janji lepasni aku main-main lagi...im...soory~T___T aku kan suker bergurau...hehee



eh! lupe jugak....
aku nak tunjuk kat mina stokin drive aku....hehe


ari ni aku dapat gaji...aku terkejut sangat bile nampak ade tambahan RM300!! kat slip gaji, aku ingat salah name ape..kejap rase nak simbah asid kat mate hahaaa wooowww!! belobang anak tekak aku tengok..biar bonaarr!! haha ok stop mencarut melalut...

 gambar HD


mungkin ni balasan atas kerja keras aku selama 2 bulan ni..*alhamdulillah! kejap ke hulu kejap ke hilir...kejap outstation sane sini...kejap melawa sane sini..ehceceh!! rase berbalooii sangat bila dapat ganjaran atas usaha sendiri! korang rase??

kepuasan tu berganda dan lepasni terus tanam azam nak bekerja keras! dan nak dapat award pekerja contoh tahun nih! hahaha besar kot cite-cite...kihkih...


walaupon jumlah tak la besar...alhamdulillah *hekeleh RM300 je..kecoh la kau azi! tapi aku rase puas sangat..tak kisah la berape sekalipon aku tetap terima dengan hati terbuka...seharusnye ikhlas dalam apa sahaja perbuatan pasti ade ganjaran menanti...walau bukan dalam bentuk wang ringgit dan harta, sekurang-kurangnya pahala itu pasti!


 gambar HD

bukan senang nak senang..melalui fasa duka, susah, payah, jatuh, tersungkur memang pahit! tetapi sekurang-kurangnya aku merasa fasa itu untuk aku jadikan kekuatan dalam darah! mungkin sedikit demi sedikit aku sudah mampu untuk merangkak, bangkit lantas bangun...kelak, aku sudah boleh berlari diatas kaki sendiri...insyallah amin~


 gambar HD

Thank Q Allah!! 




p/s: adess sakit tengkuk aku..salah bantal!! tu la tido tertonggek..ngiahhaaa shut up!

Tuesday, April 26, 2011

♥ kalau dah jodoh.... ♥

"kompang dipalu...pengatin baru...duduk bersanding tersipu malu"....ecehcehh

"diam-diam berpandangan...mata bertentang mata...malu malu aku malu"...haahaa


seperti yang dijanji janjikann...hari ini malam ni today aku akan mendedahkan sesuatu yang boleh tahan nebes nye.......



segale teka teki segale ucapan tahniah aku sambut dengan senyuman..senyuman jahat bebenor...ngeee~ sepak la tott aku pakai kasut adidas lepas ni..aku tak marah...









jeng jeng jeng...











tanananaa......















huii tokyah nebes la...


















ade rupe aku ke...bukan tizz zaqyah juge...





al sebenarnye...bukan mak aku sambut menantu...bukan mak aku sambut bakal menantu...bukan jari manis ku disuakan cincin...bukan...bukan aku heroin dalam ini cerite...



hehe.....kalau korang rase nak ketuk kepale aku dengan senduk...aku cadangkan pakai la senduk bersadur emas..kot-kot kalau aku jadi Tanggang, bergaye sikit...huahahaa...

tersebut la kisah member aku yang bertunang..aku tumpang glamer aje...kihkihkih...

cantek kan die...orang kate macam Tizz Zaqyah...padaahall jauh panggang dari api..ecehcehh ayat jeles aku..ala aku tak kesah ramai kate aku macam era pajira...aku biase-biase je..hahahaa gunjul jangan amek hati.....




ekceli before ni die senyum tak nampak gigi..lepastu aku soh die try test cobe senyum nampak gigi..see, cantek kan...aku suke sangat!...lepastu kan sepanjang majlis die senyum camtu lepastu die bising-bising cakap pipi sengal la rongge sakit la..eleh lepastu aku confirm gambar mesti cun melecun..adoii jeles cik toya! 



kalau korang nak tau aku punye nebes bab nyarung cincin tu..rase nak ulurr je tangan sendirii!! hahaha kijam-kijam!!







ape-ape ponn aku happy sebab ramai kawan aku dah bertunang dah bernikah yang dah beranak pinak pon dah...


aku bile lagi?? huhaha.....






eh cop-cop..aku nak kasi korang tengok satu makanan ni! serius aku 1st time tengok mase kat majlis membe ni!




murtabak beskot....seliyus aku suke! lepastu aku beria nak buat sendiri lepas aku malas...aku nak makan je....








eh lupe nak perkenalkan heroin ni...








SELAMAT BERTUNANG 

bai 

DAN

ekin


semoga kekal ke jinjang pelamin terus ke anak cucu terus ke cicit dan seterusnye...tamo gaduh-gaduh..hehe



darr~ tokyah nebes dah...ngiahahaha

Monday, April 25, 2011

♥ kamu memang blogger berjaye!!! ♥

 hye semua...mule-mule aku mengaku beberape hari lepas aku...

  • tak terjah blog korang poon!..
  • tak follow korang balik poon!..
  • tak update entry yang suci dari hatii poon!...
  • tak komen langsung entry korang poon!...
percaye la setiap kejadian bersebab...sebabnye aku giler nak kawen..huahahaaa ok, tak de kene mengena..sebabnye..biarla citi nor halija je yang tahu..''biarla rahsiaa..'' *sakit hati an an an...


petame-tame aku nak bagitahu satu dunia..akuu rinduuu kat blog depa ni.. T___T













 sape lagi..sape lagi aku rinduu....
















klik iklan dulu...ngee~ main snap je haku...kahkahkahh rindu-rinduu..sape lagi sape lagi....









lagik..lagikk...
















sape...sape


















sape lagiiii...



















aku dah kire review blog orang malam ni..aku suke..aku suke...aku suke rembat header korang yang cun melecun..mintak halal ye...









huishh tunggu jelir lidah baru nak snap...huahhaa...








lagikk lagikkk...


















senang cakap semua la..kang patah jari manis aku nak snap satu-satu..jari mane nak masuk cincin nanti...hahahahaa






ok...sekarang aku nak terjah blog yang selanjutnye....tata...titi..tutu...

































eh nak bagi korang nebes-nebes dulu...ngeee~ 



esok baru rancang nak cerite...kahkahkahakah 



*ketawe dengan nada yang begitu jahat bebenooooo





sekarang ponn aku dah nebess....nebess bebenoo kau!





























"gengam erat gengam rapat-rapat..besatula hati bersatula jasad.."






"walau pernah dipukul ombak..walau setinggi mana ombak menampar pantai..ketahuila ombak dan pantai tak pernah terpisah.."






Saturday, April 23, 2011

♥ NUR KASIH ♥

hye semua...


tadi sempat tengok trailer kejap kat tv pasal filem NUR KASIH THE MOVIE rase tak puas cepat-cepat bukak YouTube serius memang aku tak saber nak tunggu 19 MEI!

aku rase filem ni penuh debaran dan penuh persoalan..ecehceh..lagi mesti sedey-sedey sob-sob!




lagi gossip best klik sini :-







Wednesday, April 20, 2011

♥ Terang Bulan ♥

hye malam...

semalam aku cerita pasal apam balik..lepastu ade satu komen datang dari Adan die kate kan kan

lepastu kan aku try test pawer beli apam balik dekat pakcik tu cakap cengini...






lepastu pokcik tu senyum-senyum bagai...bukan tak tau maksud aku..dah tentu die jual apam balik je bukan ade makanan lain...adoii..aku pon satu, ingat kat sabah bah..amek kau azi sejebik...


haha...pokcik-pokcik...dah kire ganguan seksual ke pokcik ni??? lepastu aku nampak pulis..aku ingat pulis tapi rupenye Jaga je pon...asal baju die macam pulis??..ke aku yang budus...aisyemen!

kesimpulan : jaga-jaga naaa~ haha

&&&&&&




tadi kat opis tade karen..means tade elektrik dari jam 2.00 petang kalau ikut jam punch card...kalau ikut jam aku pukul 2.10 petang..kalau ikut jam atas meja aku jam 2.15 petang..kesudahnye aku taktau mane jam yang bonar....


lepastu lamee sangatt aku tunggu tade juge karen..lepastu budak-budak dah sibuk ajak aku pergi mencari 'nur' di Jusco...



aku keberatan nak join...sebab banyak kerja tertunggang langgang aku tak siap...hurmmm sudahnye aku hadap la juge dengan lampu comel kiut miut..murah punye beli kat pasar malam je kot...



percaye la opis gulap gempita...nak masuk jamban pon aku tak kompiden...aku takoot boss stanbay dalam jamban skodeng aku..hahaa gile ayat nak kijam! oh boss MC ari ni...haha




jengjengjeng....tora datang lagi dengan lampuu jelontong ajaib yebayeba...



kalau ade kaler pink..dah tentu aku rembat dulu tanpe pikir panjang..ni cume kaler oren dengan oren dan oren..tak de pilihan...sambar aje la labuu~



boleh digantung juge...jangan salah paham ye..yang bawah tu bukan pintu peti ais..bukan kotak muzik juge..ianya tempat bateri...gile besar gajah bateri die..huaahaha tipu2..



bile dah pasang lampu ni aku tak buat kerja pon..dok hadap lampu ni je...lepastu berangan..kesudah sampai pukul 5 baru aku tersedar....''lame juge aku hadap lampu ni'' hahaa...gilo mereng...





Tuesday, April 19, 2011

♥ berape ramai yang suke Apam Balik! ♥

hey semua...hari ni aku terkene selesema...belendir-lendir hedong aku geli kan..najizz! hahaa




petame tame sekali aku nak bagitahu aku menang kontes kenangan jaman sekuluh dari cik nurussalwa dulu tu ha..aku menang tau....sepanjang-panjang berblog ni baru 2 kali aku apat rase nikmat menang...ngee~*macam menang bungalo..

&&&&&&&


tadi tengahari aku kepingin dong nak makan apam balik depan BSN nun..walaupun takat jual atas motor tu la yang menjadi kegilaaaaan ramai..termasuk la aku yang gile apam balik ni...


aku pantang kalau nampak orang jual apam balik...mesti aku beli. kalau tak abes aku simpan dalam peti besi lepastu aku panaskan masuk dalam periuk bawah tanah...sampai seminggu aku hadap apam balik pon takpe..tidur peygang apam balik pon takpe...ngigau apam balik pon takpe...pokoknye mesti apam balik...bukan apam balik keropok tu tau, yang tebal tu..mabeles kau!!



aku biase beli apam balik depan BSN tu, tiap kali aku nak beli mesti pakcik tu tahu aku nak semua lebih, baik kacang mahupun jagung...hhahaha gile tamak! lepastu tiap kali aku beli pakcik tu suke nyakat "kawen dengan anak pokcik nak?" ayoyoo...aku 'ha.ah' kan aje...tunggu juge bile die nak anta cincin bolah rotan..huhahahahahha shut up!




oh apam balik....

sungguh aku menikmati kelembutannye...aku tak pernah amek tahu macam mane buat apam balik..aku tak nak tahu pun kalau boleh..sebab aku tahu makan je....kihkihkih...




jum terjah 

suke singgah blog ni..macam-macam resepi adoo~ dan makanan die.....mampu menelan ayak liur je la~

Monday, April 18, 2011

♥ Azi Nur prepared Nama Anak ♥

reflection*************
aku mungkin kasar dalam pergaulan, mungkin kalau bab bergurau tu aku tahap melampau-lampau mungkin sampai orang tu nangis aku kerja kan..kijam kijam!


tapi aku mengaku aku nampak ayu bile senyum..hahahaahaicumm *bersin berdarah




wah suci...T__T menangis kalau boss tengok muke bajet ni


oh jangan salah faham...ini bukan entry tayang muke..


alololo...kimbang-kimbang lubang hedong



*************reflection


as-salam semua...hari ni mate aku bentuk Lep-Lep...happy sebab aku berjaye mendapatkan buku nama-nama islam...



mungkin usia 23 adelah usia yang gatal...aku layankan je ape usia aku nak...usia aku dah lame mintak beli buku nama-nama anak..jadi aku beli kat popular tadi kijap..alooo comei-comeila name dalam ni...tak sempat aku snap muke depan nye...nape la usia aku tak mintak cool blog ke, murah sikit...hihihi



dah tentu kita nak name yang maknenye indah kan...aku tak nak name yang sarat berat atau terlalu moden...aku suke yang simple je sekali sebut kalau boleh insyallah~...dan berakhir dengan Nur..contoh cam name aku la..azi nur camtu..kahkahkah gile kuat berangan...ade jugek pempuan cam aku ni kuat berangan meraban tah ape-ape!!! yes! yes! aku mengaku sekarang aku kuat berangan!



hepp! jangan pakai cengini mase kawen..haha



p/s: mestila 'bukan' azi nur yang lukis kot..azi nur tu tau ape je selain makan tidur..makan tidur belasah orang...menyakat orang...haahahaa pecaye plez~



Sunday, April 17, 2011

♥ ber'dating' kali pertame?? ♥

hye semua...salam sunday..ape aktivitas korang ahad ni...


berjalan dengan femly??...kuar dating??...oh ade yang baru abes exam ke....atau ade yang masih ulangkaji untuk exam esok?? my sis dah abes exam dan dah abes derita 6 sem kat uiam tahniah tahniah tahniaahhhhhh!!!!


bagi yang mempunyai temujanji buat kali pertama dengan jejaka atau perempuan samada perkenalan melalui internet atau dari kenalan kawan-kawan... mesti korang rase nebes-nebes excited giler...kalau aku tangan dah mule basah ketiak dah mule rase lembab-lembab lepastu kaki rase tak berpijak dibumi nyato...huaahaa ok, sini ade sedikit tips!


MENGHADAPI TEMUJANJI KALI PERTAMA


 huii muke cik toya sangat excited!!



1. JANGAN DATANG LAMBAT

kamu mesti mahu menggembirakan hati pasangan bukan? jadi jangan buat pasangan menunggu pastikan kamu tepati waktu..


2. PENAMPILAN MENARIK

untuk temujanji kali pertama mesti kita mahu nampak cantik dan kalau boleh semua nak diubah sanggup pergi saloon ke spa segala.buang! sikap seperti ini, temujanji je kott bukan nak menikah ok..jadi jangan hipokrit kebersihan melambangkan diri kita yang sebenarnya!


3. MUDAH DAN RINGKAS

berpakaian yang sesuai...tak perlu sibuk membeli pakaian baru, jens baru, blouse baru, handbag baru, semua nak baru kalau pergi temuduga tak pulak semua nak baru kan..berpakaian ringkas yang melambangkan diri kamu sebenar..kalau bersolek bagi perempuan jangan macam nak naik pelamin pulak @___@ pengsan! ape yang penting muka nampak segar dan suci ala-ala suci dalam debu cengitu...kihkih




4. PILIHAN MAKANAN

pilihla makanan yang ringkas dan mudah untuk dimakan. elak memilih makanan yang memerlukan tumpuan yang tinggi macam makan udang, atau makan menggunakan chopstik! melainkan kamu betul-betul terelll beb~



5. MY SUPER EX!

kalau berborak, elak kan bertanye atau sesekali bercerita mengenai bekas kekasih atau membandingan diri pasangan dengan bekas kekasih...umm tak elok tau! tumpukan sepenuh perhatian kepada temujanji anda! ingat terlajak perahu boleh diundur terlajak kata, badan binasa!



6. JANGAN BUAT PERKARA BUDUS

jagan buat muka miang kalau tengok perempuan atau lelaki yang lalu depan mata. jangan biarkan temujanji kamu yang pertama ini menjadi yang terakhir!





********

"semua orang mahukan temujanji pertama berjalan dengan baik sekali dan semua orang mahu menjadi yang terbaik dihadapan pasangan. jika dirasakan sesuai mungkin temujanji kali kedua bakal diatur..




rata-rata mereka yang berpengalaman dalam janji temu pertama mempunyai alasan tersendiri mengapa tidak menunjukan karakter sebenar. lumrah janji temu yang pertama, sudah tentu mahukan kenalan menerima kita pada pandangan pertama."

********



sumber : http://ping.sg 












Saturday, April 16, 2011

♥ bloggers: jum lepak~ ♥

hye petang semua...kerja setengah hari kat opis memang membosankan mengadap kerja-kerja terbengkalai yang memang tak mampu aku buat sorang..hurmm semua nye gare-gare aku nak jadi detective conan konon nak menyiasat penyata akaun lepas-lepas kesudahnye hasil pencarian masih samar-samar...aku naik buntu sih...letak dulu ke tepi..



gaye sorang penyiasat~ lalalaa





ape planing malam minggu korang??

kan best kalau kite dapat lepak same-same ketawe guling-guling menyaksikan tengiling berguling sambil tiup seruling sambil makan kuih 'keling'..kihkihkih


aku paling suke ketawe..ketawe tak ingat dunia sampai hampir putus urat kintut pon aku pernah buat dulu mase belajar la...ow! rindunye kenagan lame mungkin sekarang dah insaf separuh...ketawe sekadar perlu ala-ala sopan macam siti nurhalija.. ketawe pon satu terapi yang bagus..



aku nak juge merase korang belanje makan kat old town ke nando's ke paling best dapat makan kat sushi king...kan kan kan...wah kemaiin aku mintak korang belanje mahal-mahal...bukan ape aku ni kan memeygang prinsip 'menyimpan kan lebih baik' ha tak gitu...


insyallah ade juduh kite bertemu~











p/s: eh blog cekodok dah xde eh??

♥ segmen: BEN ASHAARI GEGAR LAGI.... ♥


jum kasi geggoor! 

kihkihkih

Thursday, April 14, 2011

♥ contest : Tabik same kamu ♥



contest ni dari blog kure-kure comel..boleh klik banner untuk lebih lanjut..


lame dah aku draft bende ni...nak edit sikit-sikit je lagi..malam ni baru aku publish khas tatapan semuaa...hehe....



ijinkan aku berbahase diri aku untuk contest ni..alahai sopannye bermintak ijin segale..ahaks!




aku ade sorang insan ni yang aku cukup bangga dengan beliau...beliau sangat sangat sangat berusaha keras sehingga berjaya hari ini dan menjadi contoh terBAIK untuk aku!




beliau di lahirkan tanggal 25 julai, menagis tak henti-henti sehingga dipanggil ahmad albab...ok, aku dah mule melalut...






beliau cukup dikenali sebagai seorang lelaki yang cukup rajin dan rajin dan rajin...




waktu kanak-kanaknya dihabiskan dengan bermain..selain bermain, beliau akan menyakat kakak-kakaknya menyidai pakaian...tapi beliau sangat rajin orang nya...kalau disuruh tak pernah membantah!




waktu remajanya, disaat remaja yang lain sibuk kesekolah, beliau sibuk bekerja, hidup dalam keadaan serba kekurangan membuatkan beliau keciciran pelajaran..sungguh pun begitu, beliau bijak dan mula berfikir sampai bila akan buta huruf??. hakikatnya, beliau gigih belajar bersama-sama teman yang bersekolah...alhamdulillah teman-teman tidak lokek ilmu, malah mengajarnya dengan ikhlas sehingga la beliau berjaya membaca, menulis, mengaji even bermain gitar juga...sedap sore beliau! oh beliau juge pernah menyertai pertandingan tilawah Al-Quran~




dek kerana mahu mengubah nasib keluarga, beliau bekerja siang dan malam...sebagai pemandu lori kelapa sawit...almaklum bekerja dengan cina..paham-paham sudah..sungguh pun begitu, beliau sangat berjimat orangnya, suke manabung...diwaktu usia mencecah 20 tahun, beliau mampu membeli rumah sendiri, kelengkapan rumah semua cukup..beliau juga sangat pembersih orangnya!



berkat usaha keluarga, beliau di juduhkan dengan sorang wanita yang ayu dan lemah lembut...lagi persona kalah kerete persona. pade usia beliau 24 tahun beliau sudah mempunyai seorang cahaya mata..cukup comel tapi tak setanding aku la...hehe...banyangkan, dengan usia semuda itu hidupnya sudah lengkap..berkat hidup berjimat cermat!




siape yang tak mahu hidup senang?? beliau mula memikir, anak sudah bertambah, sampai bila beliau mahu menyawit kan kan...lepastu beliau merencana sesuatu yang agak dengerous la juge...








jeng jeng jeng....













aaloorr korang bosan dah ke...banyak lagi aku nak citerr!!











ok moh kite eksercise kijap...poco2 dah diharamkan..moh le tiup buih sabun.....hehe











sambung....






beliau mula berjinak-jinak dalam bidang transport atau penganggkutan. berkat pengalaman lampau digunakan sehabesnye! cayalahh




bermula dengan 1 2 van...kini sudah mampu memliki lebih dari sekian angke jenis kenderaan komersial! termasuk kenderaan lain...



hidup beliau sedikit demi sedikit berubah...walaupun sudah berada pade tahap 'senang' namun, itu tidak bermakna beliau perlu lupa daratan..beliau tetap beliau yang dulu...tetap simple, tetap sempoi..tetap rajin dan kuat bekerja!




kini, hampir 20 tahun syarikat beliau beroperasi, beliau sudah berada pade tahap usahawan berjaya yang lain...kalau duduk berborak, ramai yang tak percaye kejayaan beliau hari ini berkat gelaran 'budak tak sekolah'....ramai yang tabik beliau setiap kali dengar cerite beliau tak kire dimana. oh ye beliau juge faham bahase cina ape tah lagi omputeh...pentingnye English Education!





aku sendiri TABIK hormat macam askar tu...tiap kali jumpe beliau, tak kira la waktu subuh atau zohor...hehheee...




alhamdulillah impian beliau menunaikan Haji sudah tercapai...cume hajat bermenantu belum lagi termakbul apetah lagi becucu...bercicit jauh sekali...





siape kah beliau??






beliau adelah, 




bapa kepada 5 orang cahaya mato..MOHD SHAH...namanya cukup besar terukir cantek di jiwa sanubariku walaupun tak terukir di batu bersurat..dandan hehe...aku anak kedua beliau..yang terjal lagi tutttt serte tutttt..wahh mengaku...




petame sekali, dah tentu bukan beliau....hehe




kekuatan abah, kekuatan aku!
Abah memang the best! Abah suke bukak surat aku kalau posmen antar...aku tak marah..tapi ade satu hari ni..Abah bukak kad raye dari BF aku yang dulu-dulu tu...lepastu aku merajuk..malu-malu..lepastu abah bising-bising..lepastu aku merajuk...merajuk 100 tahun...haha tipu2...



Abah memang baik! kadang-kadang kalau aku tak sempat bayar bil brotben, mesti Abah bayorkan..lepastu aku mesti buat-buat lupe nak ganti...Abah pon tahu gune Lappy, Abah pergi kursus komputer tau..sekarang ade Lappy sendiri dah Lappynye lagiii mahal dari Lappy aku..ok, jeles..




Abah pernah marah pekerja die, sebab cube nak main mato dengan aku..sekali Abah cocok mate die, jadi kassim selamat...kehkehkeh kijam kijam!


 Abah masak sedap..lebih sedap dari masakan ibu..
Abah main gitar sangat hebad!..

Abah juara badminton...

Abah johan takrow...

 
Abah jurulatih bola yang handal walaupun team nye tak pernah sampai final! kaakakaa lepas tu aku kene basuh segala jersi lepastu aku kate ''belanje topup RM10'' huaa demand!  tu dulu punye cerite...




oh Abah, aku mampu berdoa supaya Abah sihat sihat sejahtera aku tak mampu bayangkan hidup tanpe Abah! aku tak mahu bayangkannye pon!







tanpe kerja keras Abah! tiadanye aku berjaya sekarang! Abah selalu kate 
"simpan duit, sikit pun jadila, janji tetap tiap bulan...jangan boros...Abah tak nak anak-anak Abah lupe diri..."





so sweett...





.Abah....wo ai nii...wo shang ngi....wo puyau puyau...*meraban..sewel dah datang..





mereka digambar adelah sumber inspirasi aku...my aunt ade master tak pernah jemu belajar...aku mahu jadi macam die...

Wednesday, April 13, 2011

♥ peluh-peluh tiak kiter tau.... ♥

hye malam semua....

tak sangke i ramai silent readers! kehkehkeh....


macam biase tiap hari rabu ade pasar malam tak jauh dari kedudukan opis...


macam biase aku pergi serang tiap-tiap satu gerai..


macam biase air liur aku meleleh tiap kali lalu depan gerai jual makanan...


macam biase juge mate aku juling-juling ayam bile nampak satu gerai jual tauhu bakar..




macam biase aku akan belanje ikut kemampuan purse F-Timber kaler coklat krim-krim gitu (memang mention abes!)...


tapi! ade satu yang luar biase....


luar biase nye...aku belanje untuk 6 orang punye makan! ko bayangkan macam mane aku hangkot beg plastik segale...



kalau sorang paling kurang 4 jenis permintaan...hoooiii satu pasooo aku beli! sampai la aku rase...



banyakkk sangat mate memandang..dengan pandangan yang agak luar biase....



lepastu aku jerit la...''HOII BUKAN AKU MAKAN SORANG LA!!''

ha camtu la ayatnye yang TAK terluah...dok tersangkut kat kerongkong...


jadinye aku patah balik kereta letak dulu beg-beg plastik tu...lepastu aku pergi belanje lagi...


gilo! abes kereto aku bau ayam, bau mee, bau laksa, kacang rebus, jagung, keropok lekor, ikan keli masak lemak, labu masak lemah, ikan tongkol masak kicap, ayam panggang, ayam percik, mee hun sup, nasi goreng, nasi ambeng, pasembo, eh semua la ade...tembikai pon aku beli...belimbing, jambu madu, tu aku tak cerite barang-barang dapur...bawang, ikan bilis, ikan kembung, ketam bunge, tong gas, beras, ayooo~ @___@ banyak nipu dari benar..kekekehh





p/s: oi aku nak tergolek dalam longkang tadi tau! &___& malu!

Tuesday, April 12, 2011

♥ JEMPUT KE MAJLIS KAHWIN... ♥




dup dap dup dap....sile nebes~










as-salam....

selepas episod kesedihan jiwa sentap selama berhari-hari...thanks kawan-kawan bagi semangt..terharu !__!

hari ni aku nak bukak episod happy...no more sedih..no more nangis..no more no more and no more...

lame tak cerite pasal boss...boss ok sihat sejahtere makin senyum lebor dengan kerete sport nye...kali ni aku tak menagis T__T bile nampak boss pakai kerete tu, kali ni aku juling  @___@ bile nampak boss mule drees-up macam bujang...apakah itu normal untuk lelaki seusia boss??



 *piszz..
mungkin aku bertalam dua muka...karang aku kate tak nsem boss g pakai susuk pulak..kihkih...ok boss sudah hensem..kalau boss belum kawen, saye pasti peyjal menangis T__T tengok 'kite' _____ ..kihkih bergurau..mintax maap datin~


letak cerite boss ketepi dulu...nanti-nanti aku hupdate lagi pasal boss...boss memang ____ percayela!



bulan ini aku anggarkan, aku jatuh muflis akibat aku di JEMPUT KE MAJLIS KAWEN kawan-kawan aku yang kawen secare suke hati tanpe tanye dulu poket aku kosong ke kering. boleh gitu..huhu tak baik kan...aku happy ramai kawan-kawan dah ikut jejak era pajira mendirikan rumah tangge...kang kejap lagi beranak macam era pajira juge...i likee~








blum pikir nak bagi hadiah ape...kalau ikutkan kati aku nak beli 1 paket besar Kacip Patimah 3 in 1 tu...then, aku bagi-bagila sorang satu...jimat? or kedekut?




blum terpikir juga sameade nak gune duit aku sorang atau duit peyjal sorang atau kongsi...atau atau pakai duit mak bapak kandung..atau bakal mak bapak...atau ape ye...dah tentu aku tak bercadang mengeluarkan duit poket sendiri bukan kedekut, kan lebih baik menyimpan *hajah baghillll!..ermm so...kite tengoookkk sapee yang keeenaa~ huahaahahaa



p/s:

bile mengenang usia bakal menginjak 23 tahun bulan 7 ni dan bile mengenangkan kawan-kawan yang sedang atau telah berumah tangga...apekah beshh?? aku same sekali malu doong bile cerite kawen-kawen dengan peyjal..macam geli geleman kot..tapi macam gatal kot..lepastu macam best lepastu macam nak muntah..aduhh camne nak kaawennn nanti...takoott...nebes-nebes...dup dap dup dap...mimpi ngeri...mimpi mimpi indah ke pengsan @__@...kahkah kah ok stop cukupppp annoying!







Sunday, April 10, 2011

♥ jika hati sebersih embun,,, ♥

pernah tak korang rase geram sampai nak menangiss!
pernah tak korang rase sakit hati sampai nak menangiss!!


sekarang aku tengah geram sedih, hiba....


sekarang aku berade di tahap, satu badan aku mengigil-gigil..jari terketar-ketar...muke panas...nak di luah,..baru sebaris ayat yang keluar aku dah menangis aku tak minta bahu untuk menumpang tangis..aku cume mahu kekuatan.....


Insyallah aku mampu untuk simpan, simpan sampai jadi darah dalam daging






terapi terbaik aku...MENANGIS! menangislah semahu-mahu nye, menangisla didalam sujud..menangislah ketika bertasbih...menangisla wahai hati......





alhamdulillah...




Ya Allah, maha hebat dugaan yang kau berikan..aku bermohon diberikan kekuatan..kekuatan untuk aku berdiri di kaki sendiri...untuk aku gengam bara api..untuk aku tepis duri melanda..aku mahu kuat seperti Sumayyah serikandi-Mu!




'tabah la wahai hati...sabar la wahai azi, walau seperit mane dugaan mu, walau sesakit mana kaki memijak duri!...yakinlah janji Allah untuk orang yang sabar itu indah!'


Saturday, April 9, 2011

♥ HOOOTTTTTTT!!!! ♥

oii panas betul la...aku nak tidur tak khusyuk...bangun je pale aku berpinar-pinar macam tidur bawah matahari...lagi pulak aku tidur mengiring..dah tentu akan hitam sebelah..ngeee~




panas-panas pon aku misek terbongkang...alangkah indahnye tekak kalau dapat....


1)

 hurmmm...mahal sangat kot....sile berjimat...


eskem Malaysia juga yang sedap...



kalau makan eskem ni...aku gigit sebesar ibu jari korang lepas tu aku telan..perhhhhhhhh mabeles!! rase sejuknye tu ump! mengalir...sampai besok kau rase sejuk! haha tah jumpe besok ke tak...kejap 
lagi kojol tersengkang kat tekak!




2) berenang

berenang di lautan lautan air batu...ahh nyaman nye....tak mau naik sampai beku..




aloorr lupe nak tukar baju renang...huhuhu ceksi!



3) ngadap kipas duduk 2 ke 3 bijik.








kipas sebenar tak la uduh camni.....
aku rase lagi puas kalau ngadap kipas dari air-cond...lalala~



4) masuk kepale dalam peti ais





karang kepale aku rambot aku idung, mate, telinge kene sumpahan ikan-ikan pirana dalam peti ais tu...nayaa~~






adeh 'belengas' orang jawe kate berlekit badan....waduh panas-panas gini dah tak payah bersauna..dah cukup terbako dah kalori segala dalam badan ni..ayoo...


p/s : asal kepale otak aku macam jem..paling dasat lappy aku sangat panas!!! ngrrr