E-MAIL

88azinur@gmail.com

Thursday, July 26, 2012

SAMSUNG GALAXY S3 vs. HTC ONE X

aku dalam delima sekarang ni....kejap aku suka S3 kejap aku suke One X....ayoyo...
puas dah aku setadi kat YouTube... hati dah betul-betul jatuh cinta dengan S3 dengan sekali pandang aje..fullamakk dasyat!. tapi aku suke dengan design HTC...

aku mesti dapat kan salah satu ni sebelum raya!...ngeeeee!

"Ya ALLAH permudahkan lah aku dalam membuat keputusan. harap tidak menyesal kelak..ameen."




aku paling suka tang ni...blupblupp....ngeeee!

ok, baru kejap tadi dah confirm suke dengan S3...lagi banyak aku tengok gambo kat google, lagi buat aku gila! bhahaha...yeah yeah!!



Friday, July 20, 2012

RAMADHAN

selamat menyambut ramadhan...bulan yang ditunggu-tunggu oleh umat islam, bulan syawal pun ditunggu-tunggu kan..hehe

semalam dengar pengumuman dekat TV3, hamboi budak-budak rumah semua happy nak sambut bulan puasa ni, mana tak nya, boleh berjimat serba serbi..ya betulll...bukan bermakna bulan sebelum ni membazir sakan...

lepastu kami pakat pergi Kip-Mart, ekceli dah lame tak kesana, cume nak cari kerongsang bunge yang cun melecun besar dan sangat menarik, aku tengok someone pakai, then terus tanye p beli kat mane, then aku pon terus je nak p beli...hai perempuan-perempuan terutama perempuan yang macam aku..yang macam mane? entah.....
sekali aku sambar 5 biji da....muroh kot 5 biji 5 henggit...besar ibu jari kaki ko..ok peee..kat Giant mau 3 hengget sebijik..pecayela, Giant tu ape pon mahal..ekonsep lagi muroohh kot...

suasane kat pasar KM tu..mak aiii....ramaiii nye orang wei. ramai yang belanje barang dapor uii memang sesak..aku tengok orang belanje bawang sayur macam syok je kan...aku pon sibuk nak belanje jugak lepastu...dapat la bawang besar, bawang kecik, telor, serai, santan kotak banyak lagi la semua stok untuk bulan puase, sebb nanti dah puase sape yang nak keluar p beli? ha sape sape?? boleh jadi isu tau nanti..*joke

ok, selamat beramal, semangat aku nk sambut bulan ramadhan kali ini, aku harap sangat dalam sebulan ramadhan ni aku boleh khatam al-quran. hope anda semua pon begitu..

salam penuh senyuman....

Wednesday, July 18, 2012

Jambu anyoyoong..


Brsss..lame tak jenguk blog...lame gila tak blog-walking...lama sehingga aku lupe password nak sign-in tadi! lama sehingga aku rase ramai dah unfollow blog tak guna sangat ni..haha padan muka kauu... 

rindunyee...


ape yang terlintas di kepala bila menyebut perkataan JAMBU?

Buah Jambu merah yang ranum kan..

MERAH JAMBU...

PINK MERAH JAMBU ? erk.. *ok ni name blog aku yang dulu...skrang aku sudah dewasa dan cukup dewasa untuk memilih title yang cukup dewasa..oh DEWASA..

JAMBU dalam keluarga aku, menggambarkan seorang baby comel yang tersangat comel sehingga digelar JAMBU. anyoyoyonyoonggg comel gila sehingga sukar hendak diterjemahkan dalam tulisan!

ehehekk..

itu cerita 24 tahun yang lalu...sape sangka si JAMBU dan besar sehingga 'terkeluar jari dari bedungnya' ..huahuahuaa..

ok ini sahaja warm up untuk hari ini..semoga aku diberi semangat untuk menulis lagi di masa-masa akan datang..da daa...