E-MAIL

88azinur@gmail.com

Thursday, September 20, 2012

Kenape Ye aku tak BW!!!!

bacaan terapi molot .

ados beberapos sobab napo sayo idok membalos kunjungon andon semuo di belog sayos . berikot adoslas sobob sobob nyo : -

pertamo : ekcoli sayo malo nok kosi korong sumo baco entrio terkinio sayo . atos alosan :-
  pertamo kocik titok atos : entrio yong kobonyakanyo merapo don more personol...erk.muntoh

keduo , ketigo dan keompat don seterosnyo : belom pikio .

*akon di hupdot...


ngee~




Wednesday, September 19, 2012

MEMBENCIKAN

*entry mengandungi bahasa kasar.. budak budak dilarang bace...sekion


ayat yang aku benci! 
yang sorang staff ni selalu cakap kat aku!
dari stat aku masuk opis  sampai sekarang ni aku masih lagi  pening dgn perangai sorang makcik ni! urghh!


aku pakai baju lawa, rose pink pink (english cotton)
"eh, baju azi pakai ni akak dulu ade. same sebijik"


aku pakai baju hijau daun pisang, plain yang semestinya cun (hahaha)
"eh, baju azi sama dengan akak. tapi kain die tak bagus kan?."

"yeke?...bagus je...ni kain mahal kottttttt.....akk punye kain murohhhhhh hahaha " -ok, takdenye aku nak balas gitu...

-dan banyak lagi pasal baju ni.. tak boleh aku lawa sikit mula la nak cakap die hadoo die hadooo die hadooo....perghhh


aku pakai shawl (mude remaje katekannn)
"azi pakai selendang ni tak jatuh ke? akak ade beli satu tapi malas nak pakai terbelit belit rimas la sesak kat leher ni "

dulu aku diet, tak makan nasik 
"akak pon lame tak makan nasik. tapi pelik jugak la nape tak turun turun"

*dah ko melantak macam-macam, mulut tak benti kunyah, kacang la keropok la kerepek la ape segala ko kunyah..memang la! ko makan nasik ke tak makan ke same jee....aku boleh je turun 14 keloo...perhh bohong


aku pakai tudung bawal aidijuma
"azi beli tudung ni berape?"

"RMXX.XX"

"akak beli kat KL RM5.00 je..cantik jugak la..."

-peh kuno ko tak tau kot pasal aidijuma?!!!


bil hanset
"henset yang azi guna tu banyak bilnya....100 lebih...banyaknye..."

"kak, sy takde guna pon, hanset ni memang ditaruk kat meja saya.."

lepastu  tu die cerita kat semua orang hanset kat meja aku tu bil nye banyak sampai seminggu selagi die nak cakap, die akan cakapppppppp je!!! sakit hati aku!

"hanset azi guna tu tu bill die banyakkkk....."

"hanset azi guna tu tu bill die banyakkkk....."
"hanset azi guna tu tu bill die banyakkkk....."

"hanset azi guna tu tu bill die banyakkkk....."
eh ko ni pekak ke ape, aku dah cakap aku tak guna pon hanset tu...dah bos letak kat atas meja aku!!!!!! lagipon bukan bil outgoing yang banyak. caj 3G la ape la yang banyak.. telepon cokia je...henset aku lagi S3! ape barang aku nak pakai nset buruk tu! (marah sangat ni) 

yang tu aku betul naik angin...besoknya aku pegi campak kat tempat lain. lepastu die tanye asal henset ni kat situ, aku buat muke toya...muke paling menyampah aku bagi kat die. stat dari hari tu makin membuak-buak kebencian aku ni!

die begayut pakai telepon opis berejam rejam ade sape bising??? memang patut pon taik lalat ko kat mulut! mulut macam murai. dah la suke becerita keburukan orang lain. canang satu negara! pergh naik angin seh aku!.


emm tah bila aku boleh betahan kat sini!!!!!!!!! Ya Allah kuatkan la hati aku!


sekarang ni langkah terbaik aku ialah. tidak berborak langsung dengan die. pandang pon aku tanakkk....kalau die cuti bahagia tak terkata macam dapat eskem mat kol! padahal meja die belakang meja aku ni je ponnn....ermmmm sakit seh hati aku!







Friday, September 14, 2012

Bebelan Semasa dan Terkini Lagi Apdol



emm...

aar....

macam nak menaip sesuatu...tapi pasal ape ek...semalam dah melalut pasal air milo la pasal kawen la...hehe
aduh macam nak tercekik pulak pakai shawl hari ni...terbutang ketat-ketat arghh...

nak pi betul kan malas pulak nak bukak bukak..dah la terbelit sane sini dengan pin yang melambak-lambak ni..haha...gila kau memang gila la azi..bajet kau dah cun sangat la kan..

ala apela salahnye kalau aku cun hari-hari...kat sini staff perempuan 2 ketol je...eh kejap, 2 ketol tahun 2011 campur seketol tahun 2012 jadi semua sekali 3 ketol...hoho main ketol-ketok...nahas aku kalau dorang tahu aku ketol-ketol kan dorang...haha

ala yang sorang tu pangkat makcik-makcik je...paham paham je la kalau dah pangkat 40-an camtu...kitew yang mudew medew ni kene la banyak besabew...ceh selekeh hokeh nak plus W kan penghabis ayat tuuw..huhuuu ekceli ayat ke patah perkataan??

ahh malas la nk pikir bab bahase bahase ni...aku dulu mase sekolah rendah dapat cikgu 'ketam'..pergh sekali die cubit kat lemak pinggang boleh tersiat lemak lemak aku...siap aku spare bawak minyak gamat pergi sekolah...stand by kot kot lemak aku tersiat aku terus la sapu...satu kelas mintak aku minyak gamat, sampai dorang panggil aku dokter haha. ok itu tipu.

demm...rindu zaman sekolah dulu, aku mase darjah tiga tahun 19 sembilan puluh bape ekkk...masih pakai tocang reben kaler biru...kawan-kawan sume dah pakai tudung mase tu...aku je belum insaf-insaf lagi..haha

ala lek luuu baru 9 tahun kot..belum baligh...puihh alasan azi alasann...kan melentur buluh biar dari rebung nya...eh? jadi salah ibu bapak la ni kira nya..haha no komen no komen

tak silap umur aku 11 tahun baru betul betul pakai tudung...keluar jejalan dengan parents pon sibuk nak pakai tudung...eeeww rambut terkeluar gila serabai...aku ade ingat satu gambar dekat airport..pehhh gila mahal gambar tu sekarang..memalukan memalukan...kalau aku kasi tengok gila terkeluar semua isi makanan dalam perut korang...hahaaaaaaa

meh aku bagi gambaran sket.

aku berdiri kat lapangan berlatar belakangkan kapal tebang la opkos...dengan baju kurung warne hijau ade bunge matehari beso beso...aku pakai tudung kaler coklat bunge-bunge zaman dulu punye (sekarang dah pames balik). pakai tudung butang depan je..rambut jambul jambul terkeluar...bhahahha..pakai kasut tumit (even umor baru 11) warne merah kauuu...gila serabai sangat gambo tu...dah la xpakai anak tudung! kain singkat! bunge matehari bertepek tepek...haahhahaha kelako siott...

nanti kawen aku nk tunjuk pic 'paling cun' aku tu kat my husband..ngee~~ ok stop...lalalalalaaa


wahh panjang dah aku merapu rapu..nak pi brekpes jap la..tadi pagi aku ade beli mee hoon goreng plus telo mate kebau...RM1.50... ok la tu....nak masak malas...bangun pagi dah ngam-ngam (lepas subuh tido balik) mandi+iron baju+kemas katil+pakai kasut+kunci rumah+panas kan enjen kreta+pecut. 15 minit da sampai opis...besok besok kalau aku dapat rumah depan opis..gila bahagia hidup aku. lagi NGAM NGAM aku bangun...bhaha...untung la masuk opis pukul 9 balik pukul 5...opis kau ade macam aku? erk bangge itu tak baik.. kat opis lagi 5 minit nak pukul 5 aku dah tercongok kat depan punch card...mengira detik bersame-sama...alahai pasangan bahagia..dengan sape ni?

balik opis sibuk masak...kalau rajen dapat la perut makan ayam ke ikan...kalau malas padan la muke kau perut dapat air milo bancuhan sendiri yang terpawer tu...huhuu...kalau malas tahap kritikal tahan la kau sampai besok pagi.aku beli mee hoon plus telo mate kebau untuk kau..haha

eee kate nak benti taip dah...ni makin tambah perenggan pulak aku tengok..entah bile aku tekan enter...maklumla aku taip tak tengok keybord...paweeeeerrrrr!



ok bai!





Thursday, September 13, 2012

BERUNTUNGNYA PEREMPUAN YANG MEMPUNYAI RAHIM

perghhh terlebih rajenn aku post sampai 2 entry hari ni..wakaka kalau time malas, belog sendiri pon aku langsung tak jengah...even waktu lapang lapang dade tu aku suke je bukak belog FL....ilang sket kebuntuan kepale..huahahaa


aku ce tibe teringin beno nak kawen cepat-cepat...haha tak tau malu....



ok aku serius ni dong....aku bukan ade calon seganteng Firman (Kau Yang Terindah) tu....tapi sebab aku jadi teringin ni lepas je aku bace entry ni....

source : JomBerita


beruntungnya PEREMPUAN YANG MEMPUNYAI RAHIM ...

insyallah suatu hari nanti PASTI....bukan janji tapi pasti ...lalalalaaa suka suka amek ayat david teo..



RATU BANCOH MILO

ah hai...

ah duhh tensennye .

ah panas teriok bebeno kat luo tuu .

ah des

ah des .

ahhh nak ber ahh ahh pulak..

aku nak gtau ni .. nak gtau satu dunia ...

yang AKU.....

DAH PANDAI BUAT AIR MILOOO  MILOOOOOOOO!!!


huhuu...ok sejujurnya aku tak la pandai benar bab buat air ni...

kalau aku balik kampung kan kan...asal da petang petang je mesti aku cakap giniiii..

Aku : "bu, alahaiii sedapnye air MILO ibu tu, nak nak kalau cecah roti tembam"
Ibu : "ha, dah p keluarkan susu" (susu dalam esbox)

Aku : "bu, acane buat air neskape yang kaw-kaw...macam dah terase hok tekak ni..."
Ibu : "ha, dah p keluarkan susu" (susu dalam esbox)


gitu la ayat aku nak mintak ayor tangan omak....ngee ala bukan selalu, kadang-kadang time teringin je..kalau beby tuu nages nages nak nenen (susu) ... aku pun nak nenen gokkk...haha

****

memandangkan aku sekarang dah duduk berjauhan dengan keluarga...satu haritu mase bulan pose, aku try la saje saje buat air milo.... u know what?? rase air milooooo ni serupe sebijik sejembol dengan air milo omakkk....alolooo...ke mase tu rindu omakk?? tu pasal air pon dah rase omak?? eh rase omak pulak...huhuu


alhamdulillah dek kesabaran aku dari sehari ke sehari (hari-hari bedal air milo) maka aku mengiktirafkan diri aku sebagai RATU BANCOH MILO yang terpawer abad ini...hahaa



ok, tu je nak gtau... *kecoh tu pon nak gtau..