Thursday, February 28, 2013

MENJAJAU-JAJAU




arini masuk 2 hari aku x sehat badan...demam..mak oiii aku lame beno x kene demam...sekali kena, nah amek kau sekali bonus dengan selesema, batuk, sakit mate, kejang kaki...insaf~

sakit kan penghapus dosa..kenape kau nak merungut wahai azi yang tabah?










********************


Tidaklah seorang muslim tertimpa suatu penyakit dan sejenisnya, melainkan Allah akan mengugurkan bersamanya dosa-dosanya seperti pohon yang mengugurkan daun-daunnya”.
(HR. Bukhari no. 5660 dan Muslim no. 2571).


********************

sakit-sakit gini aku cekal lagi nak mengayuh pegi opis..dek kerja yang tak pernah putus...ye, mengayuh sangat.. PENAT~

sepaginye aku pergilah SHELL kan, aku setia bena dengan SHELL ni.. selain isian penuh, dorang ade SELECT shop yang menjual macam-macam jenis jung-food..

berkali-kali jugakla aku nasehat diri aku ni supaye tahan napsu dari beli tah ape-ape jung-food yang tidak menyehatkan..konon nak ajar diri berjimat cermat... KONON la kan~

tapi yela, aku ni manusia, perempuan pulak tu, lagi duit singgit penuh kat tangan..memang panjang jugak la tangan kiri aku capai coklat PICNIC depan kaunter tu...SUDAH~

tujuan utame aku nak beli strepsils, minyak kapak...ni dah menjajau-jajau mate aku capai yang lain..

aku selalu macam tu tau...kadang kat mulut cakap nak beli roti la, tapi bile dah masuk kedai, nah bukan roti je aku sambar, dengan roller coster, rota, twisties. tu belum on the way nak ke kaunter, mahu nye aku capai tah ape-ape lagi sepanjang jalan...adoi mak aii...fedup aku dengan perangai kau ni azi..kate nak berjimatt... SUDAHLAH~


kau kene berubah azi...berubah...berubahh...mmm








2 comments :

Cik Ezy said...

jauhi mknan ringan!
haha.. selamat berjimat crmat yeeeee

shameel Iskandar said...

musim ni mmg ramai yg demam2..

Berjimat cermat mudah diunkap tapi susah dilkasanakan. hehehe. ini pandnagan peribadi sayalah