Saturday, May 7, 2011

♥ cube jaye: How stlye ur HIJAB ♥

ku ucapkan salam sejahtera....hari ni paaaaaaaaaaaaaaaaaaaanaaaaaaaaaaaaass sangat kan kat Johor la...arini aku balik kampung means umah mak bapakk..perjalanan memakan mase 1 jam kalau jem mau nye 38 jam..haha tipu tipu...aircond kerete aku dah buke full punye...tapi makk aii bahang panas tu boleh tembus masuk dalam krete yamaha hybrid aku ni....hahaaa ade ke ade ke...


esok hari ibu kan kan...that's y aku balik...nak sambut dengan ibu ku tersinta..muahhh. nak belanje sate..cukup la tu...nak belanje apam balik...OMayGoddd stop cerite pasal apam balik..aku sangat berkecil hati ni T___T...


aku dah sponsor sate 30 batang...pandai-pandaila kakak dan adiks adiks ku menambah menu hidangan...aku kompom sangat nak pakse bapakk beli lobster, ikan kerapu, ikan kekek ikan duyung kalau boleh satu laut tu aku nak suruh bapakk tangkap.....haha lepastu makan ramai-ramai...


nak melepak makan kat luar dah tentula immposible..my mum tak sukoo gamoknye makan kat luo. takde praibesi katenye nak cuap-cuap laki bini..adusss! aku menambah ok..


esyeli aku nak habaq mai...u know what, tudung bawal pun boleh buat shawl..eh cop!, aku tau dah lame uke..cume baru nak try test pakai pegi opis semalam...aku sukee la..aku dah khatam segale macam tutorial kat youtube...dan akhirnye...






uhh dah macam penantin...tu sulaman tepi tudung bawal letak atas pale...

lepastu belit tang tung tang tung kedebak kedebuk...


maka terhasila macam ni...






ha...gitu la gamoknye...



gambar sisi pulok...tak la serabai kan kan...kalau tau sorok bahagian yang serabai tu maka cun la ...nak aku buat care pakai ke??


ahh cari cirik kat youtube la...haha aku kan pemalas.......tau makan, tiduun, makan tidun..okk bobyee!!


19 comments :

Cik Bidadari said...

alah tomeinya... kreatif pada yg minat shawl alternatif nie... akak minat tudung bawal pakai biasa2 aja... hehehehe..... kekok nak bershawl segala... tapi tgk org pakai masuk aja. tang muka kita... sumanya tak masuk adik. apa cerita?

mommylavender said...

sompek laie posing ala2 era pajira tu~heeeee....tokilan tokak mommy nak numpang satey tu....30 yoOOOO...

Ezay Hadry said...

makan besar nanti ni esok...
aha better makan kt umah lagi sonok kan..
kreatif gak ley gayekan tudung cmtu...

azi nur said...

cik bidadari: meh kiter mak ober nak??? kiter suke beno berangan2 nih..hehe

azi nur said...

mommy: era pajira niru kiter la...haha nanti makan sate ingt mommy...nge~ happy mothers day mommy~

azi nur said...

ezay: butul la makan kat umah is better...ala2 kajol masuk islam tak??hahaa

JIJI YU said...

aku sampai sekang ni tak paham konsep shawl ni cam ne..

Deeyana Nordin said...

cantik... menarik.. saye nk tiwu ae... =)

adan said...

wah.. comelnya dia..

tudung bawal tu macam ikan bawal er?
hehehe...

sampai kampung nanti take picture er.. kongsi dalam blog.. ehehehe

KUREKURE COMEL said...

bg la link tuto....nmpk kemas lah...
hehehe......nak paksa jgk..azi kena tunjuk....wajib!..hahaha...

Nasriq said...

Ikan Duyung masak kicap lada hitam pun sedap gak tu...

Encik MamaT said...

geng.. ko ajar aku geng... hahaha....

Farah Shamsudin said...

tanteekk nyee..:)

Titisan Hujan said...

hadoiya...jelez tol da mkn2 esk

angkat bendera putih sal shayl2 ni.
pape pn cntik dan kretip jgk eh.
t nk suggest kt mmber yg ska shayl

Far8 budak baik said...

okey je pun...
piwit2..
hahahaha =p

Miss Tira said...

Ni belajar kat You Tube ke? Tak nak ke buat tutorial kat sini? Hehehe ^^

HaNa HoNeY said...

xpenah nak try lagi
t nak try la gak
^_^

Ain Zulaikha said...

dah macam pengantin dah.. good job.. lepas ni buat lah tuto hana tajima lak.. ;)

RIMA DANIA said...

azi buat tutorial nak pakai tudung mcm tu hehe..wat video pon ok jugak..