Friday, March 25, 2011

♥ Sakit : tulun!! ♥

seminggu lebih dah aku sakit telinga...


berdenyut-denyut....sampai tak semena-mena air mate membasahi pipi (ceewahh...)...


tadi kat opis betul-betul sakit, nak bercakap pon dah tak boleh, ketawe apetah lagi...awal-awal aku dah bilang same opismate ''hari ni jangan cakap dengan saye, jangan buat lawak depan saye, jangan bagitau saye ape menu 'free', oh jangan korek pensel depan saye juge..."


''oh azi kenape..." - Sharul

"sakit telinga...sekian..." - Azi



ekceli dah 2 kali buat operation...tempat yang same...tapi sape sangke ianya berulang...ratusan hampir ribuan dah hilang semata menjage sepasang telinge...


selama ni aku buat-buat dengar jek..padahalll pekak badak..samar-samar....orang cakap lain aku dengar lain..kan bahaya tu...


dah tu tak mau pegi spital?? ayoo takoot la..nanti dokter bising-bising cakap telinga aku itu la ini la..siap nak masuk kan camera dalam telinga aku...ee yek sape nak tengok..kang hilang selere aku nak makan..(ceh padalah telinge sendiri!)




ape yang dokter kate, lubang telinga aku sangat la kecil macam tuan nye...(eecehcehh) lagi pulak taik telinge tu tak boleh nak keluar macam biase macam u olls slalu buat....aku siap ade alat khas nak kuarkan taik-taik tu keluar..siap ubat titik 2 kali sehari...kalau tak, tersimpan la ia didalam menjadi arang...


sekarang sakit datang balik...uhh sakit nye Ya Allah rase macam nak gigit orang...bia orang tahu rase sakitnye...


biasela bila dah sakit, mesti moody~ jadinye sepanjang hari la aku moody...moody moody moody sampai kene marah dengan sorang client india ni...perghh skali die cakap 3 bahase da....tamil ade, cina ade..malay ade...ayooo aku pun naik pusingg...diam aje la...tak cukup kene dengan client...'naib pengerusi kepoh' pulakk berbakul-bakul bagi nasehat bla bla blaaa..dah tu aku gtau la aku tak sehat....so, die tak la kijam sangat...


untuk pertame kalinye rase budus yang amat... padahal tersalah runding harge je akibat salah kefahaman almaklum pekak badak,...eeitt menci la!



lepas tu larik masuk bilik fail...nages-nages gembeng...cehh lepas tu lapar...lepas tu makan big apple En.Arip kasi....lepas tu larik lagi masuk bilik fail...nages-nages sambil makan....macam berdose...nasib baikk hari jumaat...nasib baik tengah sakit...nasib baik pakai baju lep-lep.....urhh!


uhh ceksi nye aku...siap pinjam erra pajira ramboot pelsu lagi tu...hohoo tipu-tipu



boss kasi RM100 suruh pergi klinik cek...alamak! tapi dah tergune beli cendol...tak menahan napsu nampak cendol tepi jalan nun..cendol derian lagi kau! tepi jalan pon tepi jalan le...




ok, besok pergi klinik...






p/s : 'sangat bahagie' sebab dapat saman parking pertame untuk tahun 2011 semata beli cendol...cendol baru RM3.00 saman RM30.00 wut the.......

26 comments :

puteri ain said...

semoga cepat sembuh..:)

niesz said...

bgus nye boss, prihatin betul dgn kebajikan staff, jgn lupe numpe doc tau, kena rawat cepat tu.. :)

aNiS aNiSa said...

sy pernah rasa perasaan yang sama...

sakit sangat kan bila xdgar ni..

dulu telinga sy masuk krengga..sakit tu tuhan ja yang tau..

smoga cepat smbuh n dipermudahkan segala urusan..

xmo sdey2..da dpt cendol kan?=)

entry best : Tempat Larangan bagi Manusia~

mommylavender said...

alaaaa kesian nya cepat2 pi klinik taw..mommy tau sakit tlinger tu mmg sakit , anak mommy pernah kena....nangis die..walaupun dah besar.

KUREKURE COMEL said...

laa....kesiannya....pergi lah jumpe doc....


mcm bahaya je....check ek esok...

tu lah niat udah terpesong..hehehe..
bos suruh pergi klinik....

pegi mkn cendol...adooii...hihihi..

Cekodok said...

semoga cepat sembuh geng.... bahaya gak tu...

azi nur said...

puteri Ain : thankss T___T

azi nur said...

niesz : baikk puan! hehe

azi nur said...

anis anisa : udah tenyang makan cendol..but telinge makin sakitt woo Y____T

azi nur said...

mommy : cedey la...tak tertanggung rasenye~

azi nur said...

kurekure comel : huaaa xdapt tahan napsu nampak cendol..walaupon mamak! :)

azi nur said...

cekodok : thanks cekodok...dapnye dpt mkn cekodok..amboi sakit2 igt makan jek... :))

Cik Bidadari said...

alahai... kesiannya dia... dengan sakit terlinga makan cendol yeakk? esok jumpa dok... minta dok ubat titis untuk cairkan kumbah telinga okey... nanti dia ok... mungkin fungus agaknya... erkkk tang saman tuuu huhuhuhu comel tul pakcik bg saman tu yeakkk?

munna said...

kalau sakit berkaitan dgn gigi, telinga mesti sakit dia buat kita tak tahan.. berdenyut2 kat otak rasanya...

cik pulau said...

uik.. nape jadi camtu sebnarnya,,..
asal2 kena apa??
papepun.. moga cpat sembuh.. baik boss yer.. kasi duit lagi.. lalala~

Nur Farah Hani said...

lah kena saman??? ahahaha.. tu la tak menahan nak makan cendol tu.. ehehehe..

btw telinga awak kenapa?? pergila cek kat klinik.. bahye.. hope u sembuh seperti sediakala.. amin~~

Qaseh dalia adelia said...

haha kelakar jalan cerita ..siap pinjam era pajira punye rambut pelesu haha.. ape2pun semoga cepat sembuh..

zati embong said...

huhu,sabar jela.ada rm67 lag bal nk g klinik..

sabar eh azi.jat tahu coz hari jum jat pn nagis2 kat opis.pas2 makan,pas2 nangis smbil kunyam.sengal!benci gile bila ingt

Raji berkata said...

huhu msti sakit gle x.x"
xdpt byngkan huhu

hohoho tu lah boss suh gi klinik kau pergi makan cendol kan dh kena bala saman XD
bala3 ;P

ps: xpe ckup kan nk gi klinik tu?
hohoho

azi nur said...

cik bidadari : memang comel..hheee

azi nur said...

munna : ha.ah betul2..

azi nur said...

cik pulau : panjg ceritenye..hehe

azi nur said...

nur farah hani : haha...saman yg best..

telinge ade kumen terkumpul la kot..ngee~

azi nur said...

qaseh : tq~~ u~~

azi nur said...

zati : aloo senasib la kitee~

azi nur said...

raji : napsu yg terliur...hehe


cukup2....kurang doposen jek...:p