Sunday, March 6, 2011

♥ Terima Kasih! ♥

salam sunday...rasenye hari ni baru ade mase nak ngadap laptop nak ngadap blog...huhu itu pon kejap je kot sebab kejap lagi mahu keluar pergi tuttt..tettt trutt trutt! huahuaaa


untuk pertama kali nye aku meriahkan entry aku dengan warna-warna bagai...suke tak suke tak!



hari ni aku nak bercerita pasal TERIMA KASIH...


pade suatu petang yang mendung...aku singgah di GIANT untuk beli kelengkapan mandi yang hampir surut di bilik mandi...

nak hoott kan cerita dah seminggu aku tak syampoo...bukan aku pengotor laaaa aku tak sempat...aku sempat sental badan jek..tak de nye mase nak buat medicure ke pedicure macam kau orang...

aku tahu kau orang sangat cantik jelita tidak seperti aku kott...kesibukan punca utama kenapa seminggu ni aku jadi 'Kak Limah' semua bende jadi kusut...bilik jangan cakap la macam kapal lanun dilanda angin pusar...huaahhh berani aku memburukkan diri sendiri disini! haha


berbalik kepada cerita sebeno...aku sedang giat mencari syampoo yang terbaik untuk rambut jenis rontok sepesen macam aku ni...tiba-tiba dengan tidak tersengaja satu makluk ALLAH bernama
mamat terlanggar (aku andaikan 'ter' la kot padahal ruang sikit punya besar gajah pon boleh lalu!)..


lepas tu mestila barang die terjatuh...die beli bedak baby Johnson beb! hahaa...aku pon tersepontan tunduk lalu ambil barang tu...di ulang terSPONTAN!


aku terkezut jugak ingat same-same nak kutip barang tu ala macam drama melayu lepas tu terhantuk kepala lepas tu tot tet tot tettt...

ghuper-ghuper nye hareemmm jadah khayalan aku semata...si mamat boleh tercongok saje sebijik macam pak dato' yang belagak (ibarat mak datin) ya ampunn! seriuooss dengan muke-muke skali die tunjuk belagak macam aku ni pesalah yang nak kene hukum gantong!...aku yang berusaha keras mengutip barang die yang jatuh dihujung kasut beliau kasut polo kaler ceklat tak de tali aku agak-agak size 8 ke 9 ni...bapak! besar tapak gajah!


lepas tu aku hulur la barang die...die boleh rampas then blah!...tinggal kan aku sorang-sorang padahal ramai mate memandang ke arah kami dah macam tengah shooting! eeee maluuu maaluuuuu tapi sabau je la buat dengan iklas tanpe minta apa-apa balasan kan kan...abes ni dah kes belagak nak mam!




entah kenape rase macam bengang yang teramat sangat lahh! rase panas aje muka macam nak cepat lari cari ketiak mak nak nyorok!! rase kalau mase boleh diputar, dah kompom-kompom mase tu aku bertukar jadi sailormoonn dengan tagline dengan kuasa bulannn akan menghukumm mu!!!


bukan susah mane pon...cakap la TERIMA KASIH...kalau terase skema, cakapla Thanks je ke...Just Senyumm pon ok what!


dah sampai ke malam aku terase budus yang amat sangat...kalau kat depan mate dah tentu aku tak lepas kan peluang untuk tunjul kepalo die...paling kejam pon aku jotos ajek! tak pon aku rendam kaki die dalam mangkuk jamban! hahaaaa kalau tak cukup puas aku balik mercun katak kat bawah kelengkang die! huahuhuaaaaaa kejam kejam kejam!!




~the end~



terima kasih kekasih pade semuaaaaaaaaa yang follow blog yang dah jarang-jarang hupdate ni....

terima kasih juga yang puji memuji segala kate blog ni cute la cantik la huahuaaaa aku rase nak tukar header kot...muke 'baik' semacam aku pulak rase menyampah tengokk! keh keh kehhhh!



TERIMA KASIH KERANA MELENGKAPKAN HIDUP KU! (geli nye ayat ni!)







p/s: entah kenapa terase nak juga lukis bagaii....hahahaha DIAM! aku taula tak secantik kau orang punyer! hukhukhukk

15 comments :

Qaseh dalia adelia said...

haha nape tak hempuk je mamat tu ceh ..ego tinggi bebeno

putri noor syamimi said...

langsi betoi!
len kali langgar lari jeh. kehkehkeh.

JIJI YU said...

hohoh berat tol mulut mamat tu ek.busuk mulut kot..ehhee

EB said...

Alalalala siannyer...
Xpala at least awak dpt pahala..
Yg dia tu xdpt papa..
Jgn sedih2 ek..

azi nur said...

qaseh : yolah hempuk pakai tongkat ek..huahuaaa

azi nur said...

putri: tau tak haperr ek ekk itu mudaks banyak langsi lorh

azi nur said...

jiji yu: bau longkang kot..hahaa

azi nur said...

EB: yela...sabau...harap xjumpe lagi dah pasni... :))

HATYCIKNUURUL said...

eee,teruknyerr perangai mamat tu,.bajek bgos la nk brdri cmtu aje,.krg2 kn kite ade ckp " eh..eh..xpe2,.",.haa,ckp cmtu je pon kite dh rse sjuk sket,.ini tak,.brdri tegak kt situ,..haiss,dh bebel dh aku ni,.haha

Henry Zackery said...

cantik kartun :) lukis sndiri ke ??

Muka Sebenar Hantu Kak Limah

cik bunga bukan name sebenar said...

xpatut lelaki brkelakuan bgitu,,!hampeh

azi nur said...

cik nuurul: betoiii lelaki tu x berhemah...

azi nur said...

henry: lukis cincai2...hohoooo

azi nur said...

cik bunga: itu bukan lelaki kott...itu *^#^^%#@*(bukan mencarut) heheee

Ayie said...

hempuk aje.. sesekali kan..?? bukan selalu.. hahah