Saturday, March 26, 2011

♥ uii nebes nye nak kawen! ♥

ok, ni bespren jaman sekulah...tak lame lagi nak kawen. 


Ija ni sangat nebes-nebes kau! dari bulan doplas tahun lepas dah kelam kabut urus sane sini...mejlis besar dalam idup die ni mesti buat dengan baikkk punya...


kalau Ija ni naik semput..aku ni apetah lagi...bukan takat semput, aku dah kira macam pengantin jugak nebesnye ya Rabbi! over jangan cakap la..

aku pulak pikir-pikir nak design baju macam mane, makeup macam mane, kasut, tudung, beg, perfume, bunge manggor, bunge rampai, telor, beras, pulut kuning, cameraman, kompang, pancaragam, pisau potong kek, pisau potong pulut, payung pengantin, makan beradap, makan suap-suap..ayoo...silap hari bulan aku pulak yang duduk atas pelamin!


ok ni baru kawan yang nak kawen, kalau diri sendiri kawen?? mungkin aku try test cobe buat macam ni...


7 tips gila ilang nebes nak tunggu majlis besar  :


1. jangan jumpe tunang/boifren dalam setahun sebelum majlis
2. buat-buat lupe tarikh nikah
3. minum soya banyak-banyak
4. pergi naik menare taming sari 4 5 kali 1 hari
5. makan kuning telur campur madu 
6. tampal seberape banyak koyok lada kat badan
7. letak ubat nyamuk jenis melingkar tu keliling bilik



3 tips gilo ilang nebes tunggu seminit je nak ijab kabol :

1. pikirkan pakwe lame untuk kali terakhir
2. gosok-gosok tapak tangan sampai boleh ilang inai dijari
3. set kat pale muke cigu syidah

buat la ape saje asal jangan terkontut..kang batal air sembahyang seblum sarung cincin..uihh gedik ke~hahaaa



.
.
.
.
.
.
.
                                                 . > > belum boleh kawen lagi kot..





huarhuarhuarr....sekian!

15 comments :

myezatul aQma said...

kahkah..kelakar la tips ni.best3

Miss Tira said...

Ramai orang kita lebih utamakan majlis kahwinkan? Semua kalau boleh nak buat besar-besaran dan meriah. Kalau boleh nak majlis kahwin tu perfect sebab itu majlis yang dianggap penting dalam hidup kita. Tapi Tira yakin tak ramai orang mampu memikirkan perkara selepas itu. Bagaimana kita nak kekalkan kemeriahan suasana alam perkahwinan tu selepas 4-5 tahun akan datang. Tak ramai orang kita mampu buat begitu. Hehe.

Cik Ezy said...

tg best nye buat2 lupe tarikh kawen..
keh3..
boleh pulak gtu..
hahahahhh

Rina Rossoneri said...

kenapa mesti minum soya???
hahaha

aNiS aNiSa said...

terasa xsabar2 nak kwen x??

ehehe...=)

entry baru : Kenapa kita Tak Dapat Apa yang Kita Idam-Idamkan??

Raji berkata said...

hohohoh tbe2 ak lak dapat rasakan nebes berkawen =.=
cewahh pdhal lama lgi
entah ad rezeki ke tak lah xD

cemomoi said...

jangan buat pasal buat lupa tarikh nikah... kang kot gi melancong time tu haru masuk paper ingat g lombok

lea said...

tetibe rasa turut nebes
padahal lambat lagi nak kawen..hehe

Cik Bidadari said...

tip tu memang dah best dah... ciky gila... tapi tang part cikgu syidah tu tak bleh blahhhhhhhh... heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... pleaselah... jgn noty okey

ïêmå å¢klê§ said...

kita pun nebes gak walaupun xkawen lg..
haha....

Qaseh dalia adelia said...

haha dia pun yg nebes.. tips sume tu leh jadi gila haha

NICK IRFAN said...

huh! pelik2 plak tips ni? hahhahaa

KUREKURE COMEL said...

sengal ye....nnti kalau dah tbe saat tu....takde nak terpikir mctu pun...

hahaha....pikir nak cepat selesai dgn jayanya je...hihihi...

Farhan Zulhusmi said...

hahaha.........
tips yg boleh diketengahkan tu...hehehe.....
nty sy buatkan buku tips mcm nie erk..hahaha

puteri ain said...

hahaha..tips tu nak tergelak pun ada..haha..kelakar la..tapi best..