Monday, March 7, 2011

♥ SALAH beliau dikatakan SALAH kiterr!! ♥

Rule no. 1
 Boss is always right!

Rule no. 2
  If Boss is wrong, see Rule no. 1!


ini adalah cerita realiti...bukan mentop bukan akademi pantasia...ini cerita aku...

malam tadi aku mimpi kene marah dengan boss! rupanya mimpi jadi kenyataan...pagi-pagi aku dah bengang...mane taknye pagi-pagi dah kene tanya itu ini!


IKUTI PERBUALN AKU DENGAN BELIAU!

BOSS  ::   "azi u tak ingat kan i ade nak hantar tender hari ni?"

AZI ::  "what? mr.XXX , i dah remind u last week...i siap dah bagi due date nye kat mr.XXX"

BOSS ::  "bile u bagitahu i?"

AZI  ::   "kames! i siap dah prepared bukak satu fail untuk u senang isi BQ kat dalam dokumen tender 2 dengan pendrive warne putih i letak atas fail biar u nampak..."(buat muke tak puas hati sikit....kerut-kerut dahi cebik-cebik bibir mughil...siap dalam hati kate ''ade yang kene ni..haa")

BOSS ::  mane u letak?

AZI :: atas meja i...macam biasa...

(sebelum ni memang aku taruk atas meja aku...biar die cirik yang ambil...die jugak yang kate meja die dah macam kedai jual ayam...bersepah..karang tercampur sane sini hilang!)


BOSS ::  u taruk atas meja u memang la i tak nampak!

AZI :: diammm....diammm....diamm...aku terus teringat rule-rule segala pasal boss, member aku cakap dulu mase blajar...ghuper nye aku terkena bebb!! padan muke aku! sekian!





aku ambil keputusan untuk diam jek dah banyak aku melawan..kang kalau aku melawan lagi tu dah kira biadap dengan die silap haribulan aku yang dihumban ke laut..eh dibuang kerjooo...dah tu sape nak sare anak tekak, anak perut aku ni?!



aku geram jugak...padahal aku siap tanye lagi ari khamis tu macam ni ala-ala santai :

AZI  ::  " hye ~~ mr.xxx bile nak isi BQ?? submit isnin depan 7hb tau!"


dah tu die kate 


BOSS ::  "azi, i blum ade mood la...later lah ok?"



bengang tak adik-adikkkkk kuu...kalau bukan dioo sapoo lagi yang ghuperrrnye sejebikk macam ekau tuh!



hurmm sedey berpanjangan la haku sepanjang hari tadi...tak lalu nak buat kerja...nak makan apetah lagi...tapi aku sempat juga la bedal mee goreng dengan ayam seketol plus milo taborr plus budak opis belanje cupcake..mane cukup satu beb! paling tak pon 2 3 bijik aku bedal..haha tipu tipu tipuuu...


BAD MOOD itu la perkataan yang tertaampal di dahi, di pipi, malah di mulut jugak!


semua orang tak berani dah tegur aku..abes budak praktikal kena buli dengan haku...ehh aku mane jahat..baru hari ni aku suruh die potostat tah ape-ape dokumen...nasib baik die budak sangat baikk...sangat memahami jiwa sanubari haku yang sedey ni...sob-sob-sob... 
aku siap nagis-nagis lagi depan milah...siap die kate 


"zi, kau nagis-nagis segala ni dah macam orang mati laki, kau bajet kau budak kecik la" 


siut kau milah...siap kau esok! hahaa






kepade milah : 

oi milah buat-buat lupe duit minyak nampakkk hahaa.........
banyak cantek muke kau nak naik pree preee eberi month! huahahaaa 

**tak sampai hati nak cakpa macm tu....mane ade aku jahat...naik la milah stahun pon takpe...hehe**



 kepade kamu yang belum bekerja:

semoga tabah menempuh alam pekerjaan...sila la copy RULE tersebut...simpan dalam HD...dalam DVD ke..dalam Handphone lagi elok..B4 tidor bace...hekhekhekk



~~~~~~ sekiannn~~~~~

23 comments :

syafiQakarim said...

haha kesian lah u yunk.
sama je.iqa plak
'patient always right'
sumpah bengang kadang.
bole diam je laa kan

JIJI YU said...

kompom bengang kan..pengetua aku takleyh nak marah aku cam tu sbb keje yang aku wat mmg die tak reti nak wat..

A.s.t.i.n.a said...

Milahhh oo Milah.. ishh bakpe degil sgt nehh.. bayor bayor cepat..

Eh Ji.. anda juga ade sini kerr..?

Tuan rumah.. bila boss marah.. kite terus buat muka sedih.. pasti boss tak sampai ati marah lame2..

azi nur said...

syafiq: huhu senasibbb ~

azi nur said...

syafiq: huhu senasibbb ~

azi nur said...

jiji : memang hebadd la...kalau cam2 dah kompom xkene mare..hehee

azi nur said...

astina: ini boss yang "i don care!" punye..hahaaa

lea said...

tak takut ke bos bace ur blog..hehe

KUREKURE COMEL said...

adooiii..bos mina lurus mcm tiang pulak..blurr memanjang je..

oppsss...tak baik kan..hehehe....

wannurfazrini said...

kesiannya . sbr jelah . boss beri kita duit, kena lah dgr ckp dia . hehe

azi nur said...

iea: x kot..kalu bace i likee...paham die hati dan perasaan i...hohoo

azi nur said...

kurekure comel: ayoyooo cam2 pon xbest kan..

azi nur said...

wannurfazrini: baikk...heheee

Ali ridha said...

''Saya adalah boss'.

sakit la ni.apa dia ingat boss tu, dah besar sangat ke.hiii..

Gerakan said...

Kita berhibur jap dengan pantun kelakar di bawah, yang dipetik dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’ hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

Qaseh dalia adelia said...

hik2 ... bos qaseh tak pernah pulak marah2 .. kalau salah pun die tego dlm msg .. pastu ajar pe yg xpndai hik2.. sabo je lah ye

fiezah91 said...

hahaha.. dah letak atas meja u mmg la bos x nampak.ekeke.. :P

azi nur said...

gerakan : makk aii mantapp~~

azi nur said...

qaseh: makk aiii...mantapppnye boss...hikkss!

azi nur said...

fiezah: b4 this memang buh tang situ....dah die pon pesan jgn buh atas meja die...ha ni musti x bace entry sampai abes ni ....hohoooo

The Crow Empire said...

Adeh boss pun same. macam dlm cite doremi. keh3.. Takpe, yg penting gaji jalan. heheh..

(^__^)

azi nur said...

yezzzaaah!!

whitecappuccino said...

siannyer..nak wat camane dier boss!