Monday, March 21, 2011

♥ mak NGAH tamoo jahat la... ♥

balik kerja tadi aku sembang dengan Milah (budak praktikal yang aku pernah cerita dulu) ... pasal anak nombor dua atau Angah .


memang hot..

si Milah melenting abes, bila aku katekan selalu yang jahat, yang derhaka yang durjana, yang mulut leser mesti anak nombor dua ataupun mak ngah la ataupun kak ngah...


TAK BETUL! same sekalikan...


memang patut Milah marah sebab die anak nombor dua..ok cop! aku pun anak nombor dua laaa...


ape yang aku perhatikan terutama dalam telibisen drama ke filem ke dalam novel ke, asal yang jadi jahat giler, mesti 'mak ngah' yang derhaka kat mak mesti
'mak ngah' adoii tak adil la depa buat story macam tu...



mak ngah aku baik tau...serasi...tapi ramai anak sedare die means kazen-kazen aku yang kecik-kecik takut dengan die sebab die garang...aku tengok elok je, sempoi abes mak ngah aku tu...lebih molek aku panggil gemble...serius dong mak ngah tak la sekejam dalam TB tu....



tak payah pergi jauh, aku ni yang dalam kategori ngah juga la...baik, molek jek...haha


tak percaye tanye Milah, Milah pun budak baik, cume kadang-kadang
boss nampak takut dengan Milah, sebab Milah selalu cakap macam ni dengan lantang nye .....



"baik!! incik bos!" hahaa Milah, Milah sewel...opps! soory~  ( =




cerita-cerita dalam tb ni pun satu la, boleh mempengaruhi minda budak-budak..and! budak umur 5 tahun pun dah pandai tengok sinetron, drama segala...


ade satu hari ni, kazen umur 4 tahun cakap macam ni kat abang die


"makan banyak, nanti perut lebih besar dari kepala''


lebih kurang camtu la ayat die..then aku tekujat la jugak sebelum ketawe...haii budak-budakk zaman sekarang...lebih cepat, lebih bijak dan lebih dalam segala hal...




p/s :

ok, aku cobe memahamkan bende ni dari kat opis tadi... 

@_____@ sampai sekarang aku pening...

24 comments :

puteri ain said...

betul2..mak ngah saya baik :)

adik saya no2 lagi baik..:)hehe

mommylavender said...

kakak mommy yg no 2 tu pun baik...rajin,sprtrim lagi~hee..tapi kan anak mommy yg no 2 tu lak tegas...mungkin belum beso ek?

~ azi minat gak ker areila sahimi...?

Nasriq said...

nasib baik aku ni pak ngah... pak ngah memang baik... dan pak ngah kreatif nak buat lagu irama malaysia...huhu...

cik pulau said...

kakak cik pulau yang nombor dua baik je..hehe.^^,

azi nur said...

puteri ain : yes yes!!

azi nur said...

mommylavender: ala mudak-mudak bese la kot...heh

sape pulak 2?

azi nur said...

nesriq: pak ngah memang terbaikk!

azi nur said...

cik pulau : kak ngah memang baikk kan kan..sebb i pon kak ngah..ngehngehhh

Citarasa Rinduan said...

kak ayu pun kak ngah gak..
salam ziarah...
kak suka blog kamu...cun..pink colour

KUREKURE COMEL said...

ehhhh...mana ada....makngah ni paling cantik antara adikberadik...
paling cerdik......cuma keras kepala sikit la.....









sbb aaaiii pun makngah....hahaha...

sokong penuh ni....makngah baik...

Mr iz said...

ye mak ngah baik .. mak long baik.. mak lang pun baik...yg pak pun baik gak.... semua baik la... yang tak baiknye pengaruh tu... tu yang buat jd tak baik tu.....he he he

shah-kayrul said...

mak ngah saya baik jer....ala siannyer pening baca pelan yer....hehehehe

Miss Tira said...

Tira pun jadi pening nak pahamkan benda tu. Tu map ke apa tu? Huuu~

NICK IRFAN said...

kenapa anak no 2 jadi mangsa ek? sy ada 2 beradik sy bongsu tapi sy anak no 3... pelik x???


p/s=sebenarnya anak no 2 mak sy lahirkan keguguran,,,

Qaseh dalia adelia said...

mak ngah baek cangat haha kesian mak ngah

Heidi Shafiq said...

imaginasi kene kuat skit klu nk fhm lukisan ni.. :)

azi nur said...

citarasa riduan : thanks sis..hhee

azi nur said...

kurekure comel: yeah2 cantek2..hehee

azi nur said...

mr iz : butul2...pengaruh~

azi nur said...

shah-kayrul : betul pening~

azi nur said...

miss tira : hahaa

azi nur said...

mick irfan : haah pelik kan.

azi nur said...

qaseh : memang baik kan~

azi nur said...

heidi shafiq : dah kuat berimaginasi ni..eh... :p