Thursday, July 28, 2011

korean style shoes...adore .

zaman sekarang memang demam k-pop....aku turut samela terjebak dengan semua ini...

bermule dengan suke-suke..sampai la jadi gila...haha


dari segi pakaian mahupun kasut mahupun rambut mahupun...ape saje,...semua nak macam artis-artis korea...kihkihkihhh....


satunye...kasut kasut yang mereka gayakan sangat comel dan comel .. berbunga , reben atau labuci labuci sikit, kalau tak pun bertali...just simple but nice!



sebagai contoh, ni kasut aku pergi kerja..pergi pasar..pergi Giant, pergi Tesco, malah pergi beli apam balik pon aku melangkah dengan penuh gaya bersepatu kan ini...


*******


tak kisahla style ape yang kita bawak, yang penting kita selesa...dan yang paling penting tidak menyeksa kaki untuk melangkah....


aku memang giler heels, sesiape yang giler heels mesti tahu nak jage kaki dan care untuk terapikan kaki sendiri...almaklum, kaki nak pakai lame wook!!


aku nak kongsi, care aku pilih heels!


1) jangan pilih kasut yang bahagian depan nya terlalu runcing...pilih la yang yang bulat dan sesuai dengan bentuk kaki kita..

2) pilih kasut yang diperbuat daripada mikrofibre dimana strukturnya sangat lembut dan selesa disarung..kalau tak, akibatnya mudah melecet!

3) seeloknya pilih la yang jenis wedges...jadi risiko untuk sakit bahagian tendon tu kurang la..

4) jangan paksa kaki untuk terima semua jenis kasut!


JANGAN pakai kasut tumit tinggi terlalu kerap, ini akan mengakibatkan, sebahagian kulit kaki akan mengeras akibat pergeseran antara kasut dan kulit..



ok..baibaii~




9 comments :

Cik Ezy said...

lawa giler kasot!

Tukang Karut said...

kalau kasut mpop cam ne lak ek...

Mr iz said...

he he he he...pop ais juga yang best... he he he... janji selesa...

Qaseh dalia adelia said...

lawa .. tapi xleh lah pakai kasut mmg melecet ..

bloghok said...

comel comel comel..haha

adan said...

kasut mmg comel.. tips untuk lelaki ada tak?

ilanilyana said...

korean style eh shoes tu? sy xminat k-pop2 ni..dah cube dah minat tp xle gak..huhu

Miss Tira said...

Pastikan kaki anda tidak bercagu sebelum memakai kasut ini :)

Hehehe ^^

dieya said...

comel ..seriuss comell..like it..:)