Tuesday, December 13, 2011

End segera .


Celik mata cepat cepat congak hari  
Menolak tiap angka Disember .
Menambah pada Januari – pantas  .

Tahun baru ibarat mimpi tak habis .
Sepertinya aku mahu segera segera menyudahkan ‘kerja tertangguh’
Oh! Men .


2011
aku tetap seperti tahun 2000 yang lain,
Masih tidak punya harta ,
Masih bersendiri ada-adanya ,
Masih berdiri atas kaki sendiri ,

#oh! Men -again .

Namun 2011 aku tetap yang paling bahagia *geleng kepale .  


#belum sudah lagi . . .


2011
aku paling miskin tapi masih boleh di gelar 'Orang Kaya Orang Kaya!'  .
#jerk??


Tahun baru penambah usia .
Boleh jadi tahun baru penambah rezeki . amin


Siapa pun suka tahun baru . kan
#songket bibir atas .





Saturday, December 10, 2011

cari timba .


Hebat!
menutur kata dalam langkah .
tak sangka dalam diam kau punya hati dan jiwa yang besar .

Kasar .
memang ayu tapi  jelas kasar .
Tak sangka mulut bising aku jadi unik bagi kau .

Pelik kan . pandangan kau jauh tapi tak pernah sampai .
Maksud kau jelas tapi tak pernah di lontar .

Berdalih dalam berkata .
Ahh! Lagi kau cemas lagi aku lemas .

Hai bintang kenapa dipagari bulan itu .






Thursday, December 8, 2011

sakit melahirkan .


Ibarat menghantar nyawa  .
Saat itu diminta ampukan dosa pada sang suami,
dihalalkan makan minumnya 

sakitnya melahirkan .

duduk sama rapat, baring sama lengan , kenapa pula sakit ditanggung sorang .

hebatnya wanita ini .

untunglah ibu ini .

dosanya terhapus tiap kali melahirkan .


*jadilah ibu yang paling kaya

congrets : kak diah, kak miza, kak zilah, abg zaidi, abg riz  (beby comel belakaa)

mom to be : kak azu, kak has, kak fara, fiza (believe on miracle)

dad to be : kojet, abg jak (*senyum nakal)


seperti terdengar – dengar...

“kau bila lagi?”


Flushhhhhh .

Monday, December 5, 2011

Winter bukan Sonata .




Duduk rapat-rapat memang hangat .
Tak dapat menikmati winter di Osaka tak terasa rugi pula
December musim tengkujuh 
December musim winter tapi di Osaka . .
Hey! Malaysia pun ade winter tapi bukan Sonata 
Sonata telah hanyut bersama tengkujuh 









Friday, December 2, 2011

Sampah .



Sedapnye kau buang plastik super ring keluar tingkap sambil mandu..

Atas higway pon kau boleh lempar tin coca cola..

Kau memang sampah...sakit mate aku!








Monday, November 21, 2011

berlapuk...habuk...hapak la kau!

gile lame bena tak update...banyak keje kene buat ni, mengelap selain mengemop selain mengecat dan macam macam selain...

kononye nak tukar header baru..konon je la kan...tp nak tepek kat sini dulu...haha




aku boleh je pinjam judul lagu k-pop Beast 'on rainy days ' tanpe rase besalah...owh! Beast saaaranggghae!!

Monday, October 10, 2011

Turqoise .

kesian blog. lame terbiar sepi...banyak dah sarang hae sarang hae kat sini...eh sarang hae pulok, sarang labah labah sebetulnye...


maklum la tuan blog ni pemalas, ...balik balik kerja terbongkang...


balik balik kerja terkujur....macam la kerja bawak bas...dreba dreba bas pon takde la gaye macam kau azi...


apoodah....sabaq na..sikit je lagi ni...tuan blog kene utamakan misi sebelum visi..wah gituu haha




ade orang tanye, berblog ni banyak syarat kan...tak boleh itu, tak boleh ini...tak boleh macam ni, tak boleh macam tu..kene macam ni, kene macam tu...


aku jawab senang aje, lantak engko la, blog engko...engko nak buh apo pon buh la...orang suka, suka...orang tak suka, ya enggak papa kok...

ye aku tau aku idok la pandai memberi jawapan yang baguih...dah tu p tanya sipu sipu yang len...haha



Saturday, September 24, 2011

Everything Must Have A Beginning

as-salam...


setelah hampir setahun aku menjalani episod single, aku kini lebih tenang dan lebih bahagia..sumpah aku tak tipu!...sape kate tak de BF tak boleh idup...haha takde sape kate la kooott...

kalau dulu....ayat biase aku...

''untung la kau, ade orang sayang...''


''untung la kau, ade BF....''


''untung la kau, hanset selalu kat tangan...''




itu dulu la.....sekarang aku lebih positif dan matang...ye la umur dah 23 tak kan nak pikir sempit lagi hipokrit...haahahaha...


bukan tak mahu cari pengganti...cumenya aku memilih jalan untuk bersendiri dahulu.....fokus aku cume satu, mahu betul betul enjoy dengan kerja dan mengejar matlamat pertama aku!


sekurang kurangnya, perkataan Untung la kauuuu tu dah bertukar...

''untung la aku, masih ade keluarga yang penyanyang...''


''untung la aku, kini lebih mahu menjaga adap hubungan..''



okeh!





ape yang korang tahu pasal ''kenen mengenen'' atau ''jodoh menjodohkan''...

bagi aku bende ni sangatla annoying......tapikan sebenarnya, mak ayah aku dulu kawen pon orang tua yang kenen kan...dan biasenye jodoh yang di tentukan orang tua ni kekal bahagia..kan kan..orang dulu duluuuuu.....


percaye atau idok, jaman aku ni 2011 ni ade lagiii kenen mengenen ni..dan mangse nye AKU!...

semalam mentah mentah aku tolak satu 'pinangan' sorang makcik ni...adoiii rase berdose tu dah tentu la.... abes tu aku belum bersedia...hati aku ni ha keras bebeno nak menerima lelaki dalam mase terdekat ni..walaupun dorang kate ''ala nak, kawan kawan je la dulu.....kenal kenal...''

bende ni sangat berisiko bagi aku....mungkinla, dorang kate ''kenal kenal la dulu..bla bla..'' then, kalau tak jadi....


hubungan antara 2 keluarga ni mungkin dah tak semesra dulu! atau BERANTAKKAN!

.

masalah yang same macam ni dah dua kali aku alami, aku jadi macam trauma nak pergi mane-mane...karang tah sape-sape lagi yang sibuk nak menjodohkan aku pulak..aku bukan nak over gaban la oii! tapi benda ni normal la untuk anak gadiskann kann...


bab ni korang mungkin dah alami atau bakal alami...aku sedikit rimas dan mengundang kebencian yang melampau - lampau..sampai ke satu tahap aku jadi gila meroyan begitu sekaliii oii..nak nak raye raye ni adoiii....


sejujurnya aku tegas kan disini..aku belum nak ade ape-ape hubungan yang serius...aku betul bahagia dengan kehidupan sekarang ni, kawan...kawan memang ramai..alhamdulilah mereka semua memahami dan bersedia membantu dalam ape jua keadaan...huhuu


aku pon berusaha berdoa, semoga Allah lembutkan hati ini untuk menerima insan bernama lelaki..entah siapa....


macam yang aku kate...everything must have A beginning...permulaan yang macam mane kita nak, bukan kita yang tentukan..dalam keadaan macam mane jodoh kita sampai, kita tak akan tahu..sebab kita hanya mampu merancang! padan la orang selalu kata....






"ADE JODOH, ADE LA...AJII...."


PERGHH! ayat tu macam peluru terus terbenam ke dasar jantung...TEPAT! dijadikan cerita, aku dulu becinta bagai nak rak, menitip janji, melukis impian bersame mase hadapan, merancang segalanya bersame... KITA HANYA MAMPU MERANCANG...sape kita untuk menolak takdir?



 kenapa kita di ketemukan dengan orang yang salah?


sekurang kurangnya pengalaman macam ni mematangkan kita kan, buat ape nak menyesal? menyesal tak ade gunanya, terima dengan reda~ kutip tiap pengalaman untuk jadi benteng masa hadapan...insyallah~





Wednesday, September 21, 2011

SENI BERCINTA DAN MEMIKAT LELAKI!


tajuk entry nak gempak.....












nah aku tepek buku paling mantoopp setakat ini yang paling aku suka...

sharing is caring! 

kategori wajib beli dan bace....aku bagi 10 bintang 5 buju!




HEY GIRLS! sila ambil berat....haha











kalau pergi Old Town, jangan order Hot Lemon Tea...sebab rase die sangat weird! ibarat mimpi ngeri! haha




ye ye ... aku tau korang suka, apesal aku nak pakse korang supaye jangan suke pulak kan.... hik!


ok, tu je...darr~










Sunday, September 11, 2011

bile hari ISNIN..dan bile hari RAYE..

bile esok nak Isnin...adoii badan dah lemah semacam...

nak memula kan hari untuk bekerja memang satu perooosaan yang bukan di nanti nanti kan..adoiii

abestu nak ke idok, kau kene juge jumpe dengan hari Isnin azi...adoii

bile esok dah Isnin..perkare yang paling aku rindu nak buat mase cuti ialohh!!



TIDORR!

-oleh kerane aku ni meletak kan hobi tidur number satu...aku merase sedey sebab hobi ini aku terpakse ketepikan dahulu...hurmm



tapi kan kan...aku ade satu rahsioo agak besau la jugek...


heaku sangat mencintai tidur... kat opis, lokasi terbaik aku dah tentu di bilik sembahyang...huahuahuaaaaaaaaa



emang la bilik sembahyang tu idak la ade bantal, blanket, tilam, lampu tidur, kelambu segale.....tapi itu tidak mematahkan semangat aku untuk beradu!! huhuuuuuuu




alolooooo bosannye nak kerja esok!!



aku sorang aje yang ade mood raye kat opis tu...ringtone HP aku misek lagu raye...tu alarm tido aku misek lagu raye..atas meja aku tu penuh dengan kad raye lagi skrang aku ade bawak kuih raye...


semalam aku masih lagi beraye sakan..ayoyoo ebeli day, abeli jam, menit, saat aku nak berayeeee jekk...


lepastu amek gambar sane sini bajet masing masing layak jadi M la...haha


aku dulik ape nak pakai tudung pink, lepastu kasut nak kuning...haha



wahai SEMANGAT berdampinglah dengan ku! 



mulakan pagi dengan senyuman! yeahhh


SLAMAT BEKERJA..

Saturday, September 3, 2011

ape raye korang ohsem ke?

selamat selamat selamat hari raye.....amboiii lame tak nampak batang hedong aku ni...mane batang hedong aku menghilang...alololooo kononnye sibuk memanjang..


memule sekali selamat hari raye maap zahir dan batin...dari hujung rambut hingga hujung kaki...



ye ye aku tau memang agak keterlaluan..abes tu nak buat camne...aku nak jugak tepek pic yang ni..haha




baju raye korang kaler ape..aku ade pink, pink, pink, pink..lepastu pink...kehkehkehh


korang suke kuih raye ape...aku suke tart nenas..tart nenas lepastu tart nenas...haha



okes okes..aku nak BW sampei lebam...membalas 'big foot' yang mengganas disini....eh maap sekali lagi...baibaiiiii!




sape kate raye kat kampung tak ohsem?...

p/s: bukan baju raye sebenar...takdenye pakai cengini raye petame kan kan...





Sunday, August 21, 2011

Password...ade yang menyusahkan! .


korang korang korang ade berape riban password yang korang kene ingat sepanjang idup korang


orang yang berpenyakit pelupa memang menghadapi kesukaran untuk mengingat semuaaaaaaaaaaaaaaaaaa password!


dan yang paling malang sekali orang itu adelah aku! 



sepanjang umur hidup dewasa ini, banyak benoo pasword dan segala macam jadah kate kate laluan yang patut aku semat elok elok dalam pale otak aku ni!


petame mestilah kad Bank...

ATM kad bukan setepek, kalau dua tepek, dah tentu passwordnye ade 2....kalau ade 5 tepek camno?? tak ke butak kepale ko...ya rabbi!



kedua mesti la laman sosial sosial segala...


FB, yahoo-mail, g-mail, skype, jiwang org, youtube, tonton, photobucket, blog, lagi tah ape ape semua nak kene sign-up baru boleh log-in!...



ketigo mestila gadjet2..

Handphone, Lappy, beg (jangan tanye aku beg ape pakai p/word) haha




keempat mestila yang berkaitan kat opis..

pintu segala pintu, (kalau dulu pakai kad yang macam 'touch n go' 2 senang), jaman P.Ramlee dulu pon pintu gua ade password kau! ha....lagi satu peti simpan petty cash, hadoii...tu belum lagi fail fail sulit menyulit...



semua ni buat aku gila...sampaila satu hari ni....







sentap aku tau..peluh peluh ketiak, dah macam kebau....





sampaila aku tensen sehingga satu tahap rase nak jutus je pale sape sape yang tanye pasal baju raye la..lalalala...






kate orang password bank tak boleh letak dalam hanset, so, aku tak letak la...semuanya aku batai simpan dalam otak..kau bajet kau terel la azi...


nah sekarang? padan le muke kau....



pikir punye pikir sambil bersauna barula aku boleh ingat password kad bank tuh...adoii...eh! alhamdulillah!!


Monday, August 15, 2011

"jantung saye berlubang"

assalamualaikum..

lame sangat sangat bercuti dari blog..alhamdulillah ade juge yang jenguk jenguk even takde bende pon.haha kijamnye aku! T___T


mengertila bahawa semenjak dua tiga menjak kite di bulan ramadhan ni...aku pantang sikit nampak bantal...orang tak pelawe tidur pon, aku sanggup je nebalkan muke terbongkang...kadang tu tengah solat terawih aku sempat lagi terlelap...terlalu khusyuk....

apesal buruk bena perangai kau azi!...

sebena benanya banyakkkkk sangat bende nak cerite...hari ni nak cerite pasal sorang budak lelaki bernama Asri umur 9 tahun yang boleh tahan jujurnye....



SELASA (waktu sekolah)

Cikgu : Asri, kenape semalam awak tak datang sekolah?

Asri : kening saye kene patuk ular cikgu..

Cikgu : aku paham beno budak ni...nak temberang tak agak-agak (bermonolog)

          awak ade pergi jumpe dokter?

Asri : tak de cikgu, bapak saye dah isap..

cikgu : awak tau tak, sape yang kene patuk ular ni, akan mati lagi 5 minit


cikgu pon same naik, hakikatnye nak memancing budak ni becakap benar...




Asri terdiamm, termenung, tenganga tergamam dan segaler terrr...toing toing


Cikgu : baik awak cakap betul betul kenape awak tak datang semalam?sementara masa ade lagi ni

Asri : saye bangun lambat cikgu..T____T ~~sedihhh nadanya~~




-------------

2 hari selepas kejadian..

Cikgu : Asri, kenape awak tak datang semalam?

Asri : Jantung saye belubang cikgu....


Cikgu : ASRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



~ THE END ~


cikgu cikgu  muda sekalian harap bersabar mendidik anak anak  'moden' cayok2!!...


P/S :::  ''asri! u r great!" hahahaa



Slamat Bersahur Gang!!

Thursday, July 28, 2011

korean style shoes...adore .

zaman sekarang memang demam k-pop....aku turut samela terjebak dengan semua ini...

bermule dengan suke-suke..sampai la jadi gila...haha


dari segi pakaian mahupun kasut mahupun rambut mahupun...ape saje,...semua nak macam artis-artis korea...kihkihkihhh....


satunye...kasut kasut yang mereka gayakan sangat comel dan comel .. berbunga , reben atau labuci labuci sikit, kalau tak pun bertali...just simple but nice!



sebagai contoh, ni kasut aku pergi kerja..pergi pasar..pergi Giant, pergi Tesco, malah pergi beli apam balik pon aku melangkah dengan penuh gaya bersepatu kan ini...


*******


tak kisahla style ape yang kita bawak, yang penting kita selesa...dan yang paling penting tidak menyeksa kaki untuk melangkah....


aku memang giler heels, sesiape yang giler heels mesti tahu nak jage kaki dan care untuk terapikan kaki sendiri...almaklum, kaki nak pakai lame wook!!


aku nak kongsi, care aku pilih heels!


1) jangan pilih kasut yang bahagian depan nya terlalu runcing...pilih la yang yang bulat dan sesuai dengan bentuk kaki kita..

2) pilih kasut yang diperbuat daripada mikrofibre dimana strukturnya sangat lembut dan selesa disarung..kalau tak, akibatnya mudah melecet!

3) seeloknya pilih la yang jenis wedges...jadi risiko untuk sakit bahagian tendon tu kurang la..

4) jangan paksa kaki untuk terima semua jenis kasut!


JANGAN pakai kasut tumit tinggi terlalu kerap, ini akan mengakibatkan, sebahagian kulit kaki akan mengeras akibat pergeseran antara kasut dan kulit..



ok..baibaii~




Wednesday, July 27, 2011

sape kate TUTTI FRUTTI sedap bebenooo .


salam, malam ni gelap...

mungkin hujan kejap lagi...

aku baru balik soping...beli jeans...

murah??

sekrang tengah 'sale'....


ladies, sila bersoping dengan ghairah...



gastrik....


sekarang betul tengah gastrik...


rasenye macam nak tonggeng dan ronggeng....atau tonggeng sambil ronggeng...gitu...



hoihoii hari ni bezday besfren akula........

wakakakkka ni gambar sem 1 sewaktu berusia 18 kot...giler lame dah pic ni...oii pendeknye aku...




eh semalam aku pergi  try test Tutti Frutti....





and the result is..........


hampes!, 





atau tekak aku memang tekak kampong...hahaaaa





tipu tipuuuuu........
yang sebenonye memang sedap!...

next time sila jangan tamak...

tak abes poon.....lepas tu mahal nak mam...ye yee aku memang kedekot..so..





yang ni namenye over...


sekian....




Monday, July 25, 2011

makan bersame darah..betul hooliau weii!

makan kambeng golek memang sedap....

makan bakso tepi jalan memang meletop...

yang paling best makan apam balik tangan kanan, sedut air kelape tangan kiri baru betul terangkat....



TAPI!...



ape pule rasenye makan bersame darah??

adekah terangkat atau kasi angkat itu pinggan kasi baling muke itu tokei??




bile kite sedang menikmati hidangan nasi ayam penyet dengan nikmatnye tambah tambah perut dah belagu sedih.....

tibe tibe!!!! 

kite mendapati bahawe ayam penyet beliau masih mentah...bak kate member, seperti ayam ini mau pulang ke reban....mentah dan mentah...apekah peroosaan korang yang hadap ni?



kebantutan untuk menikmati ayam tersebut mati kurang 2 saat!...dengan segera segeranye aku nak angkat kaki...


cop cop copp...sabaq sabaq....bile kite berhadapan situasi begini ape yang perlu? :-



1) banyak kan bersabaq..
2) besabaq
3) besabaq dan
4) besabaq...


dengan muke ciut dan somel, pergi la panggil tokei, slow talk, dan dengan itu....





dapatla, nasi ayam penyet yang baru....dan agak agak berselere ke kau nak makan????




bile terbayang bayang...



ayam yang tak cukup masak ni??


bluwekk! sumpah aku PANGKAH besar besar restoren B*&U ni!

Saturday, July 23, 2011

Jadikanlah Setiap Hari Sebagai Usia Terbaru Anda! .

bulan 7 bulan yang sibuk....bulan yang penuh...bulan yang bayak hari dan banyak minggu...

bulan 7 juge dijangke akan lambat dapat gaji....tapi berkemungkinan akan naik gaji..insyallah....(padahal baru dapat bonus...) haha..

bulan 7 jugekk la..macam macam hal terjadi pade aku yang dihimpit pelbagai dugaan dan   coobaan...
alhamdulillah semua dapat aku tangani dengan senyuman...


bila kite terpakse berdepan dengan pilihan yang banyak, langkah yang paling baik dan bagus adelah lariii dari masalah dan pilihan tersebut....gituuuuuu...tak gituu...tak boleh cengitu....ape yang perlu adelah,

letak kan diri kita pade satu tempat yang tinggi, dan buat la terjunan gaye kluang man....kahkahkahhh sudah pastinye aku tidak boleh memberi nasihat ape tah lagi menjadi cikgu kaunseling...mahupun PRS..(pembimbing rakan siswa)...tidakk dan pangkah..sila jangan undi...


IKLAN


ini minuman kesihatan namenye...budak budak indon kat site minum ni..serius mantap....bertenage dan sangat cergas!! yang penting HALAL..



bulan 7 ni juga la..aku sangat tak BW...tak update blog..dan semua yang berkaitan dengan blog, facebook, skype, segala jadah...i'm sorry..... sekian.. :(


yang sebenarnye bulan 7 adelah bulan yang cukup besar maknanya dalam hidup aku..selain hari lahir atok, makcik, abah tersintaa, sepupu sepapat, dan kawan kawan....bulan 7 juge merupakan bulan kelahiran aku...



yang jatuhnye pade 22 haribulan...pade tahun 88....nombor yang cantek kan kan....880722 gitu...


diusia genap 23 tahun 1 hari ini...aku berdoa semoga...



- berjaye dalam ape jua yang aku ceburi...
- lebih bersikap dewasa...
- cube berfikir secare dewasa..
- berpakaian secare dewasa...
- bercakap gaya orang dewasa...
- banyak bergaul dengan orang dewasa..
- dan semua yang berkaitan dengan orang dewasa...


gambar kurang memuaskan petikan dari buku : JADILAH WANITA PALING BAHAGIA - jangan bersedih


kat Fb ramai yang wish cepat kawen...ape istilah kawen pade sudut sisi aku ialah...BERAT...bukan berat badan...berat tanggungjawabnye...dan yang paling berat adelah soal jodohnye...wahai jodoh, marilah berdamping dengan ku...ha gitu...



ini manenye kek, kek lilin batang 3, yang dipilih atas dasar keperihatinan...lepas tu nebes tak abes abes...lepastu sentap..lepastu happy ^________^ tang mate tu memang mate pelsu..maklumla taik mate berselupat...gile serabai..


okes, thanks for reading!





p/s: yeahh krete dah siapp!!! ala..rindu la nak pakai krete boss tu nanti!



Monday, July 11, 2011

aku excident ..so? ade sape kesah ke....T__T...

sumpah ini entry panjang...


salam...alhamdulillah hari ini aku bersyukur sangat sebab masih lagi diberi peluang untuk bernafas di bumiNYA..masih lagi mampu menaip...masih lagi mampu ketawe cikit cikit...

benda yang paling kita geruni sudah tentu MATI...MATI itu pasti..andai aku boleh bertanya kepada malaikat maut, dalam keadaan apakah kematian ku?...

dalam keadaan sedar, waras,  alhamdulillah aku masih lagi diberi peluang menatap wajah IBU..merenung mata ABAH...jika tidak sudah tentu sekarang ini aku sedang disoal malaikat mungkar dan nagkir!


beberapa hari sebelum kejadian...

sesuatu yang luar biasa aku lakukan...aku balik kampung melalui jalan yang aku sendiri tak pernah lalu...sangat berdebar debar dan ade satu rasa yang sangat pelik...aku sendiri merase kan ''macam nak mati je aku ni''....

sangat excited nak gune touch n go..walhal bukanlah pertame kali nak guna....dalam perjalanan nak masuk ke susur higway memang kad touch n go tak lepas dari tangan...

bertambah pelik, bile aku reload RM50 walhal masih berbaki RM46.30..

semuanya macam mimpi...aku lakukan tanpe sedar...jujurnye perasaan aneh, pelik, ganjil dah aku rase cume lagi tak mampu menolak...tak tahu kenape...dalam erti kata lain...tubuh yang mengawal pergerakan, bukan otak! lain kate lagi..BUANG TEBIAT..tapi aku anggap je semua ni kebetulan dan kebetulan yang sememangnye aku kuat berangan...hurmm~


pagi sebelum kejadian...

aku beborak dengan ibu mengenai BUANG TEBIAT aku tu...siap bergurau..''entah-entah nak mati...'' sambil gelak-gelak..tapi aku pasti cikit pon ibu tak gelak...

dalam borak aku tu, tak tinggal perkataan MATI...aku tak tahuu kenape disebut sebut lagi perkataan tu...T___T


pagi itu...

kabus sangat tebal...macam biase aku isi minyak...RM30...memang penuh...niat hati nak isi kat SHELL (i love shell)...tapi entah kenape aku terus ke CALTEX...aku meruskan perjalanan seperti biasaa......kabus memang tebal ditambah hujan renyai renyai...


lagi beberape kilometer nak masuk ke susur higway....


aku ingat lagi macam mane HILUX tu meluru masuk ke jalan aku! aku ingat lagi dentuman yang kuat...aku jelas lagi bunyi hon, break, tayar kereta aku serentak!! kalau kerete aku boleh bunyi harimau mengaum..dah tentu berbunyi lah!...semua tu berlaku sangat pantas!! 





syukur aku masih bernafas sehingga ke hari ini...sekarang dade aku terase sengal sengal bebal bebal dek hentaman yang kuat pade stereng...kenape air bag tak berpungsi?? kalau aku tak sempat break memang kompem aku terpelanting keluar dari cermin depan terus tergolek kebawah ,tak ke bawah pon mungkin dah termasuk dalam hilux tu..mase tu dah tentu hedung, kepale, bibir aku dah pecah...atau mungkin separuh nyawa..nauzubillah!


walau tiada sebarang kematian di laporkan... teruk jugak kerete aku menghentam belakang hilux tu...die takde bende ponnnnnnnnn maklumla kerete besi..!


ape yang aku ingat, keluar je kereta aku terus marahkan pakcik dan mungkin sedikit menengking atau sedikit kasar atau tak semena mena aku jadi jantan! bukan AZI lagi, TAPI AZIZ! macam tu...emosi, pempuan memang cengitu la...giler memang giler dek setan dah menguasi diri ilang segale kesopanan dan ketatasusilaan aku mase tu...ape kau ingat aku jambu, bertumit tinggi, beselendang jambu, bermate pelsu, aku tak gangster la! sebelum sebelum entah aku tak ingat ape ape lepastu..semuanya macam telan lengkong..tau tau abes gitu...tau tau bapak aku dah terpacak depan aku...


yang aku tau pakcik ^&%%* memang nak kene jotos dengan aku...disalahkannye aku..siap temberang bapak aku cakap aku memandu lajuuu...ape ke bodoh plus bangang nak mampos ke orang tue tu...kalau kau dah nampak aku laju nak mati, apesal kau masuk meluru, tu namenye memang kau mate kelabu plus *&&%^@#& (bukan mencarut).......memang nak matila orang tue tu aku kerjakan...


as usual, lelaki.....mane ade nak ngaku salah sendiri....man man man.....

kesimpulan pade diri sendiri...bawak laju kene langgar...bawak pelan kene langgar..jalan kaki kene langgar....lain kali kau beli sayap je azi! tak kan kene langgar dengan burung pulak kan!



endingnye...^____^ alhamdulillah janji beliau nak tanggung belanje repair kerete selam aku tu...ok, sedikit lega..cikit la......


ending yang kedua, bos bagi pinjam kereto....terima kasih boss....









Sunday, July 3, 2011

♥ EMOSI ♥


Thursday, June 30, 2011

♥ 1, 2, 3 TUKAR!! ---Hobi ♥

as-salam...


hobi aku dan engkau memang banyak kan kan...

selain memasak, merapu, mengarut, melalak...menari tak terkecuali, aku suke memabace, mengumpul dan menyepah nyepah kan barang....hehe


mase aku tingkatan 2 aku dah mula bace novel cinta...haha...dan aku sudah pandai membeli novel melalui pos..zaman aku dulu kala pakai pos je...sekarang Alaf 21 dah maju, dah boleh beli secare online..

aku memang giler novel..kadang kadang terbawe bawe ke dunia realiti..gile kuat berangan seyh aku ni...

sepatutnye ade lagi tau, tapi ramai yang dok pinjam..tapi tak reti reti nak pulang...sabauu...T__T



conan pon i polow......tak pernah jemu untuk setady komik ni...haha


zaman aku tingkatan 4 , 5..Utopia ni sangat ler glamer kau kat sekolah aku!



komik komik cengini pon aku gilo bace...dah bace masuk balik dalam plestik..ni namenye sayang harte bende...kott la...


ni zaman remaje...habiskan gune duit PTPTN untuk beli majalah berpaedah ni...


setem stakat ni baru ade 1 buku...hehe..tapi poskad pon ade..tak snap la pulok...gambar gambar ni pon tah tahun bile punye, aku terjumpe then datangla idea untuk update entry pasal ni...


kalau ikut kan...macam macam bende aku kumpul, dari plastik jajan, kotak berbagai jenis semua la sekecil kecil bende pun aku simpan...dah tibe mase, aku humban dalam lori MBJB..kihkih..




sekarang aku tak boleh la nak hadap semua ni...kalau jumpe setem pon aku buat tak tahu la...kalau jumpe novel aku pikir banyak kali la nak beli....aku beli dah 2 novel tahun ni, tapi tak kesampaian nak membacenye... i buzy u...




cume....sekarang aku lebih tertumpu kepade hobi baru..lebih kurang seminggu dua aku menceburkan diri dalam bidang ni...



buat teka silang kata....semua sekali ade 6 jilid...setakat ni aku baru ade 1 jilid....i jilid ade 60 silang kata...

memang berbaloii hobi baru ni.....bijak dan terbaikk banyak paedah kita dapat tau...

kadang kadang kita baru tahu perkataan tu ade sebenarnye.....budusnye dalam bahasa melayu..


yang tak bestnye bende ni buat aku leka....sampai kat opis, kat traffic light pon aku still melayan bende ni...dasat kau!


next time try buat dalam BI pulak..



ok...tu je untuk hari ni....boboii...

Saturday, June 25, 2011

♥ my first experiance : MATA BARU ♥

as-salam...

merujuk kepada tajuk......


pade mulanya agak susah dan sangat mengerikan apebila mahu meletak contact lens ni di mate...


dengan berkat kesabaran sepupu yang banyak memberi kate kate semangat..akhirnye berjaye juge aku menolak masok kanta sentuh ni di biji mate hitam ku...



perasaan?? 

sedikit pedih...lepastu rase nak muntah...i dont know why ape kene mengenenye muntah dalam hal ni...
lepastu rase sejuk dan nyaman...kurang seminit rase gatal mate...

kurang 15 minit mate mula merah...

dan akan berkurangan sedikit demi sedikit...then baru la selesa...


penting!

sebelum pakai, contact lens tu kene betul betul bersih di cuci dengan cecair khas...

kalau kurang bersih, bila kita dah masuk kat mata, jadi sakit dan rase rase rase....rase ape ye...rase menyampah gitu...nak bukak mate pon susah...

tu tandenye contact lens blum bersih sepenuhnya...segera bukak dan cuci dan cuci dan cuci dengan tekun baru la dimasukan kembali kedalam mata....




check-up!

mase aku beli ni...aku dah pergi check up mate dulu berape tahap kemandulan mate ni...haha kemandulan...ekiusmi tahap kerabunan uke...then, pergi kedai jual contact lens ni bagitahu die bape ribu rabun aku...then die bagi contact lens kaler ijoo...oh my gad tergamak tokei ni hulur aku kaler hijaoo......




input!

bagi golongan yang macam aku ni..musykil memanjang..elok la mendapatkan segala input dari penjagaan , cara pakai dan bende bende terlarang dan bende bende patut dan tak patut kita buat mase pakai lens..tak mengapela kalau kita ni sangat menunjukan kejakunan yang melampau lampau dungun dan sengal..tak apa, untuk keselamatan diri kita jugak kan..orang kate jangan budus sumbung kang sesat baru tahu...hehee...


dan setelah beberape hari aku praktis pakai kat rumah.....barula aku berani pakai pergi opis...DAN sudah tentu menjadi topikk hangiit kat opis...DAN aku ignore je...dulik la orang nak cakap ape...mate kau ke...haha




aku bukanla sorang pempuan yang suke pakai spek 24 hours....aku rase rimas dengan bende tergantung atas hedong...dan kerap kali terlupe bawak..tah tercicir mane-mane aku cuai dan sangat jahil tentang menjage harte bende sendiri...


some of people rase lenceh la pakai ni, susah nak jaga, susah tu susah ni....dulik la kate orang....kalau kite dah terjebak dengan bende alah ni, pandai pandai la jage...heheee 

lain orang lain pendapat dan pandangan....tengok saje la berape ramai yang 'dislike' SEPAH kat youtube tu..dalam ribu ribu ade jugak  2 3 makhluk yang sakit hati...hahaa xde kene mengena kot......



selain untuk raboonn aku juge mangambil kesempatan untuk membulat kan mate sendiri..bukan tidak mensyukuri apa yang dianugerahkan..cume cume hanyala hiburan..(boleh pulakk! sembarang je la kau ni azi!)...

ala-ala mate helija yang boolat dan cantek..biasela pale otak aku ni kan kuat berimaginasi berangan itu ini....walaupon tak same sejebikkk sekurang kurangnye aku rase la jugak bermate boolat...haha


untuk kesan mendalam, next time kalau nak tangkap gambar aku kene beliak kan bijik mate dah macam rika sumanto (bawang putih bawang merah).....hahahahahhaha 

untuk mate cengini aku memilih saiz 16.00mm bulat...harus ditekan kan BULAT...jadi dapat la bulat betol..pening pale tokei melayan kerenah aku ni! haha 

sekian, mata dusta dan pelsu telah ditonjolkan....takpe aku dah bilang awal-awal ni mate pelsu, jadi takde sape tertipu...kihkihhh ok tu je nak gitau...tataa....



Tuesday, June 21, 2011

♥ APAM BALIK :::: TERAPI YANG BAIK ♥

hari ni aku kelihatan upset dan blue~..jerawat mule timbul dimerata muke...even sebijik je aku tetap kate merate rate...



biasela tu time-time tunggu bulan...kau tentu ade juge kan??...

disitu la letaknye jerawat..untuk kesan mendalam sila la zoom....(oii bia la aku nak bagitau satu dunia aku ade jerawat...haha)

ok stop cerite pasal bulan dan jerawat...


aku upset kerane kesalah diri sendiri...ade masalah dekat pejabat tadi yang aku tak berape gemar nak handle sendiri...aku tak tahu nak mengadu pade siape...maklumla tett...

korang korang sudi pinjamkan bahu untuk aku hembus hengus??


lame aku diam tadi........


time rehat aku jumpe pakcik apam balik..bercerite mengenai kesebalan aku di opis...aku rase pakcik apam balik je yang sudi tadah telinga..aku tak tahu samada terpakse atau rela...namun aku pedulik haper.....


pakcik apam balik ade bagi nasihat....tapi bagi aku semuanya tak membantu...atau aku kepale batu...lebih kurang begitu....mungkin salah satu sipat 'terpuji' aku...


lame aku duduk kat kedai pakcik apam balik tu...makan apam balik cecah ais-krem vanilla...serius sedap!! sehingga terlupe sejenak masalah di pejabat...oh lupe! ais krem vanilla yang disponser brade cendol...brade cendol pon ade membantu juge..membantu menambah kesebalan di hati lantas tanpe segan silu aku menjotos kepale beliau...*cet! tipu tipu......


trime kasih apam balik!....



mempersembahkan lukisan yang cincai edisi pemalas gile nak mamput...sekian untuk tatapan semua...daaa....





Saturday, June 18, 2011

♥ Abah dan OLAY ♥

ENTRY SEMPENA HARI BAPA



This is Flashback Story..

ibu seorang guru mengaji...selain anak-anak jiran dan anak-anak sedara, ibu turut mengajar anak-anak kandungnye..kami adik beradik kerap mendapat angka giliran yang terkahir walaupun sampai awal ditempat ibu selalu mengajar ngaji.....


mase mengaji..aku suke melawa dengan pesen tah ape-ape..maklumla budak budak lagi mase tu... aku suka tukar tukar tudung sampai turn aku mengaji dah sampai. bila mengaji, suare aku tak terkeluar...bukan tak pandai...aku terlalu bersopan santun...haha...


oleh kerana dalam kepale otak aku penuh dengan isi isi penting sabjek berangan, ibu kerap mencubit peha aku...jenis cubitan ibu biasenye cubitan ketam dan cubitan semut api berbisa pracampur semburan naga bersiung. begitu panjang nama cubitan yang kedua tu..sungguh! sakitttt T___T...


aku suke nangis sebelum kene cubitan cubitan tersebut...gayanya macam dah kena bertubi tubi...
tapi takdela sampai terguling guling depan orang ramai..cukupla setakat anak tekak nak terbeliak keluar...(wah2 time mengaji takde suare..time menjerit2 ade pulok..)


bila situasi kecoh dek 'jeritan puting beliung' aku tu...hahaa abah akan panggil..
.
''meh sini ngaji dengan Abah..''


aku suka ngaji dengan abah, sebab abah tade bekalan senjata cubitan macam ibu...hihiii tiap kali ngaji aku mintak nak ngaji dengan Abah...sampaila aku rase something yang kurang...

aku rase tak syok pulak bila tak kena cubitan semut api berbisa pracampur semburan naga bersiung khas dari ibu...

akhirnye aku mengaji balik dengan ibu...walaupun ibu garang..time mengaji je garangnye, ade kebaikan juga ibu buat macam tu supaya ingat, mengaji kene betul!..



 ~The End~


abah nampak je garang...tapi sebenarnya abah seorang yang lembut dalam mendidik...

To Abah ku:



 coii...petame sekali bukan bape ku....jangan salah paham..

Abah i miss u like craji..semoga abah diberi kesihatan yang panjang...walaupun jauh dimata namun tak kan ku lupa insan yang banyak berkorban untuk menyekolahkan kami adik beradik sehingga ke menara gading sehingga sudah bekerja pon abah ade hulur juge duit minyak..walau segan segan mane pun..aku capai juge...abah woo aini...kahona pyar hai....dil to pagal hai...Mãĩ tumse pyār kartī hū̃.....amma ilek...




To Abah abah di luar sana :

SELAMAT HARI BAPA....semoga kekal menjadi bapa MITHALI...YEAHHZZ!!

Tuesday, June 14, 2011

♥ APAM BALIK BENJO!! panas-panasssss ♥

salam malam...entry ni ditaip dalam keadaan sedar dan sihat! yeahh...


untuk memenuhi permintaan semuaaa....cehcehcehh konon ade peminat bagai...


aku menulis cerita pasal apam balik...pakcik apam balik...anak pakcik apam balik dan cedol sebelah kedai apam balik pakcik dan anaknye...ape pon tak paham....


sebenarnye lame dah aku tak beli apam balik pokcik tu atas sebab yang aku pernah beritahu dulu..(sape follow tau la..huhu) kire lame jugak la aku tak menyinggah gerai pokcik tu..eh cop, gerai ke...die meniage atas motor pacuan 3 roda...tu dalam kategori kedai ke gerai ke pasar??




tadi mase rehat ade lah aku singgah sekejap...sekejap la pulak dekat 2 jam aku berceloteh membebel bergelak sakan dah macam sekiann.... haha..ade ke kau jumpe anak dare macam aku melepak dengan orang tua..T___T




ayat pertame pakcik tu sebelum aku melabuhkan punggung ditepi tepian bahu jalan...


"aji...sombong sekarang lame tak datang sini..." - versi jawe abess!



"ermm biasala...orang dah femes..." macam biasela ayat aku....mane nak rase besalah...hahahahahahahahhahaah kijam!



banyak yang kami borak dah macam anak beranak serupa melepak kat ruang tamu rumah sambil makan kacang kopek....hakikatnye! cumelah di tepian jalan je....macam-macam hal..maklumla lame tak jumpe, banyak la cerite...dari kisah sedih sampaila ke kisah gumbira....aku rapat je dengan anak die...Huda.


Huda ni baikk...tak macam abang die..kedekut taik hedong masin! taruk jagung sikit je kat apam balik aku..huh! benci.....


banyak juge nasihat yang ditabur oleh pakcik apam balik tu....semua naseeeehaaaaatt tu macam masuk telinge kanan, keluar telinge kiri...huhuhuuu tak la...aku semat, stepler, gam, solitep, paku, tembak dalam kepale tau!....


lame memang lame la kami beborak...borak punye borak...hampes! ingat dapat apam balik free ke...dijamu dengan apam balik ke..uhh jauh sekali...cume brade jual cendol tu je yang sudi sponsor cendol...mamak pon mamak la....aku bedal ajeee.....cuace panas kau! naseb baik pakai sunblok! cis!...gedik la kau azi!!



at the end of the story.....wah dah macam cerite Rapunzel...huhuhuu

dapat juge la apam balik sekiping panas-panas...kali ni sangat special!! aku yang tabur sendiri kacang, gule dan jagung...kalau ade telur dan tentu dengan telur telur sekali aku tibai pecah dalam apam balik aku....dah jadi APAM BALIK BENJO...hahahaaa tak pulak aku nak snap picture kasi korang jeles...tu la kalau dah ade niat jahat, ape pon tak boleh.........


menjadi kau! terharu...rase nak pelukkkk pakcik tu..happy kot...ke gedik?? hahaa biala kau ade?! peluk meluk dah tentu haram....pakcik tu dah aku anggap ayah...yela parents jauh...insyallah lepasni aku merajinkan diri melepak di gerai pakcik tu...kecian pulak tengok keadaan pakcik tu...mate dah tak berape nak nampak...yang buat apam balik tu sekarang anak die la...Huda. cume kadang-kadang pakcik tu ikut..iyala orang tua mane nak duk terperap kat rumah...


aku risau la..kalau la pakcik tu dah betul uzur, mesti aku sedih...T*_____*T (nages mate ayu..hiks!)

lepastu aku akan berhenti mencintai apam balik dek tempias kesedih..ala-ala mogok yang keterlaluan....boleh...

nauzubillah.....aku harap pakcik dipanjangkan umur dan sihat sihat kuat kuat selalu! yeazzahh!

Thursday, June 9, 2011

♥ ku kirim DOA.. ♥

as-salam...

lame tak cerite pasal boss, staff, apam balik, pau daging...kan kan..


boss baru berangkat mengerjakan umrah hari isnin yang lepas...tapi singgah Istambol dulu honeymoon..heheee kot la...


sebelum boss pergi..boss ade bilang same aku, kalau nak kirim doa, tulis dalam kertas then masuk dalam sampul then solitep...boss kate, kalau boss bace sekarang, nanti die nak muntah! gile kijam boss...tapi betul juge, boss ade filling kalau bace kat 'sane'..


aku ade masalah mase nak nulis doa aku...blur kejap...


penuh satu kertas A4 aku tulis depan belakang....macam-macam kau!..itu ini...sampai aku tertulis, ---> pokok lada atok tak dimakan dek burung lagi...


lepastu aku ringkaskan jadi separuh muke surat...itu pon aku rase ade mate yang memandang sayu je dari jauh..haa ngumpat aku la tu!


aku cube ringkaskan lagi...dapatlah 3 point je...padat dan penuh maksudnye...



aku mohon...yang pertame, eehhh mestila rahsia...ngee~



ape-ape pon aku doakan boss selamat pergi dan pulang..semoga urusannya di sana dipermudahkan...


terime kasih boss sudi doakan saya...doakan saye dapat jejak ke rumah Allah suatu hari nanti..insyallah...


Tuesday, June 7, 2011

♥ BERFESHION ikutlah SELERA! ♥

perempuan dan gaya...

bergayela segaye mane...bergaye dengan selesa...mengape bergaye kalau tak selesa..eh ape aku meraban nih!




sesekali mengenakan warna selain PINK..nampak meletup...kehkehkeh...

sekarang aku lebih suke fabrik yang tak sarat dengan bunge-bunge....but, my mistake pakai shawl yang plain jugak kan...

aku rase shawl yang bercorak lagi buat muke aku jadi lebar kot..dah la memang lebaaarr koot...



jadi aku pakai je la shawl yang seakan-akan warna baju nun..dah jadi kebiasaan aku nak semua sama..so amek kau!..satu set kaler same, kalau tak dengan inner skali aku bantai warne same..haha ini namenye buta fesyen...ehh eh ehh ok la ni kan kan..agak-agak lepas tak jadi bini farid kamil..ahaks!...




perempuan memang suke macam ni....jangan ambil hati....hihii


Friday, June 3, 2011

♥ Air Mate NORA DANISH! ♥

sick!

seminggu ni staff semua bermuka tegang...jelas kesibukan terpancar dimuke masing-masing...terpancar la sangat...

nak bercakap pon sekarang semua pasal kerja...sane kerja sini kerja...dan aku...aku juge sibuk....sibuk nak bernafas pon terase ganjil..eh ganjil??


dan dah berape malam jugak tidur aku tak lena...kesannye, 231 juta kali aku menguap dalam sesaat..

giler gebang!

mase potostat pon aku sempat terlelap...bukan aku merindu pade yang pergi, cume aku fikir, dengan menyibuk kan diri macam ni..boleh la melupakan!

ternyate cobaan ku GAGAL! dan GAGAL seterusnye GAGAL...


lagi pure-pure sibuk, lagi buat kite sakit..peritnye hidup dalam serbe kepuraan...ape bahase kau azi!




ooiii dah dah..jangan felling lelebih la azi! geli...fullstop!





meh kiter lupekan sekijap pasal PINK...





bercakap pasal tajuk entry....AIR MATE NORA DANISH merujuk kepade tudung yang aku pakai nun, dulu la....orang ramai dok panggil tudung ni, tudung air mate nora danish kau!..

 SEBAB!
sebab mase tu tudung ni keluar saing dengan berite hoott pasal nora becerai dengan jejai...gitu...oleh kerane kononnye batu-batu tu berjuntai juntai ala-ala air mate...make dipanggilnye air mate nora danish...lain-lain name gelaran aku tak tahu la pulak..kalau tau meh share...



ye..ye..ye disaat orang ramai sibuk mengayekan shawl belit sane sini, aku pulak bergaye dengan tudung bawal...satu sebab, aku mungkin la dah bosan kot nak pakai shawl...satu sebab lagi aku rindu nak pakai gaye macam ni...carca merba a.k.a serabuut..



close-up sikit...bersinar-sinar kau..kalah gigi pelsu omak den...kahkahkah 
omak ampun!!




insyallah nanti aku buat la tutorial atau full pic untuk lipatan yang macam tu...yang ni aku tak lipat...yang ni aku over...innocent gile..sekian..



Monday, May 30, 2011

♥ cantek! dan kretip! ♥


yang dulu aku pernah setory pasal tudung bawal boleh gunapakai jadik shawl kat sini..




my God statement berani mati!


kali ni aku nak habaq mai...care lagi cantek boleh kiter pelbagaikan dengan memakai tudung bawal sahaje..

ekceli care ni agak kuno...but  dont care la...aku rindu gaye macam ni..dulu time pergi kelas...memang gaye ni lerkk aku buat...tak caye tanye lecture cukai aku...haha



tuu dia...susun susun lipat lipat..lepastu pin..mudah kan..

nak tutorial ke??? 

macam biase....kau cari la kat Youtube...u know what, Youtube sigu yang hebat! yang baikk boleh diikut yang jahat coii buang tepi..





wahh ropol-ropol segale..kau nak pergi kerje ke kau nak melawo azi!...





dek kerane aku bosan tahap gaban melihat koleksi shawl aku yang dah kire kerap benar aku pakai...nak beli yang baru...tett lebih baik aku recyle aje bende-bende lame ni...jadi aku amekla langkah dangerous dengan memakai tudung bawal..haha dangeres lerk sangat pempuan!



jum cobe!! yeahh selamat berjaye.....


Sunday, May 29, 2011

♥ Memang PANJANG sey!! ♥

hye salam sunday...

ye ye ye aku tahu aku langsung tak BW beberape hari....adelah sebabnye kenape...ala ade yang kesah pulak kan kann..hehe


semenjak dua menjak aku LEBIH KIJAM ni....aku rasekan banyak perubahan...hormon-hormon Hang Jebat dah semakin sebati dalam darah....cehcehh kau hadoo..



hari ni aku jamin seratut peratut kejap lagi aku musti tumbang..kenape tumbang? bukan kene tebang derr...sebab aku sulah beberape hari dijangkiti demam salesman..eh cilap, demam seleseme...walaupun nadi-nadi Hang Jebat memang ade dalam tubuh ni, namun tak terkecuali untuk dijangkiti demam..ape kau merapu ni aziii...tak kuaaaseee jahh nak melayan!



okes...ape lagi nak habaq...Oh! ya..semalam my prenz E-Day...means Enganggement day...seperti yang aku war-warkan tentang kesibukan aku bulan 5-6  banyak semputan-semputan kawen my BFF, my BF, my B and my F...bertunang jugek tak terkecuali..



sejujur jujurnye, aku jameennn sekali lagi, profit&loss statement aku berakhir 30 Jun 2011 akan jadi Loss...yes negetib....kenape?



petame, mestila beli hadiah kan kan kan...pulak tu aku suke bagi hadiah barang elektrik...pinggan mangkuk cawan taperware bagi aku bende yang biase dan aku jameenn pengantin banyak dapat...so, aku bagi la mesin basuh, peti ais, air-cond, generator..hahaa tipu tipu..


kedua, dah jadik tabiaat aku kalau nak ke mejlis-mejlis mesti nak semua baru..means baju baruuu shawl baru..entah ape-ape punye perangai!!! aku ped-up la dengan kau azi..dahla cereweett nauzubillah..nak pergi jemputan jekkk kootttt kau nak oveerr kau ke yang naik pelamin...ya ya ya aku akui...

 
sekarang memang banyakkkkk bebeno orang kawen sane sini kan kan...sampai aku demam kawen..eh ekceli demam pelamin anganku musnah...nun di hadapan ghumah aku ni..halamakkk bising bebeno lerkk dengan karoke, speaker die memang cunnn la terleetak betul betul ngadap ghumah aku..hooiit nak pecah pankreas aku dokk...bukan sebijik...3 bijikk kau! nasib baik aku takde penyakit sawan babi, kalau tak memang aku bawak parang pergi serang...gituuu~


ni lagi satu...sore DJ die..makkkkkkk aiiiiii cik jahhhh menyakitkan hati kumpulan nasyid jahh jahh jahh sekalian...ade patut dok cerite penyakit kencing manis la potong kaki la disaat orang ramai menjamu seleroo...huii tak pergi kursus induksi ke DJ tu...cian orang pergi jemputan ni nak makan dengan rase sebal, hati bengkak!...baik baik nak ratah kambeng jadi terbantooot...hapeerr punya DJ...eeitt bagi sebijik kang...aku dah la tengah gangsterrr nih!


aku ni ushar dari jauhh aje la gamaknye...bukan tak dijemput..uii jemput..tapi aku aku akuuuu tadakkk baju baru...hahahaa gila...memang dijemput tapi oleh keraneee dulu jaman sekolah si pengantin pernah rampas boipen i muke ala-ala aeron ajis kau! haaa aku macam sakkkiiit je hati..walauupon muke ala-ala aeron ajis tu dah ponnnnnn kawennn..ciann pelamin anganku kerap musnahh sejak jaman sekolah upernye...oh tu cerite jaman sekolah ketiak basi...aku dah mahap kan dah dose-dose nyeer pade diriku...ketahuila kita ni hambaNYA yang kerdil...kita sendiri meminta ampun padaNYA...apalah salahnye kite memaafkan sesame kite...



walaupon aku dah reda hati dengan beliau..aku totap tidak mahu pergik..sebab aku kan demam, lepastu 'ceri berian'..mane tak semalam mase majlis E-day membe aku gunekan sehabis tenage untuk menguyahh...hahaaa giloss semalam aku makan dengann kejam eh makan dengannn tekun..setadi pon tak tekun macam tu...


nasik beriani die memang terbaikkkkkk dook!! nasik die aku kurang makan la, aku suke je makan ayam masak merahh perghhhhh...daging masak kormak perhhhhhhh mabeles! kalau boleh aku nak letak kat tepi bibir je ni...jilat sikit-sikit...hahaa.
haii menagis T__T kalau pojiah latip tengok aku makan...mane takk, sibuk nak ramping macam pojiah latip tapi apekan daye...kan pelamin anganku musnahh...apekahh


semenjak aku gangster ni la kan...asal ade yang nak main mate dengan aku je...aku bagi penumbuk...huahahahaahahaha giloo dah jadi tredmark aku sekarang...hebatt juge ye penangan pelamin angan ku musnah ni...kahkahkahkahh-ketawe jahatt!



walauponn aku memegang trofi gangstergurlz, ade jugek yang tanye semalam..''zi, macam mane kau pakai selendang..cantek la..'' lagii....walaupon aku makan tak hengat dunnia, ade jugekk yang tanye..''zi, camne kau boleh kuyus...jeles i...''


kahkahkahh ape mereka butas...mane pulak datang ye kuyus...kalauuu kuyus (kurus) pon sikit la..luak 1.1cm je kottt....bagi tak menghampekan mereka aku bagitahu la juge tips...tipsnye mudah je..sarung kalung bunge taik ayam, siap tagline..'pelamin anganku musnah' ha gituu~
lepastu ramai-ramai pakat nak rejam aku dengan slipor yang terpijak taik lembu...haha



sudah sudah!...entry aku kali ni 'Memang PANJANG sey!!' dah la bosaannn...merapu banyakk..pemalas...lagi tak mandi...lagi taik mate berselupat....sile la percaye...






 akhir kate...idup pink!

Wednesday, May 25, 2011

♥ kini! AKU LEBIH KIJAM! hahahaa ♥


semenjak dua menjak aku berstatus baru ni...aku sadari bahawe aku kan kan sangat garangg wook~....cepat melenting....cepat meradang...panas...hott hoottt..memang pantang kalau ade sape cari pasal dengan aku..cepat je aku bagi penerajang sopan...

see, begitu sekali sipat ku berubah...agak mendadak sehingga disadari oleh orang sekaliling...termasuk boss, jiran tetangge, teman diperantauan, rakan seperjuangan di scotland, rakan-rakan atlet dan ghamaiiii lagiiii!



macam biase, boss suke bergurau...






oleh kerane boss ni agak tutt, ade ke patut die kate pashima tu 'gebo'(selimut)?? whut the!! hangin aku derr!



lagi kes aku berani mati punye...2 3 orang brade duduk melepak kat kedai beger...dah aku ni pempuan lagi pulak pakai pink..mane tak mate brader tu silau, lalu di 'suit-suit' nye di tenung macam nak makan, siap gelak-gelak kan aku la ape laa la laa...so aku ape lagi...rimas la, aku singsing lengan siap bawak kawah nak pegi hayun kat brader tuh!



tah mane datang naluri hang Tuah, hang Jebat, Hang Kasturi dalam jiwe aku ni..sampai aku berani jeeee pergi perang duduk baris hadapan...hahahahaaa duduk je la.........


hebatt haku ye bile dalam keadaan berkabung camni.....dah tak kuase haku nak berlemah lembut la...nak bersopan santun..nak bergedik-gedik nak berhegeh-hegeh...silap haribulan kalau aku nampak lelaki aku terus tembak..wahh dasat! aku dah macam anti-lelaki! gituuuu~~~


oh ye..sekarang aku dah sombong tahap gaban...kau nak belanje aku pau daging tepi jalan tu pon aku tamoo..aku rela redah sendiri...que sera sera...macam tu~




aku tak heran jika suatu hari nanti ade yang panggil aku..''woi gangster...'' aku dah bersedia dah...hahaaa gangstergurlz yang suci...cet! poodah baru kene marah sikit dah banjir satu taman!



ape pon aku happy..sebab aku aku free..........................................tett dan tipu la kalau aku kate 100% happy...kalau aku happy 30% yang bakinye nye tu darab kan dengan 4.5 di kuasekan 3...jawapannye tu aku punye sedih...


suke duka mainan jiwa...kau suke, kau duka, kau tetap kene teruskan hidup...selamat tinggal kenangan, terime kasih perpisahan...





Tuesday, May 24, 2011

♥ walaupoon begitu, begini ceritenye.. ♥



 
bergambar la aku di pelamin pengantin...sedangkan PELAMIN ANGANKU MUSNAH...padan muke kau azi!

ok...semua nak pink...kalau bukan pink..maka pink merah jambu tak kan wujud...cube kalau biru.. blue biru erkk?? 

hijau..green hijau..alamaks..

pink merah jambu jugeks yang kau carik! ehem-ehemm









bergambarla aku bersame bunge plestik..tulun ingatkan aku, jambangan bungaku mahu bunge matehari..lalalala~


gitula...kalau dah gile pink...aku rela je pakai one set PINK abes...same dengan canopy ke same dengan pelamin ke walhal same dengan alas meja potong kek ke...aku ok jekk...kau hado?? hahaa








melangkah la aku dengan yakin..bahawa kebahagiaan tetap tercipta untuk ku...


boleh muntah kalau rase nak muntah...aku tetap pink...ape muntah kau kaler pink jugak?? no no..ia tidak merubah bau, rase DSB (Dan SeBagainye)


aku baru terperasan...tersentak ni..wahh sentak segala...slalu lalu lalu nye aku suke taruk pic separe bugel..eh separe badan kan kan kan...so ape la salahnye kali ni aku kasi tengok full set pink edisi khas gitu..rugi kau sape tak sempat tengok... ye ye ye aku tahu aku tak seramping era pajira, hana tajima so?? ade masalah?? haha...owh! ade yang benci....benci benci la..aku tetap sayangs...OMg ha...(versi shuib sepah)




Sunday, May 22, 2011

♥ dan JAWAPAN NYE adelahhhh.....*jengjengjeng ♥

sila rujuk entry SINI...untuk bace entry ni....sekian..


dah abes pikir ni korang???...hahaa....jawapan korang memang mantoppp geli pusat aku bace jawapan korang..hahaa kahkahkahkahkahhh *gelak setan durjana...


.....cube korang pikir care budak-budak...mesti jawapan korang tak same macam orang dewase pikir......


jawapan aku dulu...

1) obor-obor kene sumpah..
2) sarung tangan batmen..
3) colgate..
4) air lecak..
5) cawan dan piring...
6) donut..
7) tangan spongebob...

see, ni jawapan aku dulu b4 aku tahu jawapan sebenar..pikiran aku mungkin terlalu kearah budak-budak tu yang jadi meraban segala dengan kate lain..OVERR!...padahalllll jawapan sebenar idokk le kebudak-budakan....




jawapan sebonanye dari ARISAH FASIHA....



1) kerusi...
2) kapal terbang..
3) sampan...
4) awan..
5) cawan dan piring..
6) pinggan..
7) garpu..




ha tu die jawapan sebenar bagi gambar-gambar diatas....jangan tanye aku kenape kerusi..kenape sampan...aku memang takde jawapan untuk soklan tu....dah Risa kate kerusi, sampan, kapal terbang...


aku langsung tak boleh terime tang sampan tu.....hahahhaa gelak terkentut aku wei...

tang kerusi tu aku ok lagi la kot walaupun kerusi beribu kaki, mungkin die pernah tengok...heheeee aduyaii budak-budak..



malangnye takde sape jawab semua betul...makaaa dengan ini....selamatlaaa duit aku........hahahhahahaa


daarr~~