Sunday, August 21, 2011

Password...ade yang menyusahkan! .


korang korang korang ade berape riban password yang korang kene ingat sepanjang idup korang


orang yang berpenyakit pelupa memang menghadapi kesukaran untuk mengingat semuaaaaaaaaaaaaaaaaaa password!


dan yang paling malang sekali orang itu adelah aku! 



sepanjang umur hidup dewasa ini, banyak benoo pasword dan segala macam jadah kate kate laluan yang patut aku semat elok elok dalam pale otak aku ni!


petame mestilah kad Bank...

ATM kad bukan setepek, kalau dua tepek, dah tentu passwordnye ade 2....kalau ade 5 tepek camno?? tak ke butak kepale ko...ya rabbi!



kedua mesti la laman sosial sosial segala...


FB, yahoo-mail, g-mail, skype, jiwang org, youtube, tonton, photobucket, blog, lagi tah ape ape semua nak kene sign-up baru boleh log-in!...



ketigo mestila gadjet2..

Handphone, Lappy, beg (jangan tanye aku beg ape pakai p/word) haha




keempat mestila yang berkaitan kat opis..

pintu segala pintu, (kalau dulu pakai kad yang macam 'touch n go' 2 senang), jaman P.Ramlee dulu pon pintu gua ade password kau! ha....lagi satu peti simpan petty cash, hadoii...tu belum lagi fail fail sulit menyulit...



semua ni buat aku gila...sampaila satu hari ni....







sentap aku tau..peluh peluh ketiak, dah macam kebau....





sampaila aku tensen sehingga satu tahap rase nak jutus je pale sape sape yang tanye pasal baju raye la..lalalala...






kate orang password bank tak boleh letak dalam hanset, so, aku tak letak la...semuanya aku batai simpan dalam otak..kau bajet kau terel la azi...


nah sekarang? padan le muke kau....



pikir punye pikir sambil bersauna barula aku boleh ingat password kad bank tuh...adoii...eh! alhamdulillah!!


18 comments :

.::: Princess MOMOY :::. said...

Haha... benda penting macam ni mmg ingat selalu

MerLe said...

hehe..penah gk jd mcm ni..berdebar xleh gtau gne dh..nsub baek last2 ingt gk..klu tak mmg kebulur la xleh mkn..hehe

i am S!L4H.. said...

adehhh. camane nak buat tu? hehehe

semoge ingatlah nanti. hee

Tukang Karut said...

hoho... ada urat kepala putus tu... tu yang tak ingat tu...

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...bahaya jugak kalau lupa passwod....ngeh3...

rasanya ingat semua ila...huwawawwa...tapi sekali sekala leh lupa gak...

Titisan Hujan said...

takat ni pword ingt lg
tp bl besday mesti lupa

azi nur said...

PM : wah memory sagt bagus!! :)

azi nur said...

merle: kite samela...heheee

azi nur said...

i am silah: akhirnya ingat..haha lepasni kene tampal kat dahi! hohoo

azi nur said...

TK: ahh ade2 je ko nih! hihii

azi nur said...

ila: sebb byak sgt kan.lepastu jarang2 bukak atau guna 2 yang luper..ades!

azi nur said...

TH : alamak..patutnye bezday yang plg kene ingat..ni dah tebalik dok..hehe

i am S!L4H.. said...

ingat dh? alhamdulillah.
hehe. tampal2. x pun stapler kn.

lalarikkkkk.

Ezay Hadry said...

jangan letak password dlm henset n wallet..bahye sgt..aha memang kene ingat nak2 atm kad..password social tu kene biase tukar gak..sekarang kan fames hack

bunga said...

bunga biasa guna satu jenis pasword jer..hehe..senang nak ingat

NICK IRFAN said...

sy password blog,emel dgn face semua sama jer... snang ingat sikit.. hehe

hamzah ian said...

comel hang lukis. hehe

Qaseh dalia adelia said...

kalau maya lah byk sekali pass nye haha