Saturday, March 19, 2011

♥ kita hanya mampu merancang!! ♥



ini adelah entry Print Screen...harap maklum...





mangsa kritikal adelah kawan aku, alhamdulillah selamat. aku panggil die Midah...kawan dari Taman Bimbingan Kanak-Kanak (TABIKA) lagi, kami berkongsi sekolah yang sama, klinik yang sama, balai polis yang sama, taman permainan yang sama, tempat lepak yang sama, beraya bersama...ekceli tak pernah mis daatang raye rumah die tau!...


berita ini dah lama berlalu 9 mac lepas...rase terkejut sangat-sangat bila kakak die post status kat FB


*gambar - amatur
*gambar - amatur



mak bapak Midah terus terbang ke Labuan....aku sendiri rasa macam tak percaya..padahal baru je borak-borak pasal satu majlis ni...tup tup besok nye aku dapat tau die tengah bertarung nyawa!


lepas beberapa hari dalam ICU...kini Midah di tempatkan dalam wad biasa...aku sempat jenguk Midah...jenguk dalam FB la...nak aku pergi Labuan itu adelah imposible...aku sangatla tattot naik kapal terbang berdezuupp...seyes aku gayat!


berbalik kepada cerita asal ... Midah kini masih lagi dalam pemantauan dokter...but sempat juga la Midah On9...entah bagaimana tu korang jangan tanye aku...


Midah tak dapat terima hakikat....konon nye Midah lah penyebab kawan die meninggal dunia...kalau aku kat tempat die..seyes aku jua mikir begitu dong! 


stress, penyesalan...rase bersalah berbakul-bakul...


aku dapat rasa apa yang Midah tanggung!




tapi aku tahu Midah sorang yang kuat!



kepade Midah :

aku mewakili rakan-rakan...TABIKA Kampung Tengah, SKPL, SMKLL (aku tau kau tak pernah sekolah sini...tapi ramai kawan kau kat sini kan kan) , SMKDHHY, para guru-guru, kakitangan sekolah, pembantu am sekolah, AJK kampung-kampung, AJK pekan-pekan, AJK bandar-bandar dan semua lah mendoakan Midah cepat sembuh dan kuat! menghadapi dugaan NYA!


sebelum berpisah meh aku tunjuk sipi-sipi je siape Midah



ini lah Midah...


aloorr aloorr malu-malu pulak..hiks!

Midah ni budak baik...pandai...bijak...tak lupa kawan-kawan...walaupon Midah cepat merajuk dan kadang-kadang kami suka membuli Midah...tapi Midah tetap sporting abes! cayalah! 

OMG aku paling suke kuih cakar ayam mak Midah buat!!




ini gambar jaman-jaman budak...tah tahun biler..aku penat dah cari pic terbaru bersame Midah...almaklumla banyak sangat album tak kuase pulak aku nak belek satu persatu...ngehngehh

*eeitt jembuu nye mudak pink tu..nyampah pulok!





 ok cerita Midah tamat disini...sekarang aku nak mulakan cerita aku pulak...ehehee...tak panjang...cikit je aku nak bagitahu....




life aku dah tak macam dulu kala jaman-jaman seronok dengan PTPTN a.k.a student IPTA...sekarang aku lebih tertumpu ape kerja...kalau tak sape nak bayoo PTPTN aku tuh!


ya aku tahu sorang blogger yang bijak tak akan mensia-siakan blog nyer...satu, kene rajin update. dua, kene slalu blogwalking...tapi kadang kale aku takde kesempatan nak berbuat demikian lantaran (ceewah) kesibukkan kerjo di opis...sampai jauh malam juga kadang-kadang tu...cian bos asyik kene belanje aku makan jek...hahaa



tapi dalam seminggu aku update jugak ape~kan kan...



aku tak meletakkan ape-ape syarat dalam blog ni suka hati korang la nak buat ape...hahaa tipu-tipu


some of blogger yang aku terjumpe mase  
'jalan-jalan' kate 'i hanya follow blog yang rajin update jek' alamak i terase u...hurmm WEV la...



pade yang follow blog ni sangat terima kasih...mintak aku follow balik...dah tentu aku follow...ape ade hal...yang penting tinggal kan link dengan betul...confirm-confirm aku follow balik u...huhuhuu tp lambat sikit ler boleh mmbak!













ape lagi nak bebel ekk....












ok abes da~












ok da da da da di di di du du du~




p/s : bercita-cita besar mau hupdate 2 entry dalam 1 hari...hoops!

42 comments :

najwa's said...

sedihnya baca kesah midah n kawan dia tu. hope sheols bertabah. :(

diana said...

apa pun kerja kita dan masa depan kita lebih penting dari blog..:p

ïêmå å¢klê§ said...

harap midah tabah dgn dugaan yang dia hadapi...

azi nur said...

najwa's : i hope so!

azi nur said...

diana : betui la...hurmm

azi nur said...

iema: thanks...nanti i sampaikan~

Miss Dill said...

moga midah cepat sempuh. tabahkan hati.

Miss Dill^^

faiz said...

alhamdullillah midah ni diberi Allah utk hidup lagi...semoga kawan die ni kalangan org beriman...

zati embong said...

trauma utk dia azi.selagi di beri peluang utk bernafas,gunakanlah sebaiknya..

Qaseh dalia adelia said...

hurmm kalau qaseh tempat dia pun mesti salahkan diri sendiri..tapi tu semua kehendakNya..xleh nak salahkan diri sendiri kan..sedeyh bace

puteri ain said...

inalillah..semoga rohnya dicucuri rahmat..

kepada midah..be strong..memang cakap senang,but girl u really have to be strong..ingat Allah selalu..
banyak2 kan berdoa untuk kawan yang pergi..doakan kehidupan dia disana..

azi nur said...

miss dill : i hope so~

azi nur said...

faiz: amin...

azi nur said...

zati embong : betul tu~

azi nur said...

qaseh : sedihkan macam kita yang tak tertanggong~

azi nur said...

puteri ain : thanks ain~

cik fza said...

sian kat midah tu..
hope die terus sabar..

kiwi said...

huhu..smoga midah cpt sembuh..kiwi mmpu doa je

JIJI YU said...

hurm...smoga midah kuat..tetibe aku teringat kesah member aku merangkap cikgu math aku n da geng..tapi member aku tu mati..

Sunah Mohammad said...

innalillahi wa inna ilaihi rajiuun...

moga kamu semua sama-sama kuat..bila sahabat rebah, bangunkan dia semula...

cikceriacorner said...

salam ziarah..

salam kenal..

moga midah cepat sembuh..

ape yg berlaku..ada hikmahnye..:)

nas said...

sedih bila baca kisah midah ni..
tp bila baca last2 macam xsedih la plak.. asyik ko gelak2 jerk.. hehehee
harap2 dia xde paper...

Nur Farah Hani said...

mudah mudahan kawan awak tabah ya..

just enjoys your life seadanya..
tasempat nak bw.. or update entry???
just chill.. kita bukan ada amsa nak manage benda alah ni setiap waktu right.. so bila ada masa update la..;p

munna said...

semoga midah tabah menghadapi dugaan ini... ajal maut semua di tgn tuhan...

Hanna said...

salam takziah....ajal maut ketentuan Ilahi...semoga kita yg hidup terus tabah menghadapi ujian Allah ini..

azi nur said...

cik fza : i hope so~

azi nur said...

kiwi : trimas kiwi~

azi nur said...

jiji yu : takziah juga pade kawn 2...

azi nur said...

sunah mohammad: i sedang berusaha...thanks ya~

azi nur said...

cikceriacorner : thanks...amin~

azi nur said...

nas: mau happy2 xmo la sedih2 baru semangat...macm drama x?? hehe

azi nur said...

nur farah hani : yela...ade betuii 2...chill~

azi nur said...

munna: i hope so~ thanks

azi nur said...

hanna: yup..thanks hanna~

KUREKURE COMEL said...

hope midah takkan salahkan dirinye lg ye...kwn2 rmai kan blh bg support...




perhhh....busy ye....mina pun sme...
kdg2 mcm bersalah pulak..kalau tak bls semula....huhuhu....

Mr iz said...

cik pesan ngan dia ye...banyak bersabar ye cik midah... apa yang berlaku atas kehendak dan ketentuan nya... semua yang terjadi ada sebab yang terbaik darinya.... redha dan berserah padanya...

Miss Tira said...

Ini semua qada dan qadar dari Allah s.w.t. Jangan menyalahkan diri sendiri diatas apa yang berlaku. Harap beliau terus tabah dan cekal dalam perjalanan sebagai seorang insan dalam menimba ilmu. Dalam perjalanan menimba ilmu ini memang banyak dugaannya.

Eda said...

masyaAllah...semoga midah ceepat sembuh...jgn cepat mengalah..

aNiS aNiSa said...

smoga midah terus tabah...

ajal maut dah ditentukan olehNYA

kita sbg hamba selayaknya diuji dengan apa jua ujian~

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam takziah ..saya doakan sehat dan cpt sembuh

mommylavender said...

mommy pun ade terbaca kisah ni....kesian~ al fatihah buat yang meninggal dunia n buat midah semoga cepat sembuh...n kuatkan semangat.

Gen Fujita said...

Harap Midah dapat pulih sepenuhnya mental dan fizikal. Kalau dia masih rasa bersalah, aku pesan, "Anda bukan Tuhan. Kerja cabut nyawa bukan kerja anda. So stop blaming yourself."