Tuesday, March 29, 2011

♥ angin lalu bawe engko pergi ♥

orang kate blog medan kongsi rasa samade gembira mahupun sedih dan lain-lain yeke? atau aku memandai.....myb tak banyak entry aku berbaur sedih..tapi kali ni seliyus aku buat entry sedih...korang mungkin tak sedih..percayela aku sangat sedih...sedih adelah satu perasaan yang amat menduka kan...kalau boleh semua orang nak perasaan gembira..manakan ada manusia seprti itu kan...

aku rase loye la...rase nak muntah nasik campor cendul itu hari....
hari ni rase macam sebak...runsing..sedih...murung...murung...murung...dan murung...123 saat plus 456 juta minit kemurungan aku...

tengahari  dapat mesej dari pejal


''China" sebijik tu je la ayat yang pejal bagi...


kijam nye boss pejal anta pejal outastation jauh gile berkilo-kilo-kilo-kilo meter persegi....tak tau ke sekarang musim thsunami, gempa bumi sane sini.. dengan radiasi nye lagi...


bukan si pejal tak pernah pergi sejauh tu...tapi kali ni rase macam lain la pulak...banyak sangat bende pelik yang pejal buat jadi aku rase macam mcammmm blurrr!...berdebo-bedo satu perasaan yang datang tibe-tibe rase risau tu melampau-lampau..senang cakap mak bapak die belum tentu risau aku pulak yang melebih-lebih..ha macam tu maksud aku...

yang pelik...

1) itu ari die nak jumpe semate tunjuk die dah cukur kumis - memang luar jangkaan, pelik dan pelik dan pelik macam tak pernah buat b4 ni...
 
2) lepas tu aku perasaan malam tu ade gillette dalam beg aku - tak ke ni gurauan yang cukup annoying bagi aku...tapi kan ke pelik jugak tu...

3) pejal selalu kutuk-kutuk kedai mamak, then semalam ajak makan kedai mamak...siap tak malu mintak kari tambah - cukup pelik!

4) selalu kemain benci kutuk-kutuk kaler pink giler-giler..tak pernahnye nak bagi hadiah-hadiah kaler pink tapi semalam die bagi key-chain handphone kaler pink siap tocang-tocang segala - sweet kot tapi pelikkkk laaaa



aku cakap la perasaan bukan-bukan ni kat pejal...ade ke patut pejal cakap  

"kuat berangan...nilah padahnye tengok cerita khurafat tak ajak"

apekah kaitan cerita khurafat aku tak tahu...tapikan pelik jugak tu...dah berbulan-bulan takkan terase lagi kot!


masalah nye aku tak main-main sih aku tak berlakon...ni kesah benar kisah tentang hati dan peroosaan....



eee rimasla!! aku pon taknak perasaan macam ni.....kene bace yassin ni! mak kate kalau hati gundah gulana, tak stabil, diuji sebesar mana, maka yassin lah penawarnya...insyallah tenteram sikit kot..


-baru ku tahu, ku cukup gembeng...tapi kalau ketawe mak pon tak ngaku anak...cis! burukk

asar tadi tah berape kali aku ulang amek air sembahyang...kejap terlupe kejap terlupe...sembahyang pun kurang khusyukkk astarfirullah halazim! sayitoon nirojim punye kerja la ni!!





ya Allah aku mohon semuanya Selamat!






p/s: emosi dah separuh setabil bile luah kat sini... nak berhibur hati di belog korang la.....

14 comments :

Miss Tira said...

Jangan fikir bukan-bukan ye. Banyakkan berdoa. Perasaan tak berapa baik ni mainan syaitan tu.

mommylavender said...

cam miss tira cakap..betul tu,jgn pk bukan2...tu mainan perasaan tak penah berpisah jauh mmg gitu..doa yang baik2 saja...

KUREKURE COMEL said...

haiippp.....babab kang...jgn pikir gitu yeee.....

relaks....huhuhu....

doa byk2...moga semuanya selamat...
pejal nak gurau je tu....


tenang kan hati ye....

Cik Ezy said...

mainan prasaan 2..
jgn dilyn sgt..
insyAllah xde pape..

- zuriey - said...

insyaallah semua selamat

azi nur said...

miss tira : hurmm Y___Y

azi nur said...

mommy : sedey la...tumpang bahu... T____T

azi nur said...

mina : eden tory~~ Y___^

azi nur said...

cik ezy : kebarangkalian amat jelas dong Y____&

azi nur said...

zuriey : thanks T____T'*

Raji berkata said...

uish bkn kot kalau kesan radiasi pun tak kan jdi cmtuh jgn risau ;)
mngkin dia bergurau atau kau pk yg bkn2 jer ^^

Mr iz said...

he he he... jgn pkir benda tak elok..he he he berdoa je la moga selamat segalnye.... he he he...

Cik Bidadari said...

jgn fikir yg belum tercapai... akal tu luas tau... bila rasa nak fikir yg kita tak tahu... kita zikir/surah yasin/ doakan semoga tuan punya diri selamat sampai di hadapan kamu okey

Qaseh dalia adelia said...

hurmm jgn fikir bukan2 lah syg .. tu semua mainan syaitan tgk amek wuduk pun lupe..syaitan duk bisik2 lah tu ..doa byk2 bukan pk bukan2