Thursday, March 31, 2011

♥ BOSS!...Jangan kedekut la... ♥

becerita pasal entry "sudah hilang" semalam...



 petame :
aku benci line tenet kat sini...

kedua:
aku benci line tenet kat sini...
ketiga:
aku benci line tenet kat sini...

keempat dan kelima:
aku benci line tenet kat sini...


ekceli entry semalam pasal sudu tu, aku tak habes taip lagi dah tu tibe-tibe line macam sewel..lepas tu aku refresh segala bejuta-juta lemon lepastu dah ok..lepas tu tibe-tibe dah terPUBLISH sendiri..lepastu aku bengang bukan kepalang....


aku ambil langkah agak dangerus jugak la semalam dengan men 'delete' entry tersebut..sebab belum habis kan..lepastu aku takut korang bace...lepastu aku mesti malu...lepastu aku rase bedose...lepastu aku tak jengah blog korang pon semalam..pon bedose jugak tu.....lepastu rase nak cuci lappy ni pakai sabun basuh pinggan...lepastu aku moody je..lepastu aku terus tutup lappy lepastu aku layan cerite bersamamu..lepastu aku aku aku tidur...lepastu rase tak nyenyak...eiit dush dush!!

ekceli semalam nak cerite pasal sudu yang menyampahkan..lepastu aku dah detele..budus jugak aku kenape aku delete..patut draft aje kan..tu la akibat dirasok setan nirojimm aku delete...ngiaaa~

 dalam kes ni..memang syaitoon yang salah....


ini betul entry sebenar...


cerita dari opis~


budak-budak opis kemain lagi muji-muji aku melambung..siap belikan kep-c, air soya...eit aku tak boleh minum soya..nanti mabok lepastu ceri beri bertempiaran..sape nak basuh..ok, selekeh!...


kesudahnye aku tau ape hajat mereka...rupe-rupenye sibuk suruh aku mengutarakan satu 'bende' ni kat boss...apesal pulak aku yang kena...


dorang kate aku je yang boley bawak berbincang dengan boss..aisyemen! aku pun kadang-kadang ngeri jugak tengok muke boss tu kejap masam, kejap senyum kejap tak nampak mulut, abes mulut kene tutup dengan misai...huhuhu..



mengalirnya darah Hang Jebat dan Tun Teja dalam tubuh aku ni..maka aku pun buka langkah..terus menuju ke bilik boss...nampak gaye boss ari ni nampak ok, mungkin sebab baru dapat kerete baru...T____T menangis aku tengok boss bawak kerete sport..bukan ape..tak sesuaii..kan ke orang mude je yang sesuaii..hahahahaa jahat jahat!!



sesampai ke bilik boss...uii bilik bos besorr..ade pokok bongsai tepi pintu..lampu malap-malap ala-ala romentik..aku syak mesti boss tengah bace novel cintan cintun ni..hukhuk...





amboi boss panjangnye karangan..ni bukan karangan KBSR ni dah peringkat STPM ni..cayala boss.....


exkius me ok, bukan saye ye boss....saye cume jadi backup singer aje...amboi amboi amboii.....eitt geram, rase nak picit jerawat kat idung boss tu..saye tengok dah cukup masak, tinggal tunggu mase je tu...hushh!!



boss ni kijam la...tapi kadang-kadang boss tak kedekut...baik hati dan murah hati...kalau belanje makan mesti sampai kenyang perut anak-anak buah die...sampai malas nak buat kejo ngadap makanan aje...pecaye la aku sampai lepak..punye la dasat menikmati nikmat makanan yang cukup Free


tapi tu la...ya ampun! boss boss...mulia nye sipat mu..hehe



ok, sebenarnye aku tak terjangke akan berkate begitu depan boss..terkeluar ni...tak sengaje...exkius me terlepas boss...mintak mahap!...haha


ala-ala ayu dan sopan lari ye..berskirt segala..siap pinjam Ramlah Ram punye 'love' haha...kang terjelepuk boss jugak yang untung....ecehcehceh...


nampak gayenye tak dapat la aku sebijik radio...sungguh pon boss begitu..saye tetap sokong boss...boss kan nak jadi wakil rakyat tak lame lagi..saye pangkahh boss! caya lah! walauponn kadang-kadang BOSS NI.....


.....kedekut nauzubillah....
....buat lawak tak menjadi dan kami terpakse ketawe bagi nyedapkan hati boss...
....kadang-kadang baik hati....bagi duit soh pergi spital mase telinge aku sakit...
....kadang-kadang nyakitin hati para staffnye...
.....kadang-kadang boss terlupe nak bukak air-cond, kami sanggup berpanas demi boss...boss memang baik....



ni la sebabnye kenape aku tak hupdate blog kat opis..aku takot kalau budak-budak opis geledah desktop aku kat sane...uiittt naya! kejap lagi ade yang repot kat boss, dah tu banyak kali aku cerite pasal boss kat sini...ngee~ ngeerriiii....even FB pon aku cakap takdo! ape tah lagi blog (ingat dorang pecayela aku takde FB...ngiaaa sape yang jumpe memang handal!)..kalau la satu hari ade yang terjumpe...jeng jeng jeng..siap sedia la~~~ala no wonderla kalau ade yang terjumpe...ok mane ade aku kutuk boss..kan kan...




kepade BOSS:

BOSS HAPPY BEZDAY..yang ke tuttt...esok...1 April...ape la nasib boss esok...esok April Fool..saye tak joinnn dorang...saye cume tolong gunting kad manila je, sumpah!..hahaa




bos,pinjam kerete boley....






p/s : oi..kenape karipap sardin banyak bawang...menci tau!


20 comments :

il ya na said...

sudahnye ta dpt ar redio yek. haha lawak la entri ni.

Cik Ezy said...

nk bgtau bos die la..
keh3..

kay_are said...

berani mati cite pasal bos kat sini.. kalau terjumpe siap r.. sedia untuk 100 meter ngan bos ok? =P

cik pulau said...

hahhaa..
bosss.. sila baca blog ini..
sekarang jugak..lalala~

psstt.. esok nk buat ape kat bos...
nk repot..hahaha

Nasriq said...

bos bos sekarang advance la... semua celik IT dah... boleh godek2 tengok apa staff dia buat... ayyoookkkk!!

Cekodok said...

bagi no fon bos... sekarang jugak wa nak kol dia... haha...

azi nur said...

alorrr tamo la...tp boss mungkin bute it..abes 2 ngape dong die tak kami radio..haha apakah kaitan...bluwekk! i dont care la..

KUREKURE COMEL said...

hahaha....nak minta radio....
pasang kat pc je.....

hahaha...klakor tau dia ni...
senak perut gelak.....


esok jgn lupe cerita tau....
mesti gempak habis...kihkihkih...

Raji berkata said...

hahaha klakar2 happy birthday to ur boss ;D
bestnyer boss korang mcm sporting jer kan
hak2

puteri ain said...

haha..kelakar entry ni..

psstt...nak report kat boss la lepas ni..boleh ? hehe

Cik Bidadari said...

uyoooooooooooo... report kat bos dia... ayok ayok..... heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... nakal yeakkk?

Miss Tira said...

Hehehe, nanti bos layan belikan radio nanti mintak tv pulak lepas ni. Ahaha.

NICK IRFAN said...

bahaya klu bos baca ni.. hehe

Rina Rossoneri said...

ngeh ngeh bersiap sedialah kita nk bgtau bos kamu ngeh ngeh

- zuriey - said...

besela tu selalu sunyi dlm ofis

cemomoi said...

la pasang kat tenet je la... errr tenet pon teruk hek.. celcom ke? teribel tul

Mr iz said...

he he he he... bos pun sekolah tinggi wooo... ni pas ni alamat kena buat jalan itik pusing satu opis...he he he he

Novelgurl said...

Hahha..kutuk bos eh..happy birthday utk boss awk ..hee~

mommylavender said...

salam petang jumaat azi~lepastu..mommy bc entry, lepastu mommy sengeh sorang2...lepas tu mommy tepuk tangan....haha~ azi tak ladio tu...lepastu...mommy say "cian azi" kan kan...

azi nur said...

huaarrhh korang sume dengki nak repot kat boss kiter..tamoo la...ayokk!