Sunday, March 27, 2011

♥ Azi berdating : tapi berbaju kurung? ♥

ini entry gedik mungkin...sumpah aku pun muntah....tak mau bace,...sila cari entry best kat atas nun! (=



pagi-pagi subuh dapat call dari pejal (aku punye!) cakap nak jumpe sekarang emergency!


adus aku bengang betul la, malam tadi tak mau bilang awal-awal, hangin gua..nasib baik sayang..*muntah!



dah tu selang semint call,


selang sesaat call,



suruh cepat,



suruh pantas,



suruh laju-laju...



aku ni dah la 'lemban', slow motion. lagi orang suruh cepat, lagi aku hegeh-hegeh...


niat hati nak gosok baju lawa-lawa sikit terbantut dah...emosi je! membebel-bebel marah kan si pejal, aku tanye kenape, die kate ghasee bebenooo...suprise!! ee nyampah u (gedik-gedik!)


jadinye aku pakai je la baju kurung kaler pink yang dah gosok malam tadi tak la glamer sangat sesuaila pergi jemputan kawen ari ni (sedaro belah mak)...


dalam hati "ahhh sudah berbaju kurung pulak aku! mampus aku kene perli dengan si pejal ni percayela"


ciap! terus aku capai kunci kereta lalu pergi...sesampai di tempat yang dijanjikan!


aku rase si pejal ade la dalam doplas inci ternga-ngah lebauuu tengok aku...lepas tu



"ape bende yang kau pakai ni agi? hahaaa" - pejal - ketawe buruk


"ape bende yang aku pakai?" - azi -seriusss sangat sambil pandang paisey sikit





pejal yang tutt, dan tuttt dan tutt (bukan mencarut)....macam tak pernah nampak aku pakai baju kurung....ohh plesss lerrk!



ok myb ni 1st time keluar jumpe aku pakai baju kurung...

then? ape yang lawak nye! ee menci! menci (tumbuk-tumbuk dade...au gedikkk imposible dilakukan!)



"kau nampak sopan, kan bagus macam ni je" - pejal - seliyus balik




"diamlah!" - azi





wah marah pulak aku ni...dalam hati kembang-kembang munge setaman, sepadang, setasik, satu padang golf! aku rase kalau pejal kentut pon aku kate wangi! huahuaa ok stop cukup gedik...




tak salah berdating berbaju kurung...korang mesti selalu buatkan...aku je yang baru 1st time ni...jadi jakun yang melampau kot...



perasaan nebes juga la bila dah duduk dua-dua rase macam dah menikah kat lombok...hahahaa









nak-nak kalau ade mate memandang....ghisau aku kalau depa dok ngumpat ngate aku....aku mane ade pimpin-pimpin tangan....sila percaye.....hahaaa



next time kalau nak berdating lagi aku syorkan die pulak berbaju melayu bercekak musang! ade brannnn??? -bende ni tak mungkin pejal akan buat dan ayat yang akan keluar "tak kuase!" aku dah agak daaaaaaa pecayela!




balik cepat-cepat terus pergi jemputan!




p/s : ape bende yang suppriseeeeeee tak menyaboo macam takde hari lain dah nak tunjuk??

semata mau tunjuk die dah CUKUR LICIN KUMIS  die...ok..nak tau aku aku punye penyakit bengkak hati, darah tinggi, kencing manis, gaout, luekimia macam mane...toksah la tau...buruk! geramm *&%^$&^% !!(bukan mencarut)


semate-mate........semate-mate.........semate-mate.....







33 comments :

Cik Ezy said...

keh3..
nk tunjuk tu je?
lucu la awk..
serius rase bhgie sgt kalo gni..
haha

Cik Bidadari said...

wahhhhhh... sweet gila entry nie... perghhh... baru dia tahu gf dia sekali pakai buju kurung meletop...? alahai mesti time tu bf adik bangga gila... thumbs up

Miss Tira said...

Haha, setuju tu. Kalau lelaki berani try laa dating pakai baju melayu. Ahaha, perempuan boleh je buat.

mommylavender said...

ase baca nobel cinta2 lak...piling2 mommy ni...ingat ade la pic...nak gak nengok si dara berbaju pink ngah leyting2

Puan Kutu said...

Wh teringat dulu2 deting pun rasa macam ayu gila pakai baju kurung..sesungguhnya tak pernah!keke..

Nur Farah Hani said...

ahahahaha.. tu ker yang dia nak suh tergesa2 tuh..

swett gak date pakai baju kurung.. lagi lagi pinkk.. auu sweet ehehehe.. xd

azi nur said...

cik ezy : bahagie la kot..kalau ari2 gaduh..huahuaa

azi nur said...

cik bidadari : hohoo...blashing2~

azi nur said...

mommy : si dare pemalu...tett haaahaa

azi nur said...

puan kutu : haha..sabo je la~

azi nur said...

nur farah hani : ha 2 la pasal..geram x geram x...ngee~

myezatul aQma said...

saya selalu je dating pakai baju kurung.dating g KLCC pon pakai baju kurung.Hee..(^_^)
kalau pakai bju kurung mesti bf puji memanjang..heee

JIJI YU said...

hoh..kalo awek aku batai batek jawa aku rase lagi la hot..tapi tu la takder pon awek..

KUREKURE COMEL said...

hahaha....mcm penting gle...
adooiii...puji la ckit...


kihkihkih....mesti nmpk lain kan muke dia...hehehe....



pkai baju kurung..alang2 tu pi la kat umah mat tue...hihihi...

kay_are said...

tu je tujuan nye?? ingat ade ape tadi.. sabar je r..

Sham said...

bagus sangat la tu...

ïêmå å¢klê§ said...

amboi sopannya dating...

gatai gak erk...
mesti hensom pejal 2...
nak usha boleh..
haha...

Raji berkata said...

hak2 lepas ni dating pakai jubah lak weh
hahaha xpe janji tutup aurat kan ;D

niesz said...

hehehe..mesti comel pkai bj kurung pink, mmg x rmai pun yg date pkai bj kurung, niesz pun x pernah lg, kecuali kalau g kenduri kawen ngn bf, hahaha..kena lah pkai bj kurung kan..

- zuriey - said...

ayu apa pakai baju krung..sejuk perut ibu ngandung

NICK IRFAN said...

semata2 nk bagitahu pasal tu je? hahahaha

munna said...

LA NAK TYG MISAI YG KENA CUKUR JE... TAK PATUT BETUL PEJAL TU...

kiwi said...

sweet ap pkai bju kurung..hihi..stakat ni x pernh lg..dting pn sthun skali je..

azi nur said...

hahaa...pejal memang xpatott!! sape sokong?

Novelgurl said...

Salam..cntik pe pakai bju kurung ;

Nasriq said...

ok pe sopan ayu menawan jea pakai baju kurung...huhu...

NICK IRFAN said...

bila pikir balik nnt nk buat la mcm ni boleh kenakan girlfriend sy nnt... hehehehhehee

adan said...

hahaha.. nak tunjuk tu je rupanye.. 1st time cukur ke?

azi nur said...

adan : mungkin azam tahun baru...hahaa

Mr iz said...

eh ok apa pkai baju kurung .... baik nasib bukan baju karung...he he he

najwa's said...

hhehe yaeh2, baju kurung tu kan sopan gitu.. auuwww.. :P boleh amalkan slalu ye pasni?

Qaseh dalia adelia said...

pakai baju kurung lah cantek ! hehe

Suhami Ahmad said...

baru first time cukur ek