Thursday, June 30, 2011

♥ 1, 2, 3 TUKAR!! ---Hobi ♥

as-salam...


hobi aku dan engkau memang banyak kan kan...

selain memasak, merapu, mengarut, melalak...menari tak terkecuali, aku suke memabace, mengumpul dan menyepah nyepah kan barang....hehe


mase aku tingkatan 2 aku dah mula bace novel cinta...haha...dan aku sudah pandai membeli novel melalui pos..zaman aku dulu kala pakai pos je...sekarang Alaf 21 dah maju, dah boleh beli secare online..

aku memang giler novel..kadang kadang terbawe bawe ke dunia realiti..gile kuat berangan seyh aku ni...

sepatutnye ade lagi tau, tapi ramai yang dok pinjam..tapi tak reti reti nak pulang...sabauu...T__T



conan pon i polow......tak pernah jemu untuk setady komik ni...haha


zaman aku tingkatan 4 , 5..Utopia ni sangat ler glamer kau kat sekolah aku!



komik komik cengini pon aku gilo bace...dah bace masuk balik dalam plestik..ni namenye sayang harte bende...kott la...


ni zaman remaje...habiskan gune duit PTPTN untuk beli majalah berpaedah ni...


setem stakat ni baru ade 1 buku...hehe..tapi poskad pon ade..tak snap la pulok...gambar gambar ni pon tah tahun bile punye, aku terjumpe then datangla idea untuk update entry pasal ni...


kalau ikut kan...macam macam bende aku kumpul, dari plastik jajan, kotak berbagai jenis semua la sekecil kecil bende pun aku simpan...dah tibe mase, aku humban dalam lori MBJB..kihkih..




sekarang aku tak boleh la nak hadap semua ni...kalau jumpe setem pon aku buat tak tahu la...kalau jumpe novel aku pikir banyak kali la nak beli....aku beli dah 2 novel tahun ni, tapi tak kesampaian nak membacenye... i buzy u...




cume....sekarang aku lebih tertumpu kepade hobi baru..lebih kurang seminggu dua aku menceburkan diri dalam bidang ni...



buat teka silang kata....semua sekali ade 6 jilid...setakat ni aku baru ade 1 jilid....i jilid ade 60 silang kata...

memang berbaloii hobi baru ni.....bijak dan terbaikk banyak paedah kita dapat tau...

kadang kadang kita baru tahu perkataan tu ade sebenarnye.....budusnye dalam bahasa melayu..


yang tak bestnye bende ni buat aku leka....sampai kat opis, kat traffic light pon aku still melayan bende ni...dasat kau!


next time try buat dalam BI pulak..



ok...tu je untuk hari ni....boboii...

11 comments :

adan said...

wallaweyhhhh... kirim pos ar semua novel tu... boleh? banyak giler koleksi.. ish..ish..ish..

suka main silangkata bila dengan member je.. best..!

Aisyah Aina said...

sama la...gila komik ngan novel...

banyak gila komik conan...best kumpul2 ni kan :)

Nasriq said...

komik adikcergas ada tak? lama dah tak keluar yang baru sejak pelukis asal mati...

QaiFa said...

wow!bnyaknya novel..leh pinjam nie..hehe

afiqazizan said...

wahhh banyaknya..saya suka kumpul majalah remaja dengan utopia..hihi.

Azmira Yusof said...

Awak yang cute ,

awak ditag dalam GAME SAYA

Sila lawat belg saya

http://azmiraazmira.blogspot.com/2011/06/mari-tiru-gaya-aku-1.html

Mr iz said...

tak nak buat carboot sale ke..he he he he... terbaik tu... lepas ni layan soduku la pulak... he he he he

Ayie said...

teman kumpul komik ujang, sama utopia.. start tahun 2002, sampai sekarang.. Satu rak penuh.. sikit masa lagi, mau jual laa.. hahaha

Bidadari Syurga said...

heeeeeeeee novel2 kita sama...

conan.... adik akak....

komik.... kita sama....

sudoku kita layan....

skang buku DIA kita tgh layan....

heeeeeeeeeeeeee

bunga said...

bunga sekarang layan korea..hehehe..time ada duit beli..

HonEyBuNNy said...

macam ila...novel tu.komik canon n majalah remaja...

dulu suka sangat beli majalah remaja...skrg dah jarang2..huawwaw