Sunday, May 8, 2011

♥ RIANG RIA RAYA... ♥

haloos...12 malam baru nak publish entry baru...hahaaa...

petame-tame sekali aku nak bagi ucapan....Selamat Pengantin Baru buat junior ku mase kat SMKLL...aku rase sedikit bersalah sebab tak  pegi mejlis kawen mu atas sebab yang tak dapat dielak kan...bukan jelez...haisshh mane ade aku jelez!..aku cume makan hati je ni, mane boleh junior lebih dari senior..hahaa


ape-ape pun semoga ikatan perkahwinan ini kekal hingga hujung nyawa~ dapat orang melaka kau...mak andam orang melaka..pelamin sponsor dari melaka..ayoo~ Melaka-JB...pakai TNT la kot berangkut...wahh aku dah macam mak goyah tukang kepoh..hahaa


keduanye, aku rase belum terlambat nak wish Happy Mothers Day buat ibu ibu yang sedang membance ni...buat mommy lavender...semoga menjadi ibu yang cemerlang gemilang terbilang dimate anak-anak...amin~



seperti yang aku war-warkan (eh! betul ke eja) semalam, aku nak sponsor sate kan kan kan..lepastu kasel beb! sebab kedai sate semua bukak malam...mane aku nak rembat sate pagi-pagi bute weii!...aku pon satu, budus yang amat...semangat aku pagi-pagi melilau cari sate...hahaaaaa kene gelak dek ceplos je la kau azi!!



nak beli malam nati..dah pulak, sape yang nak makan..mejlis suke rie kami tengahari uke...aku keciwa tapi still lagi tersenyumm happy sikitla sebab duit aku tak luak..maka aku boleh le masuk tabung kan kan...kan lebih baik menyimpan...eh cop aku ade beli something special tok ibu..mane boleh aku share kat korang..korang nebes la dulu....kihkihkihh






kesudahnye pagi tadi bfast mee hoon goreng...




kualiti gambar agak kurang memuaskan..dek melayan napsu yang tak saboo bena nak melantak...
aku sayang ibu...sebab ibu goreng mee hoon tadak togeh!! yii~ lepastu letak udang letak sutun..lepastu tadak sayur-sayuran hijau...memang aku dah bilang awal-awal tamoo sayur hijau, putih, kuning dan lain-lain...lepastu aku buh sos cili jalen...lepastu perah limau..lepastu aku melantak 2 pinggan...fuyoooo~mabeles beb! walau kau makan kat kedai mane sekali pon..pecayela air tangan ibu kau juge kau cari...hihiii



biasala tu..kalau ade gambar sebelum mesti ade gambar selepas..ye tak..licin!!





aku ngaku aku tak tulun pon mase ibu goreng mee hoon, kecuali kakak la..dah name pun kakak, so kena perangai macam kakak..aku ade kakak, kau ade..haaaaaa





jengjengjeng...aku bancuh kan air untuk ibu 3 in 1 punye...ringkas, cepat dan senang dan sedap dan aku pun happy..

satu untuk ibu..satu untuk aku...ibu punyer MILO..aku punyer KACIP PATIMAH...ok??






lagi lagi lagi.....kakak sempat buat kek pebret ibu tau tauuuuu



apam gula hangus...korang rase jadik ke kuih kakak aku buat ni...aku rase macam pelik??atau aku dengki?!! hahaa aku dengki...aku dengkiiiii..eleh stakat kuih ni...aku pernah buat kuih baulu pekak bantat tau!...kau tau ke rahsie bantat tu..tak tau kan.....haaha!






ape lagi ape lagi.....



puding segera..siap taruk buah longan..dah siap kene letak dalam peti ais dulu dalam 8 jam lepastu dah agak sejuk makan...memang seswaii bena makan di time panas...haha giler la 8 jam...aku berdusta!




dah tak tergamak aku nak huplod makanan lagi ni....aku tak sampai hati nak kasi korang tengok..ikut hati aku nak taruk pic ikan duyung masak kicap...nanti ade yang demam malam ngigau....pengsan!








aktibiti kami sekeluarga hari ni...duduk bersembang.....main dam haji..main chess...



aku bab chess ni..perhhh wakil beb..wakill kan adik aku je...aku bukan tak tau...aku cume tau ajar je..bab main ni, aku serah je kat adik..see, aku sifu yang bertimbang rase kan...



wlaupun aku bute chess...tapi bab main dam haji, congkak, teng teng, batu seremban, acah galah, beskal lembab, getah, kompang dan segale macam mainan tradisional ni aku memaangg briliant..master..amacam ade sape brannn....jom la fight beskal lembab...tengok sape jatuh tergolek dulu..hahaaaaaa




ucapan untuk IBU TERSINTA:

ekseli aku ni penyegan sikit nak romentek2 punye bahase...aku dah wish cium peluk dah tadi..nanges-nages kau dah macam ari raye cume takde ketupat rendang je..aku kan gembeng sikit...cakap pasal ibu...tak semena-mena aku sebak...mungkin aku yang selalu jenguk ibu..yela adik beradik dulu sume ade komitmen lain.. so, aku je la yang dekat...kalau bukan aku sape..sape..sape..haa jawab-jawab...sebab tu aku memilih bekerja di negeri sendiri...sebab ape tau..sebab '''i have my own reason..''' 



ape-ape ponn...aku SAYANG IBU SANGAT!...lebih banyak dari peyal..cume kadang-kadang tergedik sikit...




p/s:  panjang sangat aku melalut kot..banyak sebenanye aku nak story...tapi tula aku besok kene la bangun awai gerak dari kampung terus ke tempat kerjo...perghh tak sabo nak jumpe 'jem'...tak boleh blah..'touch n go' pon boleh jem ape cer beb! 

15 comments :

Cik Bidadari said...

jelesnya... meehoon feberet... puding longan feberet... arghhhhhhh mujur tak tunjukkan satey... kalau tak sure menanggis berdarah akak dibuatnya... ayakkkkkkkkkk... kirim salam kat ibu

akak love adik... weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nak tumpang love sekali kekekekekeke

Nasriq said...

kacip Fatimah... wuaaaa... mencengkam ni... muahahaha...

r-5 said...

wah meriah sungguh sambutan hari ibu di sana. hehehe. mengiurkan jep. haha

Miss Tira said...

Nampak seperti kuih apam disebelah kiri lebih mendapat sambutan dari sebelah kanan. Kenapa ea? Hahahaha~

Selamat Hari Ibu ^^

Encik MamaT said...

wah.. hehe...sume ko buat yang segera... agak2 dulu ibu ko ada sumbat makanan segera kat ko tak.. haha... hehe.. walau apa pun ibu pasti sangat2 menghargai.... :)

mommylavender said...

salam paagi anak mommy yg musyuk2 ayu ni....tq wish kat mommy....aminnnn~moga mommy jadi ibu yg sabo..bila mengajar ank~heeee.

Ain Zulaikha said...

lagi lah rasa serba salah sebab junior kahwin dulu dari senior ye dak? hehehhe..
wahhh sedapnye makanan ... selamat hari ibu jugak :)

maCy said...

yum2. hepi mom's day :)

Mr iz said...

hai cik azi ni tak habis habis membuat nafsu makan aku bergelora dengan menayangkan ....hmmmmmm..... membuat cacing kerawit tak tentu hala...mengamuk sakan...ha ha ha... bab kacip fatimah tu yang bikin maut tu....ha ha ha........ camana pun sesama lah kita ye...selamat hari ibu.... hmmmm... bila la pulak nak bergelar ibu pulak....kannnn....he he he... nasib baik lah aku ni sang bapa....ha ha ha ha

KUREKURE COMEL said...

hehehe....cmne nak jd bini peyjal ni..masak bahulu blh bantat yee..
hehehe...


tgk mina kompem tak bantat..sbb boli yooo....sodap pun sodap..kihkihkih..

Ayie said...

hangus sis..?? hahaha.. tape, try again nex time.. hahahaha

MamaEma said...

selamat hari ibu...masih tidak terlewat kan...

shameel Iskandar said...

bestnya dpt mkn masakan ibu. tapi kan, azi ni tak suka sayur ke.

hans said...

nasib ku berdiet
kalau tidak memang lapar sudah baca entry nih
gambar makanan banyak bebetul
hehehe

Review Filem Kongsi

kay_are said...

meriah gile sambut ari ibu.. ade macam2 makanan spesel tu.. jeles!!