Sunday, May 22, 2011

♥ ini kisah makanan dan kerbau ♥

hye...pagi...untuk kesekian kalinye aku update entry diwaktu pagi bersame bunge matehari segar mewangi.......



pagi-pagi perut sudah lapa...lapa mencucuk-cucuk..ade ke ayat tu...sampai menggangu konsentrasi aku nak tido..maklumla dalam situasi berkabung tajuk keciknye ''pelamin angan ku musnah'', macam-macam la perangai buruk kau keluar azi!..care nak repair azi ni senang aje kawan-kawan..panggil kerbau datang sondol, haha tett



celik mate lapa..celik mate lapa..lapa je time celik mencelik....



abes dah satu peti ais aku selongkar..wahh tak tahan gaye macam beso bebeno peti ais kau azi..



takde yang best pon dalam tuh...hanye bau bauan derian tah jaman bile punye...konon-konon nye aku bercite-cite beso nak buat bubur durian...konon je la...dapat juge aku realisasikan dalam mimpi..last-last terbuang sudah..



hoiii membazir..derian  sekilo RM7.00 kau tahu??ade yang mencecah ratusan ringgit..ececehh..



aku memang gile geleman dengan durian...even tak musim derian pon aku sibuk cari derian...ade yang tak suke makan derian..kenape kenape....sebab berbau kan kan..


halamak aii...bau derian tu la yang masyukk woooo....aku rela je tido sebelah derian atau dihempap derian...kau rela?? hahaa


ha becakap pasal derian ni...aku nak habaq mai, pokcik aku la, die ni suke sangatla makan lempuk derian..kau tau ke lempuk tu minatang ape?? kerbau??


lempuk bukan lah sekor minatang kerbau....ia sejenis makanan, just like ala-ala kaya or jem..


care makan die, sapu kan pade roti gardenia big bonanza...biskut lemak, biskut tiger, biskut hup seng pon sedap...ehh sapu kat apam balik pon sedap woo....jangan kasi kerbau makan, nanti kerbau panas, tak boleh menghasilkan susu yang banyak.......................................................ok, aku tipu...



kejap-kejap, kenape takde apam balik derian???


pau derian???





kalau la hadoo, memang aku la aku la yang borong abes....tak boleh blaaaa~~


banyak entry aku berkisar pasal makan makan makan makan....mase mude mudi ni la kau nak makan..nanti dah tua-tua tekak dah pesen lain...tuh macam my mumy, dah usia-usia gemilang ni..tekak nye tak selere nak makan-makan...ayik nasik berulam sayur bening...alahaii kesian mumy..


aku sukeeeeeje  mencobe sesuatu yang baru..means makanan yang aku tak pernah telan lagi..dan of kos ianya  HALAL..



okes...aku nak masakkkkkkkk lempengg cecah sambel tumis ikang bilis bilisan....woowwwww~ plus derian basi...tiade perkaitan kerbau...haha

3 comments :

JIJI YU said...

meh aku hempok ko ngn derian..aku eklast ni

Nasriq said...

erm... ni yang tak best ni... dah la aku ni hantu durian... terliur dah...

Cik Ezy said...

cik ezy xleh mkn duyan..
bau die xbest..
hihikk