Saturday, May 14, 2011

♥ Ape saje....CHILL sudah!! ♥

hye salam saturday...

tokseh mareh-mareh dengan blogspot..biasela kerja naik tarap...ingat FB je ke boleh naik tarap...huhu (bajet aku tak ngamuk la...)...ok pade yang tertanye-tanye mane la aku pergi...langsung tak hupdate blog kan kan...


sebena-benanye aku ke bandung, Bosnia..menjalankan misi ketenteraan hahaaa sengall~...tuh satu kontena aku bawak balik kain batik lepas untuk korang...pegi amek, yang kaler pink tu aku punye.....huhuuuuuuu


banyakk sangat aku nak story nii weii!...tapi tu la mase mencemburui...maklumla career women...wahh gitu..


eh korang aku dah jumpe pokcik apam balik tu..sangat-sangat terharu...T____T dah macam program jejak kasih i tell u!!...alhamdulillah Allah panjangkan umur pokcik tu....tapi sekarang secret resepi apam balik tu dah nurun ke anak nye...sedap tu memang sedap tapi tak sesedap air tangan pokcik tu..


aku tengah berkire-kire sameade mahu meneruskan tabiat makan apam balik tu atau tidok...boleh tak kirenye aku suruh pokcik tu buat khas punye untuk aku sorang...tapi tak kesian ke?? aku ke yang mengade-ngade...haha agakla~


hari tu aku makan satu pau danging betul-betul tepi jalan besar...tapi arah bertentangan dengan laluan aku...kire kalau aku nak jugak beli aku ke u-turn kan kan...tapi satu hari ni aku dah sasau giler aku benti je tengah jalan tuh then bagi la signal belah kanan...gile? aku pedulik ape..nak u-turn tu dah kire buang mase uke...aku sanggup je kene saman semate demi pau...pau die memang terbaikk weii, lembut dan inti diee memangggggggggggg meletopp!! makan panas-panas...tapi jangan makan sambil mandu, tak fokus nanti nak menikmati pau tersebut...



kire sekrang aku ade pebret baru la ni..PAU DAGING tepi jalan besoo...hahaaa mane ade kotor wei, dah tentu dalam pengukus...tapi kan biasenye yang sedap-sedap ni mesti yang tepi jalan..tepi sungai, tepi rumah kan kan???



tak caye? cobe kau minum air laicikang kat restoran..ade ke die punye rase seasli macam yang kat tepi jalan...ha ha ha....kesimpulanye, carila tepi jalan yang bersih sikit...



gerai tepi jalan ni pon ade peminat tersendiri...hari tu aku nampak era pajira makan roti canai tepi jalan tuuuu....hahaha tipu tipu..mampus aku kene banded! huhu



okes, nak bersiap pergi jemputan....tapi hadiah tak carik lagi!!! haha



last but not list..nak aku tepek pink gegurl yang over...totaly pink kau!...berpinar mate pejal! hahaaa

oh! my fesyen designer punye mesin mesin...huhuu

14 comments :

Miss Tira said...

Anak pun anaklah. Janji ada apam balik tu. Pau daging mahal. Apam balik murah sikit. Hehehe.

| cik azeya | said...

masih terasa kecewa dengan blogspot. :(

dah lame tak makan pau. huu

Nasriq said...

sakit mata tengok pink bawah tu... wink wink kau...

Ain Zulaikha said...

nak gak gi bandung camne rasa dia? tempat dia ok tak? nak giiiiiiiiiii

Mr iz said...

aku pun suka pau juga ... dan pau yang palin aku tak suka sangat sanga adalah pau.... penampau...ha ha ha ha.... tu yang ko tepek tu dengan aku aku sekali berpinau ni.... aduyaiii.... he he he

zati embong said...

demi pau daging,jalan sebeso2 pn snggup ku lintas kan azi?hihi

Ain Zulaikha said...

sedap sangat ke pau daging dia tu? haha teruskan lah makan.. macam saya suka makan nasi lemak nenek.. hahah sampai sekarang masih ada lagi..

adan said...

dah tukar pulak dengan pau daging... memang klu kita dah terbiasa dengan air tangan seseorang sgt susah nak cari samanya..

Cik Bidadari said...

aduhlah adan... kat sabah pau daging ada nama lain tak...?

p/s: esok lusa artikel pau daging the tour nie... cayalah.... weeeeeeeeeeeeeeeeee tak sabarnya naak tunggu... cian anak pokcik apam balik tu.... eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

MamaEma said...

baru lepas makan apam semalam....

aNiS aNiSa said...

suka jugak apam dgn pau!!

pau yg sdap tu katna azi??nk jugak huhu..da terliur dgar cita awk ni..adeh!!

latest entry Mampukah aku???

HonEyBuNNy said...

apam is my febret..

suka latgk gadis pink tu....comeiii..hehe

HaNa HoNeY said...

amboi...pink aihhh
^_^

kay_are said...

apam balik sedap, pau pun sedap.. kesimpulan.. due due sedap.. hee