Thursday, August 25, 2016

DEMAM GINCHUU~

hai hello...


semalam pergi watson 5 minit je dapat 3 gincu best!. sebab dah janji takmo lelama bediri depan silky girl tu. macam yang korang tahu (sape je la yang tahu :p) aku kan peminat tegar silky girl. suke gila dengan lipstik die tak pernah mengecewakan. tambah-tambah sekarang ni aku memang tengah demam matte. hehehe



tu die dua batang lipstik silky girl matte yang baru je aku beli. still baru air cond watson bahahaha. oke sebatang lagi tu cap maybelline. tah nape aku beli. sebeno aku tak bekenan dengan maybelline ni. tu nanti aku cerita. hehee. oke beli tiga lipstik dapat sebotol mandian scrub dengan harga potong 30%. harusss la hambek. perisa stoberi memang kena sangat dengan hidung aku. belum lagi pakai. scrub ni aku suka pakai time tension. kalau tensio je sental badan. asal sental badan je mesti tengah tension. haha. orang pompuan sebulan sekali mesti datang angin die tu. pepaham je la. :p




03 SG Matte Flame
tak tahula kenapa aku lately ni suka sangat gincu kaler oren-oren gituw. hahaha mesti yun nyampah ni kalau tau. aku ade 3 bijik gincu warna oren-oren cemtu. sebijik aku beli dengan yun cap 3CE bukan matte, tapi creamy ke ape mana nya. lupe aku. sebijik lagi SG gak code poppy. tu pon best ya robb suke sangat. yang kali ni aku beli matte flame. mak aii terus jatuh cinta. cantikkk warna bibior kpop sangat kakakaa


07 SG Matte Classy
lame cari warna-warna nude je. sesuai dengan aku warna ni. natural bibir sangat. tak pink dan tak coklat tak jugak maroon. aku syak kaler ni sesuai dengan semua muka. bagi yang suka nampak natural lips. memang sesuai sangat warna ni. mak aku pon pinjam aku tau!.


M301 Barely Nude
yang ni soft sikit dari warna classy. kalau tengok dari jauh macam sama je warna die. tapi tak ye. die pucat sikit la dari classy. aku ni bukan peminat tegar maybelline. tapi ade la dua ketul lipstik mabelline. tapi amatlah jarang sangat digunapakai. sebab mabelline ni yang aku tak bekenan bau die. bila pakai kat bibir tu kan sampai ke hidung kuat bau yang aku tak berkenan. bau cemana?. bau cam pelik sket ahh aku tak tahu nak explain cemana. ke aku sorang je yang berperasaan begitu?? barely nude ni sejenis matte. aku sangkakan takde la bau-bau ke ape kan macam sebelum ni. lenni same gak even matte pon!. kecewanya. tadi try pakai. pastu aku sarap lontong terus lontong aku rasa tak sedap. puncanya dari gincu tu la. ewahh mandai je aku kan. haha. tapi ye la benerrr. macam aku cakap tadi. mungkin aku sorang je yang berpendapat begitu. sila jangan kecam hahaha.


 macam mana pun silky girl tetap idaman kalbu!!




3 comments :

Ezy Loy said...

saye pon suke lipstik silkygirl!!!!!!!
bestttttt sgt..

azi nur said...

Geng!! Yeahh

azi nur said...

Geng!! Yeahh