Friday, July 20, 2012

RAMADHAN

selamat menyambut ramadhan...bulan yang ditunggu-tunggu oleh umat islam, bulan syawal pun ditunggu-tunggu kan..hehe

semalam dengar pengumuman dekat TV3, hamboi budak-budak rumah semua happy nak sambut bulan puasa ni, mana tak nya, boleh berjimat serba serbi..ya betulll...bukan bermakna bulan sebelum ni membazir sakan...

lepastu kami pakat pergi Kip-Mart, ekceli dah lame tak kesana, cume nak cari kerongsang bunge yang cun melecun besar dan sangat menarik, aku tengok someone pakai, then terus tanye p beli kat mane, then aku pon terus je nak p beli...hai perempuan-perempuan terutama perempuan yang macam aku..yang macam mane? entah.....
sekali aku sambar 5 biji da....muroh kot 5 biji 5 henggit...besar ibu jari kaki ko..ok peee..kat Giant mau 3 hengget sebijik..pecayela, Giant tu ape pon mahal..ekonsep lagi muroohh kot...

suasane kat pasar KM tu..mak aiii....ramaiii nye orang wei. ramai yang belanje barang dapor uii memang sesak..aku tengok orang belanje bawang sayur macam syok je kan...aku pon sibuk nak belanje jugak lepastu...dapat la bawang besar, bawang kecik, telor, serai, santan kotak banyak lagi la semua stok untuk bulan puase, sebb nanti dah puase sape yang nak keluar p beli? ha sape sape?? boleh jadi isu tau nanti..*joke

ok, selamat beramal, semangat aku nk sambut bulan ramadhan kali ini, aku harap sangat dalam sebulan ramadhan ni aku boleh khatam al-quran. hope anda semua pon begitu..

salam penuh senyuman....

1 comment :

Ezy Chiaki said...

selamat berpose!!!!!
=)