Tuesday, October 8, 2013

DUIT KU DI KEBAS MESIN CASH DEPOSIT!

salam selasa.
aku baru lepas setel dengan bank pasal duit aku kat mesin deposit lesap. lesap selepas di telan lalu otometik jammed!. stress tau aku. gigil-gigil badan mase. betul-betul tak tahu nak buat ape. lepastu ade sorang pakcik ni suruh aku buat report kat office maybank. nak tunggu pintu bank tu bukak lambat la pulak. terpakse tunggu setengah jam.


aku kalut abes. siap ngadu dengan pak guard kat bank tu. siap berdrama air mata. aku membayangkan kalau duit aku tu hilang, pastu bank tak caye cakap aku. banyak possible yang aku create dalam pale otak aku ni. evento cuma lah 700 ianya rejeki siang malam peluh keringat kau tahu!. ni kalau cerita kat ibu ni, ibu mesti tanye tah ape koje kau buat sampai rezeki tak kesampaian. wakakaka. ni namanya dugaan ibu. plez la aku positive minded ok. kehkehkeh.


perkara pertama lepas kejadian duit di kebas mesin cash deposit tu, aku gelabah. kedua terus tengok jam. penting ni waktu kejadian. lepastu snap gambo mesin cash deposit tu banyak-banyak dari segala sudut. haha


mesin ni aku rase dah rupe puaka. suka suka hati nak sedut darah orang. eh duit orang pastu buat-buat jammed. nak duit kite letew..hampagas! 


ikut hati nak print statment akaun aku nak cek ade tak jumlah sekian-sekian tu di debitkan. pastu malas sebab mat bangla, nepal dan negara bersekutu yang lain dah kongker semua mesin ATM. semalam 7hb kan, dah tentu la memang hoiiiiii tak mampu di zahirkan dengan pekataan. rase nak jadi rika sumanto jam tu jugak. yang aku heran dorang ni kan. yang nak ambil duit sorang tapi yang dok berkompol-kompol reramai tu ape kejadahnye la haiii. pastu berejam-rejam. tak mampu aku nak tahan. kang mati aku sesak napas akibat terhidu gas beracun. hahaa


so, aku tunggu je pintu bank tu bukak sambil borak-borak dengan pak guard. pak guard tu pulak saje nak buat aku betenang. tak tahu dalam hati ni macam tsunami. tepat 09.15 pagi aku orang kedua dapat masuk. setelah di tolak oleh sorang minah cina kerek ni. melampau betul!. seb baik aku tak tersungkur lalu terpelok pak guard tu. 


lepas aku stori kat sorang oficer ni, baru la aku tenang sikit. aku siap tunjuk mesin cash deposit yang mane satu. siap tunjuk saksi. siap bagi gambo yang aku snap tu siap dengan tarikh dan masa kejadian yang topat!. drama tak aku. hehe. dalam dunia ni, TAK semua orang boleh kita percaya dan TAK semua orang percaya kan kita. evento kau meraung menagis tapi takde bukti sohih pon tak guna. baik la ambil langkah berjaga-jaga. orang nak cakap kau kampong ke kau ni tak siuman ke, do ur own work lah. nak sibuk pikir orang cakap bukan-bukan buat ape. ape die ade kasi kau makan?. plez la. 



so, lepas isi borang ni, kite mintak satu copy. officer tu suruh aku cek dalam 3 hari kemudian duit tu dah di debitkan atau idok dengan syarat jumlah yang kita bagitahu tu sama dengan rekod dalam mesin tu. kalau idok datang lagi kat office maybank untuk tindakan susulan. cengitu kekdahnye. but, harus risau sikit la. :p




tu je nak ngadu!

bai!!

10 comments :

fatimahradzi said...

salam. so mcm mana ye. dalam masa 3 ari ada balik tak duit tu dalam akaun? ni pon baru jadi kat saya. sy nak buka akaun. nak masukkan lah 250 pastu cash jammed :((

azi nur said...

wsalam.

dapat. lusanya sy cek kat akaun duit tu dah di debit kan dalam akaun. dah report kan? yg penting amount kite tu sama seperti yg di rekod kan. esok lusa try cek k~ :)

muhd saiful said...

Saya pon kena td di maybank..esok kena followup balik

Deff said...

Sy da 2x kene dengan maybank
.seriously sy x suke maybank :(

Deff said...

Sy da 2x kene dengan maybank
.seriously sy x suke maybank :(

Naddd said...

Dapat exact amount x? Baru jadi semalam, td baru g report. Tp xde pulak isi borang bagai. Cuma call customer service. Nak nanges rasa! Kalau sikit takpe... :(

wan one said...

Baru jugak kena tadi. Tp masalahny masa bank in x kira jumlah yg tepat pakat masuk ja. Sebb duit cash sale hri2.selalu kira. Tp hrini nak cet terus sumbat ja. Jumlah seribu lebih jugak.

ibrahim mohammad said...

Masa tu dpt resit x

Jennivie Nichole said...

3hari masa berkerja ke...sy smlm bnda ni tjdi...amount sikit x ape ni 4k

Mizie Mohd said...

Baru kena di maybank taman tas kuantan rm2k cdm jammed...mcm hampeh call cs xpenah jawab...mesin shj yg jawab