Sunday, January 2, 2011

♥ Sunday hoho Hidup macam KUACI ♥

ini adalah entry berunsur bebelan semasa...lebih kepada peribadi kot..haha

akibat masalah kebusanan yang melampau semalam....dek cerekarama kat tv3 yang membosankan...sibuk aku menunggu siapa directoor itu cerita...adoii macam hampes...

semacam pelik ape pasal Aeron Aziz berlakon macam orang 'sakit'..spoil!...ilang sudah mood nak tengok...tapi mulut masih laju mengunyah RollbunwithSosej..tak cukup satu amek lagi satu...tak cukup dua...amek lagi ...haha tamak halobe..kat mulut belum abes sebok nak amek lagi...cebik-cebik bibir mugil bila tangan kene cepuk..baru tersedar ini Rollbun yang  ke-empat...

gila aku mkan sangat banyak! lepas tu kembung perut malam susah nak tidor terase nak muntah pun ade...cepat-cepat sapu minyak 'songkok' sebelum 'ia' meletup...nanti ade yang hiba bila 'ia' meletus...hoho 


sekejap pejam sekejap celik..celik celik pejam pejam...hurr tak boleh tidor...

puas dah paksa mata suruh tido...Give up! niat hati nak on9..tapi ternampak buku 'poems,short stories and drama' form 1 to form 3 sepupu punya terus capai...gila kentang..aku tak boleh nampak buku-buku terus aku sambar terus aku bace itu jam...aku pernah berkampung di 'popular' dan di 'MPH'..senang hati sebab aku baca secara 'free'...pandai azi berjimat puji  puji kentut! ada aku kesah!


selak-selak...poem yang mendalam inti nye...seyes mata hitam semakin 'bulat' untuk bace di muka seterusnya...


RUMPLESTILTSKIN...
best drama...ibarat cerita dongeng rakyat...pernah baca kan...ini cerita zaman kanak-kanak ku...zaman aku tak mengenal ABC...zaman mendengar sebelum mandi...kalau tak cerita tak mau mandi! haha freshh fresshh..cobe bayangkan rupa rumple-stilt-skin tu gaimana...


ingat tak cerita ni??aku bagi clue eh..

spin straw into gold...

aku nyanyi lgu die..

wife and family i have none,but tomorrow i'll have a king's own son.tricks and riddles are my game,rumplestiltskin is my name.



akibat kelewatan tidor...aku kelewatan juga bagun...nasib baik masih dalam subuh..kalau tidak pagi-pagi bagun dalam keadaan berdose...mesti makan tak mau...mandi apatah lagi...duduk tepi tingkap menangisi dose tinggal solat subuh..ayoo~


bangun-bagun rumah kosong.semua orang dah takda...baru teringat ari ni mereka semua hantar sepupu balik asrama..ehh sekolah dah bermula isnin ini...



laparr!
tanpa segan silu dengan rambut yang kusut masai...gigi tak gosok..seluar tidor tinggi sebelah...handset ditangan aku terus bukak tudung saji...ehh pelik! Rollbunwithsosej ade lagi! kumur cepat-cepat tanpa gosok gigi tanpa sikat rambut aku terus duduk melantak...rasa macam orang tak makan 20 hari eh 200 hari atau 2 juta hari..lapa betul azi...


abes sepinggan aku bedal...haha sepinggan tak boleh blah padalah 2 ketol jek...
terbaca aku nota kecik terselit bawah koleh air milo sejuk lagi tawar..dalam hati haii sapa la yang bancoh..master sungguh! membebel tanpa rasa bersyukur..istirfar terus ucap Alhamdulillah..untung sangat la bngun tido terus makan bukan suruh buat bfast..haha


oh! cerita itu nota...ayat yang pendek tapi mendalam maksudnya..''masak sup ayam" sengaja aku kaler kan pink...baru cantek ini entry...tanpa salam tanpa hi...itu saja?!

cube cari kat tempat lain...kot-kot tersekit kat mana - mana...try cari kat bawah botol kicap...botol sos,bawah priuk nasi, bawah peti ais, bawah kaki. seliyus tak ada! sah sah ini je nota yang ditinggalkan...

aku disuruh masak sup ayam! yeass~ sup ayam sup ayam sup ayam..jam sekarang 9.43 am...
sekarang mahu berhenti membebel...tah apa yang aku memlalut dengan mate sepet tak mandi lagi...

jap nak mandi terus nak mandikan ayam pulak...terus sembelih ayam..terus siang ayam..terus masak...dusta la kau azi! semua dah beres kau tinggal masak aja!


tulisan kecik-kecik kaler pink: entry yang bosan!azi yang membosankan!

3 comments :

Ain Zulaikha said...

hohohoho makan tak ajak kan?

MahaMahu said...

Salam, tahniah kerana anda terpilih untuk menerima cenderamata daripada blog Mah@mahu atas kesudian anda menjawab servay yg telah diadakah pada 13-31 Dis 2010. Oleh itu sila tinggalkan Nama penuh, alamat dan juga link servay anda kepada email ini sebelum Rabu (5 Jan 2011)

akustika83@gmail.com

Terima kasih kerana sudi menjawab servay tersebut...

hans said...

asal heaven jer pemakanan ko nih
aku jeles
hahahaha

P/S : Pandang Kemana Tu? Rimaslah!