Thursday, January 6, 2011

♥ Aku tak Sombong....Aku cume Bermuka MASAM ♥

bile duduk sorang-sorang...

bile keja banyak menimbun....

bile ari sangat panas....

bile aku tak tahu nak guna alat binding...

bile mesin potostat tibe-tibe jem...

bila aku tak tahu nak pilih samaada nak guna jamban duduk atau jamban cangkong


boleh jadi semua masalah kat atas buat aku tak senyum...atau mungkin aku terlupa mahu senyum...apa korang suka senyum bila berdepan saat - saat tak di ingini?? hebatt u~~


"boleh jadi juga aku ambil masa yang lama untuk ingat semula samada sebelum ni aku senyum nampak GIGI atau nampak GUSI atau Tak BERGIGI dan Tak BERGUSI"


bila aku tak senyum mereka kata aku sombong...aku maafkan, sebab aku tahu mungkin mereka belum terpegun melihat senyuman paling manis ku...huhuhu patut ke aku bagi statement serupa ini...


bila aku SENYUM....


"he.eh azi, awak senyum hari ni!'' - man who malay

reaksi aku: pulakk! apakah....




"azi u look so sweet when u smile!" - sasi who indian

reaksi aku: menjuih comel!


"azi, u ada senyum lah hari ini" - ahmoi who mualaf

reaksi aku: makin menggedik~


yang nyata...aku tidak sombong...aku juga tidak garang...mana ada aku buli budak praktikal...aku tak bagi kerja banyak kat dia...aku tak pernah paksa dia duduk saja baca newspaper! sebab aku tahu aku juga dulu budak praktikal....cuma cuma cuma...macam mana nak explain ya!


cuma, cuma aku bermuka masam, monyok, blur, muka nak kene pelempang, muka tak boleh blah dan sebagainya...


senyum dari langit!



lain-lain senyuman manis...tengok SINI

mungkin SINI


atau SINI  juga...

dan SINI


sekian, terima kasih~

16 comments :

Cik Tqah said...

senyum br comel :P

Anisa Hang Tuah said...

senyum manis sentiasa anggun (:

azi nur said...

senyum banyak...sampai lenguh tulang pp...hehe :)))

Aizuddin Hanis said...

muka ada senyum..baru cantek mey..hahaha

Sophia Rani said...

senyum lah selalu yer.. :)

azi nur said...

untuk sekian kali nye...senyumm menjunjung...ape tu..haha

ayuakira said...

sy pon menghadapi kesukaran utk tersenyum..haha

.sweet-ants. said...

kalau sy senyum awk mesti senyum balik...hehehe

azi nur said...

ayu: sama la kite...adek beradik sekejap ni...hihi

azi nur said...

sweet-ants : itu mcm kah...senyumla pada ku...huihuihui

ZACK ENTRY said...

senyum itu satu sedekah..malu pula sebahagian daripada iman..kalau senyum malu? hehe =P

azi nur said...

ermm macm mane pulak 2 ek...hoho

hans said...

senyum buat kita jadi muda
hohohoho

P/S : Hidup Nih Tak Habis - Habis Dengan Macam - Macam Isu

zulkbo said...

salam..
ermmm..
senyum itu
sadaqah..
senyum je..
bukan kena
duit pun..he he

Mohd Ridhuan said...

hehhehhe...
xpe sis,,
sy faham...
ehhehehhe

Miss Sunshine said...

Salam...
Kita sama lah...
kalau tak senyum, orang kata kiter sombong...
Kalau tak senyum, orang kata kiter bad mood...
Tapi.. kalau asyik senyum je.. orang kate kita gila bayang...
hehehe.
Salam perkenalan. jalan blog kiter ye.