Thursday, November 28, 2013

BEBAS SPM 1

hello,


ngantok beno hari ni. skrang baru jam 2.04 petang. aku kalau mengantok dalam ofis asyikla nak mengamuk je. haha. so, dari aku mengamuk-ngamuk tah pape. elok la aku bercerita sikit pasal adik aku kat sini, tah ape kimianye ye?... Billa, die baru habis SPM semalam! paper last Biologi kertas 3. happy kemain. tapi hari ni cerite sikit je la. tu pasal tajuk Bebas SPM part 1. ahaha poyo sangat kakak nabel ni.


oleh sebab aku dah janji dengan die, yang aku akan pick-up die balik+pack baju die dari asrama. maka harusla aku tunaikan janji. jarang sebenarnye aku nak menunaikan janji pffffff. nampak beno munapik ko ni azi! UBAH la.....heheheheee


so, semalam aku cuti la opkos. mohon cuti seminggu yang lepas. semangat. semalam lepas zohor baru gerak ke Batu Pahat dengan ibu. abah tak ikot pon ade keje katenye. tak ikut tapi ade la hulur sikit hadiah saguhati *__* buat belanje kat Parit Sulung. rejeki sape bilang mahu tolak kan. muahahahaha. alahhh parit sulung je ponn. abah tak cakap pon suruh berjoli kat Bandar BP nun!.


dalam jam 3.30 petang macam tu, aku dah sampai la ke MRSM Batu Pahat. pejalanan dari Layang ke BP tersangat lah jauh kau tahu. aku kalau cerita pasal perjalanan ke BP tu rase nak mengamuk tumbuk-tumbuk dade. hahaha tersangat la membosankan. masa yang di ambil hampir 2 jam kau tahu! meredah onak ranjau duri perjalanan lagii. fuhhh~. aku kalau g JB pergi balik dah!!. kenape la BP tu jauh beno. tensen hakak kau ni nabel. mohon jangan la di masukan ke UTHM. gigih ni bedoa untuk ko. kahkahkahh gile kakak kau ni!


ok, sambung balik. oleh sebab jam 3.30 tu budak-budak baru habis exam, maka tak ramai bebudak yang terus balik ke asrama. dorang pakat ber photoshoot dulu kau tahu!. kat dewan, kat taman. aku perati je bebudak skolah ni tak kalah dengan DSLR die. segan haku nak keluarkan camera cap hayam aku ni. heheheee.


aku dengan ibu saje je nak buat seperais kat nabel, saje tunggu kat depan bilik die. nak ambil gambo muke budak terakhir jawab exam lepastu melompat-lompat nampak kiteorang. hihi. oh ye, last day memang ramai la mak-mak naik bilik anak-anak, kalau tak mahunya dapat naik!




ok, hari ni tunjuk satu bab dulu..bab supan kunun-kunun namenye. esok kalau rajen aku update, aku tepek banyak scene nabel separuh kene rasuk. kahkahkah. betul-betul mewarisi sipat aku budak ni.


lepas adegan peluk-peluk cium-cium mereka 2 beranak (ibu + nabel)..kami pon cepat-cepat masuk bilik die. sekali masuk.  ya rabb taupan haiyan pon kalah kau tahu!. punye laaaaaaaaaaa besepah. al maklom je la ghuper budak bekemas nak balik kampung. semua tonggang tebalik. bepinar mate. nasib baik satu bilik 4 orang aje. kalau satu bilik 20 orang tak tahu la kekdahnye camno. dah la kipas tak boleh bukak. sebab nabel kate last day nooo electric. gituw??. berpeloh-peloh tiak hakak ngemas barang mudak ni tau!


kemas-kemas dalam loker nabel, ternampak ni. aloloo terharu macam nak nanges kitew!



as uolz see, name Nabilah Nasuha. name manjer kat rumah Adeq, Nabila, billa, nabel paling jahat pon aku panggil die Cek Nab. abah special sikit panggil die Ha. short of Nasuha myb. sebab abah stat panggil Ha sebelum ibu ade name untuk die. ibu pilih name lame beno agaknye, tak tahu abah nak panggil ape. tu yang panggil Ha je. kikikiki. bende ni pon aku nak cerite. aduihh


budak nabel ni agak skema la kat skolah. ahli BADAR stand for Badan Dakwah dan _____ *tak ingat. aku panggil budak manjer. manjerr.......kuat merajokk...nak perhatian jee...well anak bungsu kan. ade mase aku pon jeles. ade mase aku rase nak belasah je budak  ni. kalau kene dengan kakak aku, dapat panahan bebelan 1000 patah perkataan. kalau kene adik-adik lelaki sengih je. lelaki mane nak banyak cakap. pompuan ni pong pang pong pang macam kene sawan. tu kalau tak suruh istipar tak benti...hahahahaaa


ade sekali tu, fyi bukan sekali ok..berkali-kali jugak nabel seboleh-bolehnye suruh kami ni semua tengok die kat asrama. seboleh-bolehhh pakse semua orang datang asrama tengok die. sebab die stress belajar add maths untuk spm ni. nabel ni bab belajar die macam orang gile. seram tau tengok die addict dengan buku. kalau tak boleh jawab satu soalan tu rase macam diri tu terlalu budus. kalau boleh semua nak jawab dengan betul! taknak salahhh! die memanggg tau dari UPSR lagi pangai camtu. stress sampai rambut da tumbuh uban. kahkahkahh. kalau die balik kampung mesti aku cari uban die. wakakakakakakakakaka mampos aku kalau die bace statment ni! kikikikiii


oleh sebab tengok die belajar dengan begitu taksob. kami adik beradik tak pernah nak larang kalau die mintak ape-ape. adik aku la beli macam-macam untuk die, kasut sukan kat Al-Ikhsan, ipod mini, mp3 lagi hoii semua nak mahal. aku paling tak pon belanja blouse, makan-makan..haha. tu sebab pangai die makin manje-manje kot. tapi kan die bukan mintak bukan-bukan pon. cume kami aggap sebagai reward, cemerlang UPSR PMR insyallah SPM jugak. kalau die cemerlang SPM aku TERjanji ipad sebijik. abah nak bagi laptop sebijik walhal laptop aku ni die jugak yang pakai. mmm untung la ko Cek Nab!


okla esok aku sambung lagi cerita pasal kebebsan nabel dari SPM hehee....jam 4.40 baru siap menaip ko....sambil-sambil buat kerja ofis gamaknye...saba je la~


bai~

1 comment :

Zuraidah Butang said...

baiknye kakak2 nabel..heheh..semoga berjaya die nnt :)