Sunday, April 17, 2011

♥ ber'dating' kali pertame?? ♥

hye semua...salam sunday..ape aktivitas korang ahad ni...


berjalan dengan femly??...kuar dating??...oh ade yang baru abes exam ke....atau ade yang masih ulangkaji untuk exam esok?? my sis dah abes exam dan dah abes derita 6 sem kat uiam tahniah tahniah tahniaahhhhhh!!!!


bagi yang mempunyai temujanji buat kali pertama dengan jejaka atau perempuan samada perkenalan melalui internet atau dari kenalan kawan-kawan... mesti korang rase nebes-nebes excited giler...kalau aku tangan dah mule basah ketiak dah mule rase lembab-lembab lepastu kaki rase tak berpijak dibumi nyato...huaahaa ok, sini ade sedikit tips!


MENGHADAPI TEMUJANJI KALI PERTAMA


 huii muke cik toya sangat excited!!



1. JANGAN DATANG LAMBAT

kamu mesti mahu menggembirakan hati pasangan bukan? jadi jangan buat pasangan menunggu pastikan kamu tepati waktu..


2. PENAMPILAN MENARIK

untuk temujanji kali pertama mesti kita mahu nampak cantik dan kalau boleh semua nak diubah sanggup pergi saloon ke spa segala.buang! sikap seperti ini, temujanji je kott bukan nak menikah ok..jadi jangan hipokrit kebersihan melambangkan diri kita yang sebenarnya!


3. MUDAH DAN RINGKAS

berpakaian yang sesuai...tak perlu sibuk membeli pakaian baru, jens baru, blouse baru, handbag baru, semua nak baru kalau pergi temuduga tak pulak semua nak baru kan..berpakaian ringkas yang melambangkan diri kamu sebenar..kalau bersolek bagi perempuan jangan macam nak naik pelamin pulak @___@ pengsan! ape yang penting muka nampak segar dan suci ala-ala suci dalam debu cengitu...kihkih




4. PILIHAN MAKANAN

pilihla makanan yang ringkas dan mudah untuk dimakan. elak memilih makanan yang memerlukan tumpuan yang tinggi macam makan udang, atau makan menggunakan chopstik! melainkan kamu betul-betul terelll beb~



5. MY SUPER EX!

kalau berborak, elak kan bertanye atau sesekali bercerita mengenai bekas kekasih atau membandingan diri pasangan dengan bekas kekasih...umm tak elok tau! tumpukan sepenuh perhatian kepada temujanji anda! ingat terlajak perahu boleh diundur terlajak kata, badan binasa!



6. JANGAN BUAT PERKARA BUDUS

jagan buat muka miang kalau tengok perempuan atau lelaki yang lalu depan mata. jangan biarkan temujanji kamu yang pertama ini menjadi yang terakhir!





********

"semua orang mahukan temujanji pertama berjalan dengan baik sekali dan semua orang mahu menjadi yang terbaik dihadapan pasangan. jika dirasakan sesuai mungkin temujanji kali kedua bakal diatur..




rata-rata mereka yang berpengalaman dalam janji temu pertama mempunyai alasan tersendiri mengapa tidak menunjukan karakter sebenar. lumrah janji temu yang pertama, sudah tentu mahukan kenalan menerima kita pada pandangan pertama."

********



sumber : http://ping.sg 












31 comments :

Cik Bidadari said...

gambar adik tulah yg buat entry adik best... alahhhhhhhhhhh akak jeleslah... tu serius ke adik lukis...? uwaaaaaaaa... comel lah... pada akak valuenya tersendiri... punya jiwa yg ciky... cik comel pinky tuuu comotlah... tapi akak ttap tunggu apalah cik pinky tu nak kata pasal cik blog nie tulis... sebab cik pinky tu nakal sikit yeak...

senyumSOYA said...

btoi2.. kartun tu cumei..hihih..

berdating ek?? x pernah try ni..hihhi

zati embong said...

blind date jat dulu masa kat uni.rindu rasa zaman nakal2 gile2 2 O.o

Cik Ezy said...

pestym date kat umh mak die..
ok tak?
nebes xyah ckp..
giler btol dak ezy ni kan.. muahaha

Miss Dill said...

teringat kisah dulu kala. huhu

Miss Dill^^

Miz Novexx said...

katun tu sangat comey!!! hehe, btw tips yang mantop! sape sape yang first time date boleh cuba... kann kann???? ;)

Nasriq said...

Hoho... nak cuba tips ni, tapi takut kena kejar dengan parang jea...

aNiS aNiSa said...

terimbau kisah lalu hihi

mcm2 knangan n prngai =)

MerLe said...

kartun yg kiut~ 1st dating dulu kuar ramai2..tu pun bkan btul2 dating, sebab sy jln ngn kwn sy, dia jln ngn kwn dia..hehe..

azi nur said...

kihkih....sweetnyew semua terngat kenangan lame ye...alorr2~

katun bukan dari tangan sebona...erk? ape tu~huhu

aTy _faRed~ said...

teringat dating kali pertama ngan asben.. baLik keje lepas stress meeting...!! ngan tak mandi dan penat baLik dari kerja tak hilang.. muke comot... hahaha.. siap pakai office suite dan tengok wayang...[ngeeee]..alhamdulillah sekarang dah kawen pon.. rili miss those day..

Rina Rossoneri said...

haiyoooo, rasa macam xmo dating je..hahahaha, mcm blur je..rasa nak kawin terus je..hahah

~Nabilah~ said...

hahaha....x pnah dating pown....so,knfem ar x de pnglmn.....4 me,d most imprtnt thing is juz be urself...wakakaka....btw,tq coz sdi snggh my blog....

adan said...

yeah,,, tips yang berguna.. teringat pulak zaman dulu2.. hahahaha...

bagi sy apa yg penting jadi diri sendiri sudah.. tak perlu nak bajet2.. ^_^

KUREKURE COMEL said...

ce tanya mina..hahaha...mina gila sempoi pi dating....


pakai tshirt...seluar trek...
pakai selipar jepun.....hahaha...


bak kata mat...sempoi habis...hehehe..

mommylavender said...

mommy ni pun sama cam cik bidadari tu...suke baca kisah azi~ lain dari yg lain..santai n kelakar tau~

munna said...

kak munna duduk rumah je dgn family

Miss Tira said...

Tips yang berguna ni. Untuk yang nak menghadapi temujanji cinta buat kali pertama. :)

P/s: Maaf lambat komen sebab busy sikit.

ghost writer said...

buat biasa-biasa saja atau sehabis tenang itu lagi bagus...

ghost writer said...

maknanya kalau yang pertama itu cuma dikira practical testing...

Ezay Hadry said...

aha comel kartun tu..hehe wah siap ade tips2 segala...takpe2 kalau ezay menunggu je jodoh datang boley? haha

NICK IRFAN said...

sy xpnh lagi kluar dating... lalala

Qaseh dalia adelia said...

a.ah betul2 tu tapi qaseh dtg lambat hehek

puteri ain said...

katon tu cute..btw nice post..

azi nur said...

hihihi...tu je~

Far8 budak baik said...

mesti make up pun tebal kannn..
hahahaha

nUr _ atiQah said...

tips dating ! hehehe,,
le guna nih..haha

HonEyBuNNy said...

meanarik...

tips datink gitu...hehe

Ayie said...

kalau date ngan bapak mertua, gimana pulak..?? ^^

chemay said...

kantoi main jojo fasion show
ekekeke

Fadzli Amir said...

pertama kali dating lupa nak butangkan baju...hehehe....terpromote bulu dada..sumpah tak sengaja..!!!!